ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Εντυπωσιακή αυταπάρνηση

Ο Γκόρντον Σίντενφελντ θα φύγει αφήνοντας μόνο φίλους στον Παναθηναϊκό, έχοντας τιμήσει τα χρήματα που πήρε. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Εντυπωσιακή αυταπάρνηση

Η εξέλιξη της υπόθεσης του Γκόρντον Σίντενφελντ δεν άρεσε στον Παναθηναϊκό που για ένα ακόμα καλοκαίρι είναι αναγκασμένος ν’ αλλάξει (πάλι!) το «σασί» του: Δεξί μπακ, στόπερ, «εξάρι», επιθετικό χαφ, σέντερ φορ χρειάζεται γι αρχή το τριφύλλι και…βλέπουμε!

Ο 30χρονος μπακ μαθημένος να ζει με μια βαλίτσα στο χέρι (Κροατία, Τουρκία, Γερμανία, Αυστρία, Ρωσία, Ελλάδα και πίσω ξανά στην πατρίδα για να χαρεί τις γυναίκες του, Ιβάνα, Πατρίτσια, Λέιλα στο «παλάτι» που διατηρεί κοντά στο γήπεδο της Ντιναμό), «έδεσε» με τον ΠΑΟ. Παρότι δεν ήταν κλάση Χένρικσεν (ούτε καν πλησίαζε δηλαδή) εκτιμήθηκε απ’ τους οπαδούς.

Ο Κροάτης με τον Σλοβένο πατέρα και την… αυστριακή καταγωγή, με την μεγάλη αγάπη για τον αριθμό «13» ήταν ο εκλεκτός του Νίκου Νταμπίζα τον περασμένο Ιούλιο, ξεχωρίζοντας από μια μεγάλη λίστα ονομάτων (Ζιβέ, Κρόλντρουπ, Μόρας, Σέζαρ, Πίντερ, Ααράμπ). Μάλιστα με το που πάτησε ελληνικό έδαφος είχε ν’ αντιμετωπίσει την δυσπιστία του τεχνικού διευθυντή. Ο τελευταίος χρέωνε στην πλευρά του παίκτη την δημοσιοποίηση του ενδιαφέροντος του συλλόγου με σκοπό ν’ ανεβάσει το κασέ του!

Η παρεξήγηση λύθηκε, ο ποδοσφαιριστής ανακοινώθηκε αρχές Αυγούστου κι η τζίφρα του χαιρετίστηκε με ικανοποίηση απ’ το πράσινο περιβάλλον, δεν ήταν λίγο να υπογράφει ο «μνημονιακός» Παναθηναϊκός εν ενεργεία Κροάτη διεθνή. Παρότι το ξεκίνημά του δεν ήταν ιδανικό (κάκιστος σε Τούμπα, Χαριλάου) απέκτησε γρήγορα «ρεύμα» στην εξέδρα λόγω της τάσης του να «προστατεύει» τους νεαρούς συμπαίκτες του.

Στα παιχνίδια με Αστέρα, ΠΑΣ κόντεψε να πλακώσει όλη την αντίπαλη 11άδα, πρώτα γιατί οι Λατίνοι της Τρίπολης την «έπεσαν» στον «άγουρο» Σπυράκο Ρισβάνη κι εν συνεχεία γιατί ο Τόμας Ντε Βιτσέντι με παμπόνηρο τάκλιν τον έριξε άγαρμπα πάνω στο κεφάλι του Στέφανου Καπίνο με συνέπεια ο θηριώδης πορτιέρο να πάθει διάσειση!

Αν για κάτι θαυμάστηκε ο Σίντενφλεντ ήταν η παλικαριά του! Πέρσι στο Αγρίνιο (όπου ο… γερό-Καμαρά τον έκανε «ρόμπα», σ΄ ένα από τα χειρότερά του παιχνίδια με την πράσινη φανέλα) έβγαλε το παιχνίδι σφίγγοντας τα δόντια, λόγω κατάγματος στα δάχτυλα του χεριού του. Αρχές Μαρτίου μαζί με τους άλλους «παλιούς» πρωτοστάτησε στην στάση να μην ζητηθεί πριμ για το 0-3 στο Καραϊσκάκη αλλά να μοιραστούν χρήματα μόνο εάν ερχόταν το κύπελλο! Μετά τον καταπληκτικό β΄ γύρο που έκανε βρίσκοντας χημεία με τον Γιώργο Κουτρουμπή, η κλήση του στο Μουντιάλ ήταν φυσιολογική.

Η Ντιναμό Μόσχας που είχε τα δικαιώματά του ταλαιπώρησε τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι κοιτάζοντας να πουλήσει τον ποδοσφαιριστή για να μην πληρώσει τον τελευταίο χρόνο συμβολαίου του. Όταν μάλιστα οι Μοσχοβίτες άλλαξαν προπονητή (Τσερτσέτσοφ αντί Πετρέσκου) ήταν λογικό η διάδοχη κατάσταση να απαιτήσει τσεκάρισμα όλου του ρόστερ πριν αποφάσιζε για τις αποδεσμεύσεις, κάτι που πήγε ακόμα πιο πίσω την υπόθεση του συμβολαίου του. Ο «Σίφο» το πήρε πάνω του, ζητώντας από τους εργοδότες του να τον αφήσουν να παραμείνει στην Αθήνα, κάτι που «μέτρησε».

Η αφοσίωσή του; Εντυπωσιακή. Για να παίξει στους «πράσινους» την τελευταία διετία ο «Σίφο» «χάρισε» επί της ουσίας περίπου 800.000 ευρώ στην Ντιναμό. Η αυταπάρνησή του; Το κάτι άλλο! Δεν είναι μικρό πράγμα για έναν παίκτη (και δη ξένο) να βάζει την υγεία του πάνω απ’ την ομάδα και να σφίγγει τα δόντια, παίζοντας τραυματίας για μεγάλο χρονικό διάστημα σε δύο σερί ντέρμπι. Φέτος στο «Γ. Καραϊσκάκης» έπαιξε με σπασμένο το μικρό δάκτυλο του δεξιού του ποδιού από το 41′ έως το 68′. Στην Τούμπα -επιστρέφοντας σε χρόνο ρεκόρ μετά τον προηγούμενο τραυματισμό του (κι αφού έπαιξε με ένεση κόντρα στην PSV)- τραυματίστηκε στο ισχίο στο 30ό λεπτό (σε μια υπερέκταση του ποδιού του), όμως ούτε αυτή τη φορά «λύγισε».

Αποχωρεί με ψηλά το κεφάλι και την βεβαιότητα πως οι φίλαθλοι τον εκτίμησαν, κάτι που σπάνια συμβαίνει με τους συμπατριώτες του παρότι η κροατική αγορά είναι για τον Παναθηναϊκό το ίδιο προσφιλή με την αργεντίνικη: Εκτός από τον μέγα Ζάετς, τον Αλιόσα Ασάνοβιτς, τον Γκόραν Βλάοβιτς δεν υπάρχει άλλος «χβράτσκι» που να κέρδισε τους οπαδούς…

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ