Παρασκήνια

Αγγίζουν τον «εγκέφαλο» του «Noor One» (pic)

Αγγίζουν τον «εγκέφαλο» του «Noor One» (pic)

Άλλη μια εγκληματική οργάνωση φαίνεται να οδηγείται στο εδώλιο, αυτήν τη φορά σχετικά με την υπόθεση των δύο τόνων ηρωίνης που μετέφερε δεξαμενόπλοιο τον Ιούνιο του 2014. Οι ανακριτικές αρχές «αγγίζουν» τον εγκέφαλο του καρτέλ.

Όπως αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η «Εφημερίδα των Συντακτών», φαίνεται ότι η ανάγκη να δημιουργηθεί ένας κατάλληλος χώρος για πολυπληθείς δίκες είναι πλέον πλέον επιτακτική. Η πληθώρα εγκληματικών οργανώσεων στην Ελλάδα και η εξάρθρωσή τους επιβάλλουν δικαστικές αίθουσες τύπου… αμφιθεάτρου. Φυσικά αυτό προϋποθέτει να φτάνουν οι δίκες αυτές κάποτε στο ακροατήριο, να προχωράει απρόσκοπτα η εκδίκαση χωρίς συνεχείς αναβολές και διακοπές, με τη δικαστική εξουσία να αποδεικνύει εμπράκτως στους πολίτες ότι επιμένει στην απόδοση δικαίου.

Άλλη μια μεγάλη υπόθεση πολλών και «μαύρων» εκατομμυρίων φαίνεται ότι φτάνει πλέον κοντά στην ακροαματική διαδικασία. Όπως συχνά συμβαίνει σε υποθέσεις που αφορούν πολλά εκατομμύρια ευρώ και μεγάλα δίκτυα παρανομίας, τους κατηγορουμένους συντρέχουν μεγάλα δικηγορικά γραφεία, των οποίων οι συνεργάτες έχουν τη νομική επάρκεια να οδηγήσουν στην καλύτερη δυνατή ποινική μεταχείριση.

Στη συγκεκριμένη μάλιστα υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που μετέφερε με πλοίο δύο τόνους ηρωίνη, στην οποία ενεπλάκησαν διεθνείς και ελληνικές αρχές, οι αμερικανικές αρχές φέρεται να δήλωσαν εντυπωσιασμένες «για τους ακριβοπληρωμένους δικηγόρους που σπεύδουν να αναλάβουν την υπεράσπιση των κατηγορουμένων».

Το χρονικό Η υπόθεση αφορά την επιτυχή έκβαση της διεθνούς αστυνομικής επιχείρησης που οδήγησε πέρσι το καλοκαίρι στην ανακάλυψη φορτίου με πάνω από δύο τόνους ηρωίνη και του καρτέλ που βρίσκεται πίσω από το κερδοφόρο εμπόριο του θανάτου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο sdna.gr

Exit mobile version