ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Η μεγάλη του… Άγιαξ σχολή (vids)

Ο Παναθηναϊκός προχωρά για την απόκτηση του Ρούμπεν Λιζόν, από τον Άγιαξ και το panathinaikos24.gr, σκιαγραφεί το προφίλ, του Ολλανδού δεξιού μπακ

 Η μεγάλη του… Άγιαξ σχολή (vids)

Οι «πράσινοι» χτενίζουν την αγορά για την απόκτηση ενός δεξιού οπισθοφύλακα, με το Ρούμπεν Λιζόν (μετά το ναυάγιο» με τον Λανγκ), να αποτελεί την επόμενη επιλογή, σε μία θέση που ο Παναθηναϊκός «πονάει» τα τελευταία δύο χρόνια.

Who is who

Ο Ρούμπεν Λιζόν, είναι 23 ετών (24 Μαΐου 1992, γεννήθηκε στο Άμστερνταμ), αγωνίζεται στη θέση του δεξιού μπακ, είναι ύψους 1,70 και ανήκει στον «Αίαντα», ο οποίος τον δάνεισε στην Μπρέντα, τον Ιανουάριο που μας πέρασε. Ο Λιζόν δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι και τον Ιούνιο του 2016, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από την Ολλανδία, δεν υπολογίζεται στα πλάνα του Άγιαξ, ούτε της Μπρέντα, οπότε με ένα αρκετά λογικό ποσό, ενδέχεται να μετακομίσει στην Αθήνα.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην SV Μέτεορ, ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στο Ανόβερο, προτού βρεθεί στην ομάδα νέων του Άγιαξ. Στην «πρώτη» ομάδα του «Αίαντα» έκανε ντεμπούτο στις 15/10/2011, απέναντι στην Άλκμααρ, μπαίνοντας στο 45΄της αναμέτρησης.

Σε κάθε περίπτωση, οι συστάσεις που τον συνοδεύουν είναι εξαιρετικές, με βασικότερη απ΄όλες την μεγάλη του… Άγιαξ σχολή, όπου και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Για τον Παναθηναϊκό είναι ναι μεν ένα ρίσκο, από τη στιγμή που δεν αποτελεί αυτό που λέμε… έτοιμο ποδοσφαιριστή, καθώς οι παραστάσεις του “περιορίζονται” στην Eredivizie και τις εθνικές ομάδες των “Οράνιε”, ωστόσο η φιλοδοξία και το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού, αποτελεί μεγάλο… προνόμιο, από τη στιγμή που φαίνεται πως ο 23χρονος Ολλανδός, έχει το ταλέντο και τον… ορίζοντα, να πετύχει πολλά.

Τα στατιστικά του Λιζόν

Ο 23χρονος μπακ-χαφ, αγωνίζεται στον Άγιαξ από το 2011, ξεκινώντας πρώτα από τους νέους του «Αίαντα».

Αναλυτικά:

2010-2011 Άγιαξ (Eredivisie): Καμία συμμετοχή

2011-2012 Άγιαξ (Eredivisie): 3 συμμετοχές

2012-2013 Άγιαξ (Eredivisie): 1 συμμετοχή

2013-2014 Άγιαξ (Jupiler League): 5 συμμετοχές

2014-2015 Άγιαξ (Eredivisie): 3 συμμετοχές, (Jupiler League): 14 συμμετοχές, Μπρέντα (Eredivisie) 13 συμμετοχές.

Παράλληλα έχει αρκετές συμμετοχές με την φανέλα της Εθνικής Ολλανδίας (σε όλες τις μικρές ηλικίες).

Αναλυτικά:

2008-2009 Εθνική Ολλανδίας Κ17: 14 συμμετοχές, 1 γκολ

2010-2011 Εθνική Ολλανδίας Κ19: 6 συμμετοχές

2011-2012 Εθνική Ολλανδίας Κ20: 6 συμμετοχές

2013-2014 Εθνική Ολλανδίας Κ21: 7 συμμετοχές

Το αγωνιστικό προφίλ του Λιζόν

Δεξί μπακ με έφεση το… ανέβασμα της πλευράς, καλές μεταβιβάσεις, ταχύτητα, με τις περγαμηνές που τον ακολουθούν να δείχνουν έναν ποδοσφαιριστή με περίσσιο ταλέντο. Είναι είναι παίκτης που έχει επιθετικούς προσανατολισμούς, προσέχει όμως και τα μετόπισθεν, αλλά λόγω της ταχυδύναμης που τον διακρίνει, μπορεί να αποτελέσει… επιθετική αιχμή, καθώς οι σέντρες του, αποτελούν «φαρμάκι». Σίγουρα λόγω ηλικίας, έχει να μάθει πολλά ακόμα, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι, ωστόσο ταιριάζει στο προφίλ του ποδοσφαιριστή που ήθελαν στον Παναθηναϊκό, με βάσει και τον τρόπο που θέλει να παίζει η ομάδα, ο Γιάννης Αναστασίου.

Είναι ικανότατος ντριμπλέρ, έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, με το βασικό του μειονέκτημα να είναι η απειρία λόγω ηλικίας. Ο προπονητής του «Αίαντα», Φρανκ Ντε Μπουρ έχει πει τα καλύτερα λόγια για τον Λιζόν, ωστόσο ο Ολλανδός, δεν φαίνεται να βρίσκει θέση στο ρόστερ του Άγιαξ, γι΄ αυτό δόθηκε και δανεικός στην Μπρέντα, τον περασμένο Ιανουάριο, όπου έχει και αρκετές συμμετοχές.

Δείτε βίντεο του Ρούμπεν Λιζόν, με τη φανέλα των «Οράνιε» αλλά και με του Άγιαξ:

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.