ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Δεν προχώρησε το πλάνο»

Ο Μάνος Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε ότι το πλάνο της χρονιάς δεν προχώρησε και πως δεν είναι ικανοποιημένος.

«Δεν προχώρησε το πλάνο»

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον αποκλεισμό και το πλάνο που έχει ο Παναθηναϊκός: «Μετά από δυο κακές εμφανίσεις στη Μόσχα η ομάδα έδειξε ότι αντιδράσει με έναν εκπληκτικό κόσμο και θέλω να το τονίσω αυτό. Αυτός είναι ο κόσμος που θέλουμε να βλέπουμε στο γήπεδο, ήταν καταπληκτικός, έδωσε ώθηση, μας βοήθησε να δείξουμε ότι είμαστε ομάδα.

Οι στόχοι που είχαμε θέσει από την αρχή της σεζόν τους οποίους τους ξέρετε όλοι όπως είπε και ο αρχηγός ο Δημήτρης Διαμαντίδης στο προηγούμενο ματς, είναι να δημιουργηθεί μια βάση Ελλήνων παικτών, ταλαντούχων, που θα ξαναφέρουν τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Ευρώπης. Δεν λέω της Ελλάδας γιατί όπως ξέρετε τα τελευταία πολλά χρόνια είμαστε. Θεωρώ ότι νέοι παίκτες παίζουν και έρχονται περισσότεροι για να παίξουν. Ανταποκρίνονται σιγά-σιγά και άλλοι σε αυτό το πλάνο που θέλουμε να πετύχουμε».

Για το αν είναι ικανοποιημένος με το πώς προχωράει το πλάνο: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι, αυτό είναι αλήθεια, γιατί δεν έχει προχωρήσει όπως θα θέλαμε να προχωρήσει. Αυτό το λέω με βεβαιότητα. Πιστεύουμε σε κάτι παραπάνω. Ως προς τους στόχους, οι ευρωπαϊκοί στόχοι ήταν συγκεκριμένοι. Στην αρχή λέγαμε να προκριθούμε στο Top 16, προκριθήκαμε με σχετική ευκολία. Μετά είπαμε να πάμε στα πλέι οφ, θα ήταν κι αυτό σχετικά εύκολο απλώς τα χαλάσαμε λίγο στο τέλος. Επηρέασαν και οι πολλοί τραυματισμοί στη διάρκεια της σεζόν, αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος γιατί ο Παναθηναϊκός πρέπει να διεκδικεί όλους τους τίτλους.

Παναθηναϊκός-Μακάμπι: Οριστική εξέλιξη για Ντι Μπαρτολομέο
Παναθηναϊκός-Μακάμπι: Οριστική εξέλιξη για Ντι Μπαρτολομέο 41.359 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ακόμη και σήμερα μπορούσαμε να κερδίσουμε παρότι παίζαμε με καλύτερη ομάδα, το βλέπουν όλοι. Θέλουμε να βλέπουμε παίκτες να μάχονται στο γήπεδο, να εξαντλούν τις δυνατότητες τους κι όταν χάνεις να δίνεις συγχαρητήρια στον αντίπαλο, να ξέρεις γιατί έχασες.

Δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Θέλουμε να δούμε περισσότερους Έλληνες παίκτες να παίζουν και δεν το θέλουμε επειδή ξαφνικά μας ήρθε να το δούμε αυτό. Το θέλουμε επειδή είναι μια ανάγκη, μια πραγματικότητα, στις δύσκολες στιγμές».

Για το Πρωτάθλημα: «Αν είμαστε καλύτεροι θα πάρουμε το Πρωτάθλημα. Αν δεν είμαστε καλύτεροι, δεν θέλουμε να το πάρουμε. Έχουμε ακόμη καιρό για αυτό. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε το Πρωτάθλημα. Δεν συμφωνώ με αυτούς που λένε ότι πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις ένα Πρωτάθλημα. Το παίρνεις όταν είσαι καλύτερος, εγώ αυτό έχω μάθει. Όταν είσαι καλύτερος, κερδίζεις υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Και αυτό φαίνεται. Όλα αυτά τα χρόνια φαίνεται. Δεν έχεις πάρει 6 Ευρωπαϊκά γιατί είχες κάποια βοήθεια. Ούτε είναι δικαιολογία όταν χάνεις να λες ότι υπήρξε ένα σφύριγμα ή η μπασκέτα ήταν ανάποδα ή με επηρέασε ο κόσμος. Πάντα στην Ελλάδα παίζουμε με θερμό κοινό. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν ξέρουμε τι αντιμετωπίζουμε».

Για τις μεταγραφές: «Δεν γίνεται να δαπανηθούν εκατομμύρια για παίκτες όπως ο Ντε Κολό ας πούμε. Όλοι ξέρουμε ποιοι είναι οι παίκτες. Την δουλειά την έχουμε κάνει τα προηγούμενα χρόνια. Αν θες να χαλάσεις λεφτά ξέρεις ποιους παίκτες θα πάρεις. Και τον Πέκοβιτς θα πάρεις για να έχεις πεντάρι, δεν χρειάζεται να μας το πει κανένας.

Όταν παίζεις θέλεις το καλύτερο δυνατό, αλλά σίγουρα θέλουμε να δούμε τα νέα παιδιά να παίζουν όχι απλώς για να παίζουν αλλά για να πάρουν εμπειρίες για κάτι καλύτερο.

Για το αν αυτό είναι υπόνοια στον προπονητή: «Δεν είναι υπόνοια προς τον προπονητή. Κάθε προπονητής του Παναθηναϊκού προσπαθεί να κάνει το καλύτερο».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.