ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Μήτσο γερά και χρόνια σου πολλά!

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης κλείνει σήμερα τα 35 του χρόνια και το panathinaikos24.gr σας θυμίζει μία-μία τις χρονιές του αρχηγού από την στιγμή που φόρεσε την φανέλα με το «τριφύλλι».

Μήτσο γερά και χρόνια σου πολλά!

Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και το καλοκαίρι του 2004 έφτασε στην Αθήνα για να δουλέψει κάτω υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, χωρίς τότε να μπορεί να φανταστεί κανείς το τι θα ακολουθήσει. Πέρασαν 11 χρόνια «μαγείας», με ομαδικές και ατομικές διακρίσεις και ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν εκεί για να ξεχωρίζει κάθε χρονιά και είμαστε σίγουροι πως θα συνεχίσει να το κάνει όσο αντέχει.

2004-2005

ÏÌÐÑÁÍÔÏÂÉÔÓ ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ / OBRADOVIC DIAMANTIDIS / ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÅÖÅÓ ÐÉËÓÅÍ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2004) / PANATHINAIKOS - EFS PILSEN (EUROLEAGUE 2004)

Ο Διαμαντίδης είναι πλέον παίκτης του Παναθηναϊκού και από την πρώτη του χρονιά δείχνει πως δεν πρόκειται για έναν συνηθισμένο παίκτη. Ο Μήτσος σηκώνει τις πρώτες του κούπες με το «τριφύλλι», κάνοντας το νταμπλ με πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ παράλληλα ψηφίζεται ως ο κορυφαίος αμυντικός της Euroleague και μέλος της καλύτερης πεντάδας στην Α1.

2005-06

ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ / ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÌÁËÁÃÁ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2005) DIAMANTIDIS / PANATHINAIKOS - MALAGA (EUROLEAGUE 2005)

Δεύτερη χρονιά στον Παναθηναϊκό, ακόμα ένα νταμπλ. Αυτή την φορά ψηφίζεται ως ο πολυτιμότερος παίκτης της Α1, μέλος της καλύτερης πεντάδας του πρωταθλήματος και για ακόμα μία σεζόν ως ο κορυφαίος αμυντικός της Euroleague.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.674 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

2006-07

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÔÓÓÊÁ (ÔÅËÉÊÏÓ ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2006 - ÖÁÉÍÁË ÖÏÑ 2007) PANATHINAIKOS - CSKA (FINAL EUROLEAGUE 2006 - FINAL FOUR 2007)

Ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος για τον Διαμαντίδη έρχεται και μάλιστα την ημέρα των γενεθλίων του. Ο Παναθηναϊκός κατακτάει την Ευρωλίγκα στο Final-4 της Αθήνας, κάνει φυσικά το νταμπλ και ο «3D» μαζεύει τις ατομικές διακρίσεις. Κορυφαίος αμυντικός της Euroleague, πολυτιμότερος της Α1 και μέλος της καλύτερης πεντάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη, κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης, MVP του Final-4 και του τελικού, All-Europe Player of the Year και Έλληνας Αθλητής της χρονιάς.

2007-08

ÃÉÁÓÉÊÅÂÉÔÓÉÏÕÓ ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ / ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2007) JASIKEVICIUS DIAMANTIDIS / PANATHINAIKOS - BARCELONA (EUROLEAGUE 2007)

Οι τίτλοι φυσικά συνεχίζονται με ακόμα ένα νταμπλ. Ο ίδιος επίσης παίρνει και πάλι τα βραβεία «σπίτι» του, καθώς είναι για ακόμα μία χρονιά μέλος της καλύτερης πεντάδας στην Α1, πολυτιμότερος της κατηγορίας, κορυφαίος αμυντικός και πάλι της Euroleague.

2008-09

ÍÉÊÏËÁÓ ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ ÓÐÁÍÏÕËÇÓ / ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÑÇÓ NICHOLAS DIAMANTIDIS SPANOULIS / PANATHINAIKOS - ARIS

Δεύτερη ευρωπαϊκή κούπα, ακόμα ένα νταμπλ και φυσικά προσωπικές διακρίσεις. Κορυφαίος και πάλι αμυντικός της Euroleague και πολυτιμότερος παίκτης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

2009-10

ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ ÐÁÑÔÉÆÁÍ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2009-2010)

Το Κύπελλο δεν έρχεται, αλλά το πρωτάθλημα το σηκώνει και πάλι ο Παναθηναϊκός, με τον Διαμαντίδη να ανήκει στην κορυφαία πεντάδα της Α1, ενώ βγαίνει και πρώτος στις ασίστ στο πρωτάθλημα. Παράλληλα έρχεται και μία πολύ μεγάλη διάκριση καθώς μπαίνει στην δεκάδα των κορυφαίων παικτών της Euroleague, για την περίοδο 2001-2010.

2010-2011

 ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ  (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2010-2011)

Το έβδομο συνεχόμενο πρωτάθλημα για τον ίδιο στα χρόνια του στον Παναθηναϊκό και το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο είναι γεγονός. Ο Διαμαντίδης είναι και πάλι στην «πρώτη γραμμή». Καλύτερος αμυντικός της Euroleague, μέλος της καλύτερης πεντάδας, πρώτος σε ασίστ και πολυτιμότερος της διοργάνωσης και του Final-4, ενώ στην Ελλάδα ψηφίζεται και πάλι ως ο κορυφαίος της Α1 σε μία «τρελή» σεζόν για τον ίδιο και το «τριφύλλι».

2011-2012

ÏÌÐÑÁÍÔÏÂÉÔÓ ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ ÌÉÊÑÏÓ ÔÅËÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2011-2012 ÖÁÉÍÁË ÖÏÑ) OBRADOVIC DIAMANTIDIS  PANATHINAIKOS - BARCELONA (EUROLEAGUE 2011-2012 FINAL FOUR)

Το πρωτάθλημα χάνεται και το Κύπελλο είναι ο μόνος τίτλος για τον Παναθηναϊκό. Και πάλι όμως ο αρχηγός είναι στην καλύτερη πεντάδα της Euroleague, αλλά και της Α1.

2012-2013

ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ   ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ   (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2012-2013)

Οι «πράσινοι» επιστρέφουν στο εγχώριο νταμπλ την επόμενη περίοδο, με τον «3D» να είναι μέλος της κορυφαίας πεντάδας και της Euroleague και της Α1.

2013-2014

2013-14

Οι «πράσινοι» για ακόμα μία χρονιά πετυχαίνουν το νταμπλ με τον αρχηγό να έχει και πάλι τον ρόλο του πρωταγωνιστή. Πολυτιμότερος της Α1 και μέλος της κορυφαίας πεντάδας και για δεύτερη φορά πρώτος στις ασίστ στη Euroleague.

2014-2015

ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÔÓÓÊÁ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2014-2015)  DIAMANTIDIS  PANATHINAIKOS - CSKA(EUROLEAGUE 2014-2015)

Ο Παναθηναϊκός δεν πραγματοποιεί την καλύτερη χρονιά του, κατακτάει μόνο το Κύπελλο Ελλάδας και ο αρχηγός ίσως για πρώτη φορά δεν παίρνει κάποια ατομική διάκριση. Έχει πάρει όμως τόσες…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.