ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Νίκες για Ρεάλ και Γιουβέντους

Τα δύο τελευταία εισιτήρια για τα ημιτελικά του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ θα σφραγιστούν σήμερα και οι δύο ποδοσφαιρικές μας προτάσεις αφορούν τους δύο επαναληπτικού προημιτελικούς σε Μαδρίτη και Πριγκιπάτο. Φυσικά, δε λείπουν και οι μπασκετικές επιλογές, αφού τα πλέι οφ της Euroleague βρίσκονται σε πλήρη δράση.

Νίκες για Ρεάλ και Γιουβέντους

Τα δύο τελευταία εισιτήρια για τα ημιτελικά του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ θα σφραγιστούν σήμερα και οι δύο ποδοσφαιρικές μας προτάσεις αφορούν τους δύο επαναληπτικού προημιτελικούς σε Μαδρίτη και Πριγκιπάτο. Φυσικά, δε λείπουν και οι μπασκετικές επιλογές, αφού τα πλέι οφ της Euroleague βρίσκονται σε πλήρη δράση.

Στο Betarades.gr μπορείτε να ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω από το online στοίχημα (αναλύσεις αγώνων, προγνωστικά, πτώση αποδόσεων), αλλά και να εγγραφείτε μέσω της ιστοσελίδας σε νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες, κερδίζοντας μπόνους εγγραφής.

Κερδίζει η “βασίλισσα” στο “Μπερναμπέου”

Η πρώτη μας ποδοσφαιρική πρόταση αφορά τον “Άσσο” της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Ατλέτικο Μαδρίτης (απόδοση 1.91) στον επαναληπτικό “εμφύλιο” της ισπανικής πρωτεύουσας. Στο ισόπαλο 0-0 έληξε το πρώτο ματς στο “Βιθέντε Καλδερόν”, με τη “βασίλισσα” να παρατάσσεται σήμερα με τετράδα σημαντικών απουσιών: Μπενζεμά, Μπέιλ, Μόντριτς, Μαρσέλο. Αυτή θα είναι και η όγδοη και τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων για φέτος, με τους «ροχιμπλάνκος» να έχουν πάρει τον «αέρα» των αντιπάλων τους, απ’ τους οποίους δεν έχουν χάσει. Οι «μερένχες» αναζητούν την παρθενική τους νίκη κόντρα στη συμπολίτισσα Ατλέτικο, αποτέλεσμα που είναι μονόδρομος αν θέλουν την πρόκριση στα ημιτελικά, αφού οποιαδήποτε ισοπαλία με γκολ τους αφήνει εκτός (με 0-0 πάει παράταση). Κοντολογίς, η Ρεάλ παίζει για να κερδίσει, η Ατλέτικο θα βολευτεί με ισοπαλία με γκολ.

«Μπορεί να μας λείπουν κάποιοι σημαντικοί παίκτες, όμως είναι αδύνατο να έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο απ’ ότι τώρα. Πρέπει να ζήσουμε με τις απουσίες. Έχουμε αρκετές επιλογές ακόμη και χωρίς τον Μπέιλ και τον Μπενζεμά. Θα επιλέξω παίκτες που θα βοηθήσουν την ομάδα να παίξουμε όπως στο πρώτο παιχνίδι. Κατά την άποψή μου, έχω την καλύτερη ομάδα στον κόσμο», τόνισε ο Κάρλο Αντσελότι. Η Ατλέτικο πήρε αυτό που ήθελε στο πρώτο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης, δηλαδή να μη δεχτεί γκολ. Απίστευτο επίτευγμα, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ήταν το τέταρτο εντός έδρας φετινό ματς κόντρα στους «γκαλάκτικος» όπου οι «ροχιμπλάνκος» δε δέχονται γκολ. Κινδύνευσαν όμως, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, από τύχη και ικανότητα του γκολκίπερ Όμπλακ δε δέχτηκαν γκολ στο πρώτο μέρος. Το σκηνικό δεν αναμένεται ιδιαίτερα διαφορετικό στο σημερινό ματς, όπου ο Ντιέγκο Σιμεόνε λογικά θα κρατήσει «κλειστή» την ομάδα του, προσφέροντας χώρο για πρωτοβουλίες στους γηπεδούχους. Απών ο Μάριο Σουάρεθ, λογικά προλαβαίνει το ματς ο Μάντζουκιτς. Θεωρούμε, πάντως, ότι η δύναμη του “Μπερναμπέου” θα ωθήσει τη Ρεάλ στη νίκη-πρόκριση.

Νέο τρίποντο για Γιουβέντους

Στον έτερο σημερινό επαναληπτικό προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ πηγαίνουμε με το “Διπλό” της Γιουβέντους επί της Μονακό σε απόδοση 2.38. Οι “μπιανκονέρι” επικράτησαν με 1-0 στο πρώτο ματς και πηγαίνουν στη σημερινή ρεβάνς με αυτό το προβάδισμα. Για τους Μονεγάσκους έφτασε η ώρα της υπέρβασης, που θέλουν να βρεθούν στα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια, τότε που είχαν παίξει και στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, αλλά ηττήθηκαν. Το έργο για τον σύλλογο του Πριγκιπάτου μόνο εύκολο δεν θα είναι βέβαια κόντρα σε μία άκρως… κυνική Γιουβέντους, αλλά η φετινή Μονακό έχει δείξει “μέταλλο” σε αρκετά μεγάλα παιχνίδια. Ακόμα και στο πρώτο ματς των δύο ομάδων άλλωστε θα μπορούσε κάλλιστα να μην έχει χάσει, μιας και το παιχνίδι κρίθηκε εν τέλει από ένα -ανύπαρκτο όπως φάνηκε στην πορεία- πέναλτι (εκτός περιοχής παράβαση). Μεγάλο όπλο για τη γαλλική ομάδα; Τι άλλο εκτός της τρομερής αμυντικής της γραμμής. Βέβαια, η Μονακό μετρά μόλις μία πρόκριση στις τελευταίες έξι νοκ-άουτ συναντήσεις της με ιταλικές ομάδες.

Αυτό που δεν κατάφερε κατάφερε ούτε πέρυσι όπου αποκλείστηκε από τους ομίλους, ούτε πρόπερσι με το “στοπ” από τη Μπάγερν στους “16”, έχει την ευκαιρία να το κάνει φέτος η Γιουβέντους και να βρεθεί έπειτα από 12 χρόνια (ένα περισσότερο από τη Μονακό!) στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρώτο βήμα έγινε στο Τορίνο και πλέον τη χωρίζουν 90 ακόμα λεπτά από τους “4”, έχοντας “προίκα” τη νίκη του πρώτου αγώνα. Δεν είναι εύκολη βέβαια η αποστολή των “μπιανκονέρι”, πόσω μάλλον αν λάβουμε υπόψιν μας και κάποιες σημαντικές απουσίες που υπάρχουν, με προεξάρχουσα αυτή του Πογκμπά. Σαν να μην έφτανε αυτό, έχει αμφίβολο και τον Αρτούρο Βιδάλ, ο οποίος νιώθει ενοχλήσεις στον αστράγαλο και δίνεται ερωτηματικό αφού έχασε προπονήσεις. Πάντως, θεωρούμε ότι η “φανέλα” της “γηραιάς κυρίας” θα… μιλήσει και σήμερα.

ΠΑΟ… με ειδικά στοιχήματα

Περνάμε στο μπάσκετ, όπου αμφότερες οι επιλογές μας έρχονται από την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τα πλέι οφ της Euroleague. Ξεκινάμε με το Over 6 ασίστ για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, σε απόδοση 1.83. Ο Διαμαντίδης είναι ο πρώτος στις ασσίστ όλων των εποχών στην διοργάνωση. Στην φετινή Euroleague μοιράζει 5.9 ασσίστ ανά παιχνίδι. Στο ΤΟΡ-16 είχε 6 ανά παιχνίδι και στα πλέι-οφ έχει μέχρι τώρα 3-6-7 δηλαδή 5.3 μέσο όρο. Η επίδοση των 3 ασσίστ έγινε στον πρώτο αγώνα που ο Παναθηναϊκός παράτησε την προσπάθεια νωρίς και ο Διαμαντίδης έπαιξε μόλις 18 λεπτά. Στον δεύτερο αγώνα αγωνίστηκε 34 λεπτά και έδωσε 6 ασσίστ και στον τρίτο αγώνα αγωνίστηκε 30 λεπτά και έδωσε 7 ασσίστ. Όπως είχε δηλώσει ο Ιβάνοβιτς αν χρειαστεί ο Διαμαντίδης θα μείνει στο παρκέ 40 λεπτά. Επομένως στον αποψινό αγώνα που ο Παναθηναϊκός παίζει για την επιβίωσή του στην διοργάνωση ο Διαμαντίδης θα μείνει αρκετό χρόνο στο παρκέ, πάνω από 30 λεπτά. Μπορεί να φτάσει τουλάχιστον το μέσο όρο του. Επιπλέον ο 35χρονος πια Διαμαντίδης δεν μπορεί να βγάζει στην επίθεση τόση ενέργεια μετά από 55 παιχνίδια στη σεζόν επομένως μένει να οργανώνει. Επιλογή λοιπόν το Over 6 ασσίστ του Διαμαντίδη.

Παράλληλα, προτείνουμε το Over 18.5 στο άθροισμα πόντων, ριμπάουντ και ασσίστ του Τζέιμς Γκιστ σε απόδοση 1.83. Είναι γνωστό ότι η front-line της ΤΣΣΚΑ είναι πάντα τρομακτική για του αντίπαλους ψηλούς. Στους τρεις πρώτους αγώνες έχει συναντήσει αξεπέραστα προβλήματα ο Μπατίστα που έχει μόλις 6.7 πόντους, 2.3 ριμπάουντ και 3 ασσίστ. Αντιθέτως ο Γκιστ είναι εξαιρετικός στη σειρά με 12.7 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασσίστ δηλαδή άθροισμα 19.7. Αυτό συμβαίνει επειδή ο Γκιστ δεν είναι «soft» ψηλός όπως ο Μπατίστα αλλά παίζει δυνατά με πάθος. Είναι η πιο αξιόπιστη λύση ψηλού του Παναθηναϊκού στα πλέι-οφ και αν πρόσεχε λίγο παραπάνω θα είχε περισσότερα αμυντικά ριμπάουντ για να αποφύγει τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που παίρνει κλασικά η ΤΣΣΚΑ. Απόψε ο Γκιστ θα παίξει με περίσσιο πάθος όπως κάνει πάντα σε κρίσιμα ματς του Παναθηναϊκού. Σε ένα παιχνίδι που μπορεί να αποδειχθεί πιο σκληρό από τα τρία προηγούμενα ο Γκιστ μπορεί να λάμψει. Το beast (τέρας), όπως τον λένε οι speakers της Euroleague TV, θα δώσει μάχες σε άμυνα και επίθεση. Όσον αφορά τις ασσίστ ο Γκιστ μέχρι στιγμής έξυπνα μοιράζει την μπάλα έξω όταν δει ότι τον έχουν κλείσει οι ψηλοί της ΤΣΣΚΑ γι’αυτό έχει 3 ασσίστ ανά παιχνίδι ενώ πριν είχε 1.5 ασσίστ. Επιλογή λοιπόν το Over 18.5 σε άθροισμα πόντων, ριμπάουντ και ασσίστ.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE