Μπάσκετ

Ο πιο φιλότιμος ξένος

Ο Εστεμπάν Μπατίστα μπορεί να είναι αργός, ωστόσο ξεχωρίζει στην πρώτη σεζόν που κλήθηκε να παραστήσει τον... αναντικατάστατο.

Ο Εστεμπάν Μπατίστα έψαχνε μια καλή εμφάνιση σε ντέρμπι αφού ήταν «άφαντος» στη σειρά με την ΤΣΣΚΑ. Την πραγματοποίησε (πάλι) με τον Ολυμπιακό, πλην όμως προδόθηκε από την αδυναμία των συμπαικτών του ν’ ακολουθήσουν το δικό του κρεσέντο.

Ο «βαρύς» Ουρουγουανός όποτε βρέθηκε σε φάσεις ένας μ΄ έναν είτε με τον Ντάνστον, είτε με τον Χάντερ έβαλε μέσα στα καλάθια τους Αμερικανούς του «αιωνίου», κάτι που είχε συμβεί και στο παιχνίδι κυπέλλου όταν τέλειωσε τον αγώνα με 12 πόντους, 7 ριμπάουντ. Τον Δεκέμβρη (ΣΕΦ) προερχόταν από τραυματισμό κι ο προπονητής δεν του έδωσε παραπάνω από 11 λεπτά συμμετοχής.

Το Σάββατο ο Λατινοαμερικάνος ήταν σούπερ επιθετικά και με τα γνωστά… θεματάκια στην άμυνα (τα αργά του πόδια κάνουν δύσκολες τις αμυντικές περιστροφές κάτι που έφερε πολλά ελεύθερα σουτ, ειδικά από τον Πρίντεζη).

Παρότι ποτέ στην καριέρα του δεν ήταν πρωταγωνιστής καταφέρνει σε ρόλο βασικού να «τραβάει» τον Εξάστερο στο σκορ. Αν το καλοκαίρι αποκτηθεί βαρβάτος ψηλός, άσχημος είναι ο Μπατίστα γι αναπληρωματικό «πεντάρι»;

Δημήτρης Στρατής

Exit mobile version