ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Κοντονής: «Δεν νομοθετούμε με τελεσιγραφικές εντολές…»

Πρόσκληση σε ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ απέστειλε ο Υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, προκειμένου να βρεθούν την Τρίτη, στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής.

Κοντονής: «Δεν νομοθετούμε με τελεσιγραφικές εντολές…»

Ο κ. Κοντονής στάθηκε στην δήλωση του γενικού γραμματέα της ΟΥΕΦΑ, Τζιάνι Ιφαντίνο, τονίζοντας πως αυτή του η δήλωση έφερε… φως στην υπόθεση, ωστόσο το τελεσίγραφο της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ, λίγες ώρες αργότερα, άλλαξε άρδην τα πράγματα. «Η το ένα ισχύει ή το άλλο και μακάρι να ισχύει το πρώτο», η ατάκα του κ. Κοντονή.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Άκουσα τις απόψεις του κ. Αλαφούζου για τις εξελίξεις στο ζήτημα που αφορά το νομοσχέδιο. Η πόρτα μου είναι πάντα ανοικτή σε όλους τους προέδρους των ομάδων και τους ακούω με μεγάλη προσοχή, σε ότι θέλουν να μου πουν. Η χθεσινή μας ανακοίνωση ωστόσο ισχύει από το Α έως το Ω.

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο της Θύρας 13 στο Πεδίον του Άρεως
Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο της Θύρας 13 στο Πεδίον του Άρεως 16.650 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Διαβάζοντας τη συνέντευξη του κ. Τζιάνι Ιφαντίνο είδαμε ένα φως για να βρεθεί μια λύση μετά από διάλογο, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ΟΥΕΦΑ αναγνωρίζει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δυστυχώς όμως τις πρώτες βραδινές ώρες ήρθε η ανακοίνωση των Ομοσπονδιών (ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ), τελεσιγραφικού χαρακτήρα. Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θα νομοθετήσει βάσει τελεσιγραφικών εντολών. Έχω δώσει ήδη εντολή να σταλεί πρόσκληση στις δύο Ομοσπονδίες, ούτως ώστε να έρθουν στην χώρα μας την Τρίτη στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, ούτως ώστε να εκθέσουν τις απόψεις τους, ενώπιον της επιτροπής. Ελπίζω να ακούσουμε κάποιες προτάσεις για τα προβλήματα που έχουν οι ίδιοι εντοπίσει.

Η ισχύουν όσα είπε ο κ. Ιφαντίνο ή ισχύει το τελεσιγραφικού χαρακτήρα «διάγγελμα» που μας απέστειλαν οι διεθνείς Ομοσπονδίες. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να ισχύει το πρώτο. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να καταργήσουμε το αυτοδιοίκητο, ακόμα περισσότερο να αποκλειστούν οι Ελληνικές ομάδες και η Εθνική Ελλάδος, από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι πως οι αποφάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορούν να γίνουν δίλλημα, του τύπου, «ή αποδέχεστε τις παθογένειες και τη σήψη του Ελληνικού ποδοσφαίρου ή αποκλείονται οι ομάδες σας».

Δεν μπορεί να γίνει δεκτό τέτοιο δίλλημα. Καλούμε την ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ, να αναλάβουν τις κατάλληλες πρωτοβουλίες, για θέματα που οι ίδιοι έχουν εντοπίσει. Εμείς θα περιμένουμε συνεννόηση που ελπίζω πως θα υπάρξει».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.