Ο Παναθηναϊκός θέλει μια νίκη με τουλάχιστον 7 πόντους διαφορά για να αποκτήσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς της Α1. Μία έδρα που μοιάζει πιο… απαραίτητη από ποτέ, ωστόσο είναι έτσι…;

Όχι δεν είναι. Το πλεονέκτημα έδρας είναι σημαντικό για όλες τις ομάδες. Πλην του Παναθηναϊκού. Όχι διότι έχει αποδείξει πολλάκις ότι μπορεί και εκτός ΟΑΚΑ να κερδίσει τον αιώνιο του αντίπαλο, ούτε διότι το έχει κάνει πάμπολλες φορές στο παρελθόν (πρόσφατο και μη), υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Ο λόγος που δεν έχει τόση σημασία το πλεονέκτημα έδρας, είναι το ότι οι τελικοί αργούν ακόμα… και μέχρι να φτάσουν… πολλά μπορεί να συμβούν.

Η πορεία που θα διαγράψει στο Final-4 ο Ολυμπιακός ΔΕΝ θα είναι ένας από τους λόγους, που θα παίξουν σημαντικό ρόλο, ως προς την έκβαση του πρωταθλήματος. Μέχρι στιγμής, η ιστορία διδάσκει… πως ο Παναθηναϊκός διαχειρίζεται άριστα είτε τις αποτυχίες είτε τις επιτυχίες του Ολυμπιακού, στις φορές που το «τριφύλλι» έμενε εκτός… νυμφώνος, περιμένοντας τον αντίπαλό του, είτε τις δικές του πολλές επιτυχίες (περισσότερες στα τελευταία επτά χρόνια…), πάντα βάζοντας ο ίδιος τους τίτλους τέλους κάθε πρωταθλήματος.

Μια δεύτερη πτυχή, έχει να κάνει με το «κέρδος» σημαντικού χρόνου, μέχρι τον Ιούνιο, όπου ο Παναθηναϊκός επικεντρώνεται και «σημαδεύει» αυτά τα παιχνίδια, προετοιμαζόμενος, με «όπλο» την εμπειρία του, μετά τα τόσα χρόνια (πλην μιας σεζόν), όπου δεν αφήνει τους «ερυθρόλευκους» να σηκώσουν κεφάλι όσον αφορά τους εγχώριους τίτλους.

Συσπείρωση και… έξτρα παίκτες

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, μακριά από το όποιο (δικαιολογημένο) άγχος, του… πρέπει, που είχε μέχρι και πριν από λίγες μέρες, θα έχει τη δυνατότητα να «κερδίσει» παίκτες που δεν τους έχει μέχρι στιγμής… στο ροτέισον της ομάδας, με την «περιρρέουσα» ατμόσφαιρα να τους παρασέρνει και εκείνους, να μπουν με το «μαχαίρι στα δόντια» στη σειρά των τελικών.

Η αγωνιστική και όχι μόνο συσπείρωση είναι ένα από τα στοιχεία που έχει ο «εξάστερος» σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με τον αντίπαλο του, ο οποίος υπό τον φόβο… ενός ακόμα χαμένου πρωταθλήματος, συνήθως λυγίζει…

Το πλεονέκτημα έδρας είναι ένα βασικό συστατικό. Κανείς δεν το αρνείται αυτό και στον Παναθηναϊκό θα παλέψουν με ότι έχουν το Σάββατο για να το κατακτήσουν. Αυτό που όμως έχει περισσότερη σημασία είναι η ίδια η νίκη, αλλά και το μήνυμα που θα στείλουν στους αντιπάλους τους, ασχέτως της διαφοράς.

Η νίκη και η… προετοιμασία πραγμάτων/σχημάτων/τακτικών ενόψει των τελικών, θα είναι τα ενδιαφέροντα στοιχεία προς ανάλυση, μετά το ματς. Το μομέντουμ για κάποιον… μαγικό τρόπο, ο Παναθηναϊκός το φτιάχνει όπως εκείνος θέλει, όντας μια ομάδα που όταν βρίσκεται στα σχοινιά, πάντα σηκώνεται πριν από το νοκ άουτ, ρίχνοντας στο καναβάτσο τον αντίπαλό του.

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ο Παναθηναϊκός δεν θα πάρει το πρωτάθλημα απόψε, ούτε θα το χάσει.  Μάη μήνα, κούπα δεν σήκωσε κανείς. Τα «επεισόδια» σε αυτή τη «σειρά», είναι πολλά ακόμα και ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται ήδη…

➡️ Γράψε το σχόλιο σου