ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Ο τίτλος χάθηκε, η προσπάθεια μένει…

Ο Παναθηναϊκός το πάλεψε, έδωσε ότι είχε και δεν είχε, αλλά δεν κατάφερε να πάρει την νίκη μέσα στο Ελληνικό και μαζί το πρωτάθλημα, γνωρίζοντας στις λεπτομέρειες την ήττα με 62-61 από την γηπεδούχο ομάδα, που είχε με το πλευρό της και... τη διαιτησία!

Ο τίτλος χάθηκε, η προσπάθεια μένει...

Στο κλειστό της Αργυρούπολης ο Παναθηναϊκός έδωσε την «μάχη» απέναντι στο Ελληνικό, έχοντας φυσικά στο πλευρό τους και τον κόσμο, ο οποίος βρέθηκε εκεί για να στηρίξει την ομάδα. Οι «πράσινες» του Πέτρου Πρέκα γνώρισαν την ήττα, με τη διαιτησία να παίζει τον ρόλο της για το αποτέλεσμα και έχασαν τον τίτλο του πρωταθλητή.

ÅËËÇÍÉÊÏ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (3ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ ÃÕÍÁÉÊÙÍ)

Το ματς

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να έχει τον έλεγχο και το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Το αρχικό 6-9 έγινε 6-11 υπέρ των «πρασίνων» στα μισά της πρώτης περιόδου, με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά άστοχες σε εκείνο το διάστημα.

Τελικά το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου ήταν μικρό με το σκορ να βρίσκεται στο 10-13 υπέρ του Παναθηναϊκού και ενώ είχε προηγηθεί μικρή διακοπή λόγω ρίψης αντικειμένων στο παρκέ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε ακόμα πιο καλά στο δεύτερο δεκάλεπτο και με το τρίποντο της Κυριακοπούλου πήρε διαφορά έξι πόντων. Μάλιστα το σκορ έφτασε γρήγορα στο 12-23 και πλέον το «τριφύλλι» είχε ένα μεγάλο προβάδισμα που απλά έπρεπε να διατηρήσει.

×ÁËÉÂÅÑÁ ÅËËÇÍÉÊÏ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (3ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ ÃÕÍÁÉÊÙÍ)

Το Ελληνικό όμως δεν τα παράτησε και ένα σερί 12-1, πλησίασε και πάλι δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Ο Παναθηναϊκός σε εκείνο το σημείο είχε «μπλοκάρει», οι γηπεδούχες βρήκαν ρυθμό και τελικά το πρώτο ημίχρονο έληξε με το Ελληνικό να έχει το προβάδισμα, για το 31-30.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, το καλάθι της Όλιβερ έδωσε και πάλι το προβάδισμα στο «τριφύλλι» (31-32), ενώ η Χαλιβέρα από πλευράς Ελληνικού σκόραρε συνεχόμενους πόντους με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ.

ÌÐÏÍÇ ÁÕÔÆÇ ÅËËÇÍÉÊÏ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (3ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ ÃÕÍÁÉÊÙÍ)

Μέχρι και το τέλος της τρίτης περίοδου το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, με τις ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ. Το Ελληνικό στο τέλος της περιόδου είχε ένα μικρό προβάδισμα τεσσάρων πόντων (46-42) και όλα έδειχναν πως ο πρωταθλητής θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Στην τέταρτη περίοδο έγινε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να δείχνουν ότι θα τα δώσουν όλα για τον τίτλο. Στο φινάλε αυτό που έκρινε τον νικητή, ήταν μερικά λάθη και κάποιες χαμένες επιθέσεις από πλευράς Παναθηναϊκού, ενώ το Ελληνικό ήταν πιο ψύχραιμο στα κρίσιμα λεπτά και, έχοντας και την εύνοια της διαιτησίας, έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου.

Τα δεκάλεπτα: 10-13, 31-30, 46-42, 62-61.

Ελληνικό (Καπογιάννη): Γκοτζή, Σταμάτη 4, Καλογήρου 2, Κοσμά 2, Παπαμιχαήλ 3, Μπαλτά 15 (5), Νικολαΐδου 2, Χαλιβέρα 12, Τζόνσον 22, Μπόνη, Β. Φουράκη, Στ. Φουράκη.

Παναθηναϊκός (Πρέκας): Καλέντζου 9 (1), Δανούση, Αυτζή 5, Κόνιαλη, Όλιβερ 17, Σλούκα 11 (2), Έιβερι 4, Γλυνιαδάκη, Κυριακοπούλου 15 (1).

Μάριος Μανιός

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ