ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Φιλίπ Ελάντερ: Ένας «ξανθός» γίγαντας (Pics & Vids)

Το Panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον Σουηδό «βράχο» της Μάλμε, που βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο του «τριφυλλιού», όπως γράψαμε από χθες.

Φιλίπ Ελάντερ: Ένας «ξανθός» γίγαντας (Pics & Vids)

Όπως διαβάσατε εδώ χθεςο Παναθηναϊκός μετά και την αποχώρηση του Γκόρντον Σίλντενφελντ, εντείνει τις προσπάθειες του για την απόκτηση στόπερ, ώστε να καλύψει αρκετά νωρίς το κενό του «Σίφο» στα μετόπισθεν. Το panathinaikos24.gr σας προσφέρει, όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον υψηλόσωμο διεθνή Σουηδό αμυντικό που φέρεται να είναι μέσα στους υποψηφίους μεταγραφικούς στόχους του «τριφυλλιού».

2148295_w2

Ο γεννημένος στο Μάλμε στις 22 Απριλίου του 1993, Φιλίπ Βίκτορ Ελάντερ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, πολύ πριν μεταβεί στην ομώνυμη ομάδα της πόλης, πέρασε από τις μικρές ομάδες Κβαρνμπι (έμεινε για 12 χρόνια) και στη συνέχεια στη Χούσιε εκεί έκατσε ένα χρόνο, πριν οι άνθρωποι της Μάλμε, δουν το ταλέντο του και τον καλέσουν να ενισχύσει τις ακαδημίες τους, το 2007.

Το ντεμπούτο του με τη «γαλάζια» φανέλα άργησε λιγάκι να έρθει, καθώς για τέσσερα χρόνια, έπαιρνε συμμετοχές στις μικρές ομάδες του συλλόγου. Ήταν ένα ματς με την Ασιρίσκα, στις 19 Οκτωβρίου του 2011, όταν κλήθηκε για πρώτη φορά να μπει σε ματς πρωταθλήματος, με τον ίδιο να δηλώνει αργότερα, «Προσπάθησα να το δω σαν ένα συνηθισμένο ματς. Νομίζω πως θα πάρω και άλλες συμμετοχές, όμως έκανα και κάποια λάθη και θα τα διορθώσω».

Παναθηναϊκός: H επικρατέστερη ενδεκάδα στην Τούμπα
Παναθηναϊκός: H επικρατέστερη ενδεκάδα στην Τούμπα 8.779 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
645@70

Παράλληλα, ο «ξανθός» γίγαντας που είχε κερδίσει το σεβασμό των προπονητών του με τις αμυντικές ικανότητες που διέθετε, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα, ένα χρόνο και κάτι μετά (Ιούλιος 2012).

Συνολικά με την «γαλάζια» φανέλα, μετράει 86 συμμετοχές, έχοντας πετύχει και τρία τέρματα. Παράλληλα μέχρι και τον περασμένο Νοέμβριο, αγωνιζόταν με την U21, σε εθνικό επίπεδο, ενώ τον Μάρτιο αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την «μεγάλη» Εθνική ομάδα, έχοντας σαν συμπαίκτη τον Μάρκους Μπεργκ, σε ματς με αντίπαλο τη Μολδαβία για τα προκριματικά του Euro 2016.

Στα μέρη μας, έχουμε ήδη πάρει μια γεύση από τις ικανότητες του «Φίλιππα», καθώς αγωνίστηκε και κόντρα στον Ολυμπιακό για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και ήταν από τους διακριθέντες στη νίκη της ομάδας του, εντός έδρας. Μάλιστα άνθρωποι των Πειραιωτών, τον είχαν τσεκάρει σαν πιθανό στόχο για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, όμως η υπόθεση δεν προχώρησε.

◊≈À¡Õ‘≈— áՅ¡‘«”  áÀÃ≈ - œÀ’Ö…¡ œ” (‘”¡Ã–…œÕ” À…√  2014-2015)  HELANDER MANIATIS  MALMO - OLYMPIAKOS (CHAMPIONS LEAGUE 2014-2015)

Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.