ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αναστασίου: «Νίκη ψυχολογίας»

Ο Γιάννης Αναστασίου έκανε λόγο για νίκη ψυχολογίας μετά την αναμέτρηση με την Ξάνθη, ενώ αναφέρθηκε στην αλλαγή του Πράνιτς που άλλαξε την εικόνα των «πρασίνων».

Αναστασίου: «Νίκη ψυχολογίας»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου στην συνέντευξη Τύπου:

«Ήταν ένα παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που μας έχει βάλει αρκετά δύσκολα φέτος και με δεδομένη τη δική μας ψυχολογική κατάσταση ήταν ακόμα πιο δύσκολο. Δεδομένης της απώλειας του Μπεργκ ήταν αρκετά δύσκολο να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας για να εγκλωβίσουμε τον αντίπαλο και παράλληλα να δημιουργήσουμε φάσεις για γκολ με την ταχύτητα μπροστά.

Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τρομερή νευρικότητα και άγχος. Αυτό φάνηκε. Προσπαθούσαμε ορθολογικά να γυρίσουμε τη μπάλα γιατί δεν είχαμε ύψος και να μπούμε στις γραμμές. Έως ένα σημείο τα καταφέραμε. Με την αλλαγή του Πράνιτς είχαμε περισσότερη εμπειρία, περισσότερο παιχνίδι, ήμασταν πολύ πιο αποτελεσματικοί, η Ξάνθη δεν απείλησε παρά με μακρινά σουτ και αν γίνονταν, θα γίνονταν κάτι μόνο με λάθος δικό μας όπως την περασμένη εβδομάδα. Ήταν δίκαιη νίκη, τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Σίγουρα χρειαζόμασταν για την ψυχολογία μας μια νίκη.

Ξέρουμε τις αδυναμίες μας αλλά το σημαντικό είναι ότι προσπαθούμε να δουλέψουμε στο τακτικό κομμάτι για να είμαστε έτοιμοι στα πλέι οφ. Καταλαβαίνω τον κόσμο, ίσως υπάρχουν απαιτήσεις αλλά τα παιδιά θέλουν και ίσως καμιά φορά να μην μπορούν. Μερικές φορές μπλοκάρει το μυαλό ειδικά όταν ακούγονται και αποδοκιμασίες. Με υπομονή, πάνω απ’ όλα με πίστη τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα στη συνέχεια. Ίδιοι παίκτες είναι, κέρδισαν μεγάλους αντιπάλους και ξέρουμε ότι μπορούμε να το ξανακάνουμε».

Δημάτος: «Σοβαρές πιθανότητες ο Κυπελλούχος να αρχίσει από τον δεύτερο προκριματικό του Europa»
Δημάτος: «Σοβαρές πιθανότητες ο Κυπελλούχος να αρχίσει από τον δεύτερο προκριματικό του Europa» 1.362 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σχετικά με το σύστημα του πρώτου ημιχρόνου και τους Ατζαγκούν και Πέτριτς: «Θέλαμε τακτικά να δημιουργήσουμε πρόβλημα στον αντίπαλο και παράλληλα με πρέσινγκ ψηλά να δημιουργήσουμε στην Ξάνθη προβλήματα. Παίξαμε στην ουσία χωρίς σέντερ φορ με δύο επιθετικά χαφ και δύο ακραίους. Οι Λαγός και Μπούι θέλαμε να μπορούν να παίζουν ανάμεσα στις γραμμές και αν οι Παπαστεριανός και Ομπόντο ανέβαιναν, θα έπρεπε οι Ατζαγκούν, Πέτριτς να ανεβάσουν τη μπάλα για να παίξουμε. Ήταν δουλεμένο, το βγάλαμε αρκετές φορές αλλά μας έλειπε το καθαρό μυαλό στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Προσπαθήσαμε ορθολογικά και όχι με μεγάλες μπάλες».

Στην Κέρκυρα την προσεχή αγωνιστική θα υπάρχουν πάλι αρκετές απουσίες λόγω τιμωριών και ο Αναστασίου μίλησε για την σύνθεση της ομάδας:

«Θα είναι δική μας δουλειά να δημιουργήσουμε κάτι με τις απουσίες που θα έχουμε και να δοκιμάζουμε πράγματα που θα μας βοηθήσουν στη συνέχεια. Στον Πανθρακικό παίξαμε με μια ομάδα με τρία στόπερ και εμείς με τρεις επιθετικούς. Προσπαθούμε να δημιουργούμε πρόβλημα στον αντίπαλο και παράλληλα να καλύψουμε αδυναμίες δικές μας και πράγματα που δεν έχουμε λόγω τραυματιών και τιμωρημένων. Στα τελευταία ματς παίξαμε 4-2-3-1 στη Βέροια, 4-3-2-1 με τον Αστέρα, 4-3-3 με τον Πανθρακικό και σήμερα 4-2-2-2. Δείχνει από την άλλη πόσο πολύ δουλεμένη είναι η ομάδα και πόσο τα παιδιά σε μικρό διάστημα μπορούν να προσαρμοστούν και το μεγαλύτερο κέρδος είναι ότι μπορούμε να παίζουμε πολλά διαφορετικά πράγματα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.