ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ψήνεται το σκάνδαλο του αιώνα!

Γίνεται οι αμαρτωλοί να αποφασίσουν ποιοι αμάρτησαν; Κι όμως γίνεται! Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου γράφει για... το όνειρο των εμπλεκομένων ομάδων και προσώπων: Να εκδικάσει τις υποθέσεις τους η σημερινή διεφθαρμένη δικαιοσύνη της ΕΠΟ.

Ψήνεται το σκάνδαλο του αιώνα!

Η είδηση προκαλεί σοκ. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Πετρόπουλος πήρε τις δικογραφίες της «εγκληματικής», γράφει το Goal.

Το σύστημα ψυχορραγεί, αλλά πολεμάει μέχρι τελευταίας ρανίδας για να υπεραμυνθεί της διαφθοράς.

Μια μέρα μετά την ψήφιση στη Βουλή του αθλητικού νομοσχεδίου που τελειώνει τη σήψη των αθλητικών δικαστών και των πειθαρχικών επιτροπών-πειθήνιων οργάνων, αυτό συνιστά πρόκληση.

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 284.409 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Να δικάσουν την εγκληματική οργάνωση κάποιοι από τους… κατηγορούμενους της εγκληματικής οργάνωσης! Αυτοί δηλαδή που υποχρέωσαν την κυβέρνηση να φτιάξει σε χρόνο dt νέο νομοσχέδιο για να πατάξει τα φαινόμενα διαφθοράς, να θέλουν τώρα να «δικάσουν» σε αθλητικό επίπεδο τον Μαρινάκη, τον Ολυμπιακό, τη Βέροια, τον Λεβαδειακό, τους διαιτητές, και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων και του διεφθαρμένου ποδοσφαίρου.

Γιατί βιάζονται και τρέχουν να αναλάβουν την υπόθεση; Κάποιος. κακοπροαίρετος θα πει για να τους βγάλει λάδι. Διότι αντιλαμβάνεστε τι θα συμβεί αν τακτικός δικαστής – κι όχι οι πειθαρχικές επιτροπές της ΕΠΟ – αναλάβουν να επιβάλλουν ποινές σε ομάδες και πρόσωπα; Ορισμένοι εξ αυτών θα χάσουν το καλοκαίρι τους!

Διότι το σύστημα μπορεί να θέλει τη Βέροια να πληρώσει για όλα. Μόνο που το στημένο είναι σαν το κρύο. Θέλει δύο για να ζεσταθεί. Και ενδεχομένως, ένας τακτικός δικαστής να αναζητήσει για ποιο λόγο ήθελε η Βέροια να ηττηθεί. Για το στοίχημα; Πιθανόν. Για το ευ αγωνίζεσθαι; Ίσως επίσης. Κανείς δεν ξέρει, αν δεν το διερευνήσει.

Όταν ένας άνθρωπος ηγείται ενός σωματείου και ηγείται και μιας εγκληματικής οργάνωσης, θα πρέπει να διερευνηθεί ποιο ήταν το όφελος για όσα έκανε, σωστά;

Ποιος θα το διερευνήσει όμως; Ο Πετρόπουλος που θα ασκήσει τις διώξεις και οι πειθαρχικές επιτροπές που θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις; Αυτές οι πειθαρχικές επιτροπές (π.χ. των εφέσεων) που τώρα τους απαγορεύεται να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο;

Ο Πετρόπουλος και ο αναπληρωτής εισαγγελέας Καρράς είναι οι άνθρωποι που αντικατέστησαν τους αληθινά άμεμπτους εισαγγελείς Φάκο και Αντωνακάκη, δύο ανθρώπους με ηθική και τόλμη που φαγώθηκαν (κατά σύμπτωση) εν μια νυκτί.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο του Βασίλη Παπαθεοδώρου στο sdna.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.