ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Μια απ’ τα ίδια…

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις… χλιαρές εμφανίσεις και ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Κέρκυρα, για την 33η αγωνιστική της Super League. Έπεσαν ξανά στην 3η θέση οι «πράσινοι». Το γκολ ο Νίκος Καρέλης (22').

Μια απ’ τα ίδια…

Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τη δεύτερη θέση στο βαθμολογικό πίνακα, καθώς πραγματοποίησαν ακόμα μια χλιαρή εμφάνιση εκτός έδρας κόντρα στην Κέρκυρα και αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1.

Πολλές χαμένες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου που θα μπορούσε να πετύχει και άλλα τέρματα, αλλά η αδράνεια του νεοεισελθόντα Μέντες, έδωσε το δικαίωμα στους «Φαίακες» να βγουν στην κόντρα και με το πέναλτι που υπέπεσε ο Μπούρμπος (χέρι στη μικρή περιοχή), κατάφεραν να φέρουν στα ίσια το ματς, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης.

κέρκυρα-παναθηναϊκός

Το ματς

Με στόχο να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ο «λαβωμένος» Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τους Στιλ, Μπούρμπο, Χουχούμη, Κουτρουμπή, Τριανταφυλλόπουλο, Ζέκα, Πράνιτς, Ατζαγκούν, Νίνη, Κλωναρίδη και Καρέλη.

Οι «πράσινοι» στα πρώτα λεπτά μετά τη σέντρα της αναμέτρησης, έπαιζαν κυρίως από τ’ αριστερά και είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, όμως η πρώτη ευκαιρία χάθηκε από την πλευρά των γηπεδούχων, καθώς ο Μαρκόφσκι έχασε μεγάλη ευκαιρία ν’ ανοίξει το σκορ στο 7ο λεπτό με προβολή, μετά το «τσαφ» του Στιλ σε σέντρα του Ντιόγκο.

Η Κέρκυρα ήταν αυτή που απείλησε ξανά στο 15ο λεπτό με το σουτ του Χαβίτο να παραχωρεί σε κόρνερ ο Στιλ. Στην αμέσως επόμενη φάση, δημιουργήθηκε σύγχυση στα καρέ του Στιλ, όμως δεν στοίχησε στο «τριφύλλι» κάποιο τέρμα εις βάρος του. Οι «πράσινοι» είχαν αργές επιστροφές με αποτέλεσμα η Κέρκυρα σε κάθε επίθεση που δημιουργούσε φαινόταν ιδιαιτέρως απειλητική για την εστία του Στιλ.

κερ-παο2015

Αυτό που δεν πέτυχε η Κέρκυρα στις ευκαιρίες που δημιούργησε το πέτυχε ο Παναθηναϊκός με τον Νίκο Καρέλη στο 23ο λεπτό με εξαιρετική ενέργεια μέσα στη μικρή περιοχή και μετά από ασίστ του Ατζαγκούν.

Οι «πράσινοι» μετά το γκολ που σημείωσαν, δημιούργησαν και άλλες καλές στιγμές για να τελειώσουν νωρίς το ματς, όμως η τελική επιλογή ήταν λανθασμένη. Ακόμα δύο καλές στιγμές είχε ο Παναθηναϊκός με Κλωναρίδη και Νίνη (32’-33’), όμως και οι δύο πέρασαν ανεκμετάλλευτες, καθώς και τα δύο σουτ πέρασαν χωρίς κίνδυνο για τα καρέ του Σέτκους, με τον Γιάννη Αναστασίου να είναι ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα του.

Από την πλευρά τους οι «Φαίακες» πέντε λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου, είχαν πολύ καλή στιγμή για να ισοφαρίσουν, όμως η εκτέλεση φάουλ του Κόντου, έφυγε σε κόρνερ με τον Στιλ να πραγματοποιεί εξαιρετική επέμβαση. Με τον Παναθηναϊκό να απαντά στις ευκαιρίες με μακρινό σουτ του Νίνη και τον Σέτκους να αποκρούει και αυτό εντυπωσιακά ακριβώς στο 45ο λεπτό, με τον διαιτητή Βοσκάκη να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

κερκυρα-παο_1-1

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, το «τριφύλλι» ήθελε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Νίκου Καρέλη και συγκεκριμένα στο 50ο λεπτό, ο Έλληνας επιθετικός έφυγε στην αντεπίθεση, όμως άργησε στο κοντρόλ με αποτέλεσμα να βγει και να μπλοκάρει στα πόδια του ο Σέτκους.

Ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέχεια, βλέποντας το ρυθμό του ματς να έχει μειωθεί, προχώρησε και στις πρώτες διορθωτικές αλλαγές, αφού στο ματς πέρασε ο Νταβίντ Μέντες στη θέση του Πράνιτς, ο οποίος για ακόμα μια φορά δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή του.

Ο Ολλανδός χαφ μάλιστα, υπέπεσε σε σοβαρό λάθος, με αποτέλεσμα η Κέρκυρα να βγει στην αντεπίθεση και να κερδίζει πέναλτι σε χέρι του Μπούρμπου, πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο Κόντος για να ισοφαρίσει το ματς στο 61ο λεπτό.

κερ-παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» από το γκολ της ισοφάρισης και μετά παρουσιαστήκαν ασύνδετοι και με πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου αφού έδωσαν δικαιώματα στην Κέρκυρα να κερδίσει μέτρα στο τερέν και να ελέγχει το ματς. Με τον Γιάννη Αναστασίου να ρίχνει στο ματς μετά από αρκετό καιρό τον Θανάση Ντίνα στη θέση του Ατζαγκούν στο 75’ της αναμέτρησης.

Τα λεπτά της αναμέτρησης κυλούσαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, με τον Βαλμίρ Μπερίσα να είναι η τρίτη και τελευταία αλλαγή του Γιάννη Αναστασίου με τα 90 λεπτά συμπληρωμένα και την Κέρκυρα με συνεχόμενα κόρνερ να κάνει προσπάθειες να κλέψει κάτι από το ματς.

Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό να πέφτει ξανά στην 3η θέση του πρωταθλήματος.

κερκυρα-παναθηναϊκός-θυρα13

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Σέτκους, Σιόντης, Βενέτης, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Καρντόσο (65′ Κρητικός), Ανδρεόπουλος, Κόντος (79′ Φάμπιο), Χαβίτο, Καϊκούτ, Μαρκόφσκι (46′ Ζορμπάς).

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Ζέκα, Πράνιτς (57′ Μέντες), Νίνης, Ατζαγκούν (76′ Ντίνας), Κλωναρίδης, Καρέλης (80′ Μπερίσα).

Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ