ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Πώς να μείνεις σε τέτοιο περιβάλλον;

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για όσα μπορεί να σκέφτηκε ο Γκόρντον Σίλντεφελντ σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο, πριν δώσει την αρνητική απάντηση στον Παναθηναϊκό.

Πώς να μείνεις σε τέτοιο περιβάλλον;

Ο μάνατζερ του Γκόρντον Σίλντεφελντ, Μάριο Κνεζ, δήλωσε στο Panathinaikos24.gr πως οι λόγοι που αποχωρεί ο Κροάτης από τον Παναθηναϊκό είναι καθαρά οικογενειακοί και δεν έπαιξαν ρόλο τα χρήματα στην απόφασή του. Διόλου απίθανο. Άλλωστε, ο Παναθηναϊκός με την πρόταση που έκανε στον παίκτη και με δεδομένο και το μπόνους συμμετοχών, το οποίο σχεδόν σίγουρα θα έπαιρνε, έδειξε στον παίκτη πως ήθελε να τον κρατήσει και μάλιστα ως τον ηγέτη της αμυντικής του γραμμής. Ο Κροάτης επιλέγει να γυρίσει στην πατρίδα του και να αγωνιστεί με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά όμως αν η απόφασή του είναι μόνο για να γυρίσει στην οικογένειά του. Αλήθεια, ρώτησε κανείς τον Σίλντεφελντ ή τον κάθε Σίλντεφελντ αν θέλει να παραμένει σε ένα παιχνίδι που είναι εξαρχής «σημαδεμένο»; Ρώτησε κανείς τον οποιονδήποτε ξένο πως νιώθει όταν του κλέβουν το ψωμί του; Όταν βλέπει να κερδίζει δίκαια βαθμούς εντός γηπέδου, αλλά να τους παίρνουν πίσω στις δικαστικές αίθουσες, στερώντας του το δικαίωμα να κυνηγήσει μέχρι το τέλος τον τίτλο;

Ο Σίλντεφελντ δεν είναι… χθεσινός. Είδε πως παίζεται το παιχνίδι, βλέπει πως το ενδεχόμενο του ποδοσφαιρικού Grexit είναι πλέον ορατό, ακούει και διαβάζει πως κόσμος και κοσμάκης πηγαινοέρχεται καθημερινά στον ανακριτή, καταλαβαίνοντας πως τόσα χρόνια κάποιοι «έπαιζαν» με τον ιδρώτα του ίδιου και των συμπαικτών του. Για ποιον λόγο να καθίσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον;

Το συγκεκριμένο πρόβλημα θα υπάρξει και όταν ο Παναθηναϊκός θα αναζητεί τον αντί – Σίλντεφελντ. Είναι δύσκολο να πείσεις τον ξένο παίκτη να έρθει στην Ελλάδα αυτή την περίοδο…

Οφείλει όμως ο Παναθηναϊκός να διαθέσει αυτά τα χρήματα και να βρει παίκτη ισάξιο ή καλύτερο του Κροάτη. Αμυντικό που να ξέρει μπάλα, να είναι καλός στο ένας εναντίον ενός, να εμπνέει σιγουριά και να λάβει το χρίσμα του ηγέτη της άμυνας.

Μπορεί να φαίνεται πως οι «πράσινοι» χάνουν αυτή τη στιγμή, ιδιαίτερα βλέποντας το δέσιμο του «Σίφο» με τον Ταυλαρίδη, αλλά σε βάθος χρόνου μπορούν να βγουν κερδισμένοι. Βγαίνοντας στην αγορά με χρήματα που μαζί με τα μπόνους θα ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ, μπορείς να βρεις αμυντικό που να σου λύσει το πρόβλημα μονομιάς.

Χρόνος υπάρχει τόσο για να βρεθεί ο παίκτης, όσο και για να ξέρει και ο Παναθηναϊκός αν το Grexit θα είναι πραγματικότητα ή όχι…

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.