ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βαγγέλης Νεραντζιάς

Τώρα μόνο νίκη…

Ο Ιβάνοβιτς το Σάββατο πρέπει να αφήσει τις εμμονές και να εκμεταλλευτεί στο μεγαλύτερο βαθμό το ρόστερ που έχει στα χέρια του. Γράφει στο Panathinaikos24.gr ο Βαγγέλης Νερατζιάς.

Τώρα μόνο νίκη…

Πειστικός ήταν ο Παναθηναϊκός στο Αλεξάνδρειο, δείχνοντας ότι έχει αφήσει πίσω του την ΤΣΣΚΑ και βλέπει πλέον το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το θέμα είναι πόσο καλά μπορεί να αγωνιστεί το Σάββατο η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς… Όπως και να το κάνουμε ο Άρης δεν είναι και ο δυνατότερος αντίπαλος για την εξαγωγή συμπερασμάτων, όμως το παιχνίδι έδωσε κάποια θετικά μηνύματα για το τριφύλλι.

Όπως φάνηκε στη Θεσσαλονίκη ο Μπλούμς ξανασυνδέθηκε με το τρίποντο, ο Λαουάλ ενεργοποιήθηκε και έδωσε κάποια χρήσιμα λεπτά κάτω από το καλάθι, ο Νέλσον συνέρχεται, ενώ και ο Σλότερ επέστρεψε στην δράση μετά τον τραυματισμό. Το τι μπορούν να δώσουν στο αιώνιο ντέρμπι οι συγκεκριμένοι παίκτες είναι μια άλλη ιστορία, το μόνο σίγουρο είναι επιπλέον λύσεις.

Μία από τις μεγάλες διαφορές και βασικές αιτίες του αποκλεισμού από τους Ρώσους στην Ευρωλίγκα ήταν αυτό ακριβώς το ζήτημα. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε με εφτά, το πολύ οκτώ παίκτες στα παιχνίδια κάθε τρεις μέρες και η ΤΣΣΚΑ με δώδεκα. Είναι έτσι δομημένο το φετινό ρόστερ, όπου οι Έλληνες συν τον Γκιστ τραβάνε το… κουπί, αλλά δεν γίνεται να σταθούν ανταγωνιστικοί για 35 λεπτά απέναντι σε τοπ επιπέδου ομάδες, χρειάζονται βοήθεια.

Για να πάμε τώρα στο σαββατιάτικό ματς, από τη στιγμή που αυτό διεξάγεται στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί, σε ότι κατάσταση κι αν βρίσκεται. Όσο κι αν δεν μας πείθει ή ακόμη και αν μας προβληματίζει η εικόνα του τριφυλλιού, είναι ξεκάθαρο ότι αυτό το παιχνίδι πρέπει να κερδηθεί και να δώσει το πλεονέκτημα έδρας.

Αν και στους τελικούς παίζει πρωταρχικό ρόλο το φορμάρισμα της ομάδας εκείνη την εποχή, οι πράσινοι οφείλουν στον κόσμο τους μια γεμάτη εμφάνιση κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο και ο Ιβάνοβιτς να αφήσει τις εμμονές και να εκμεταλλευτεί στο μεγαλύτερο βαθμό το ρόστερ που έχει στα χέρια του. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι μόνο η νίκη….

Υ.Γ. Θα την πω την κακία μου. Ρε παιδιά, ναι ήταν σπουδαία η νίκη με την Μπαρτσελόνα (μακράν η χειρότερη από τις τέσσερις ομάδες που είχαν πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας) αλλά τέτοιο… τριήμερο εκδηλώσεων με φιέστα, μπλουζάκια, μπουζούκια και πανηγύρια απλά για πρόκριση στο Φάιναλ Φορ δεν έχω ξαναδεί!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE