Πόση “βενζίνη” έχει μείνει στο ντεπόζιτο των “παλιών” ενόψει και του αυριανού αγώνα; Ο Ντούσαν Ιβάνοβιτς είχε “απειλήσει” μετά το 2-0 πως αν χρειαστεί ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα μείνει 40 λεπτά στο παρκέ στην Αθήνα. Τελικά έμεινε (περίπου) 30, παίρνοντας σημαντικές ανάσες από Μποχωρίδη, Νέλσον.

Ο Έλληνας πίεσε στην άμυνα, ενώ ο Αμερικανός εκτός από τα κλασικά εύκολα καλάθια που έχασε “έτρεξε” τους αντιπάλους του. Τα πράγματα μπορεί να ήταν καλύτερα για τον Παναθηναϊκό αν είχε στη διάθεσή του και τον Σλότερ (που στο ΟΑΚΑ “αφηνιάζει”).

Μέχρι ν’ αποθεραπευτεί ο Αμερικανός, Διαμαντίδης-Παππάς θα “τραβάνε κουπί”. Ο αρχηγός με 15 πόντους, 7 ασίστ, 6 κερδισμένα φάουλ έκανε τέλειο παιχνίδι καλύπτοντας ανυπαρξία του Μπλουμς αλλά και τον λαβωμένο AJ. Αντέχει να πραγματοποιήσει άλλη μια τέτοια εμφάνιση σε διάστημα 48 ωρών; Η διαφορά με τους Ρώσους είναι πως ο Ιτούδης κρατούσε για ώρα “παρκαρισμένο” δίπλα του τον Σόνι Ουίμς που στο 4ο δεκάλεπτο δεν έχασε σουτ (!), απειλώντας να κερδίσει μόνος του τον Παναθηναϊκό. Πάντως αυτό το “όλοι σας και μόνος μου” που έδειχνε να “παίζει” η ΤΣΣΚΑ στο τέλος δεν περικλείει ιδιαίτερη τιμή για μια ομάδα που θέλει να λέγεται κορυφαία στην Ευρώπη.

Δημήτρης Στρατής

➡️ Γράψε το σχόλιο σου