ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

«Έξυπνες βόμβες» σε σωστό σχεδιασμό

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει στο panathinaikos24.gr για την ταχύτητα του Παναθηναϊκού στο «βρίσκω – στοχεύω – τελειώνω» των μεταγραφών, που θα βοηθήσει στη συνέχεια τον Αναστασίου και την ομάδα.

«Έξυπνες βόμβες» σε σωστό σχεδιασμό

Το πρώτο «συν» το ανακαλύπτουμε στον γρήγορο σχεδιασμό. Ο Παναθηναϊκός έχει διαπιστώσει από νωρίς που «πονάει», έχει εντοπίσει εδώ και αρκετό καιρό τους στόχους του και δουλεύει προς την σωστή κατεύθυνση: να τους κλείσει όσο το δυνατόν συντομότερα. Συνέβη με τον Καλτσά, συνέβη με τον Λοντ, προσπάθησε να το κάνει με τον Λανγκ και είχε έτοιμη τη λύση του Λιζόν όταν «στράβωσε» το θέμα του Ελβετού. Ακόμα και για τους κεντρικούς αμυντικούς, οι Γουίλσον και Χελάντερ είχαν από νωρίς προκριθεί.

Μπορεί τα ονόματα που διαβάζει ο κόσμος να μην είναι αυτά που περιμένει, αλλά αυτό είναι κάτι σύνηθες. Ο κόσμος θα περιμένει πάντα να ακούσει κάποιον που θα τον στείλει καλοκαιριάτικα στο αεροδρόμιο. Ο ίδιος ο Αλαφούζος έχει… υπονοήσει πως θα γίνουν και μεταγραφές «τύπου Μπεργκ», όμως αυτές θέλουν και χρόνο, μαζί με περισσότερα χρήματα. Υπομονή, άλλωστε ακόμα είμαστε στις αρχές Μαΐου και ο Παναθηναϊκός δείχνει πως δεν έχει σκοπό να αφήσει τις μέρες να πάνε χαμένες.

Δείχνει και κάτι ακόμα, που είναι ίσως το σημαντικότερο: είναι διατεθειμένος να πληρώσει περισσότερα απ’ ότι τις προηγούμενες χρονιές προκειμένου να ενισχυθεί. Για να πάρει τον Λοντ χρειάστηκε να πληρώσει περισσότερα από 300.000 ευρώ στην Ελσίνκι. Για να αποκτήσει τον Λιζόν θα διαπραγματευθεί με τον Αγιαξ. Για να φέρει τον Χελάντερ θα πρέπει να αποζημιώσει την Μάλμε. Για να πραγματοποιηθεί η επιστροφή του Αμπέντ θα χρειαστούν χρήματα. Αν προχωρήσει η μεταγραφική περίοδος και αρχίζουν να εμφανίζονται και τα πιο «βαριά» ονόματα, είναι δεδομένο ότι θα μπει και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Και ως γνωστόν (και) στο ποδόσφαιρο ισχύει το «ό,τι πληρώσεις παίρνεις».

Θα είναι ευχής έργον να έχει ο Αναστασίου σχεδόν συμπληρωμένο το ρόστερ του με το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Ο Παναθηναϊκός του χρόνου θα μπει στο πρωτάθλημα με έναν και μοναδικό στόχο: να το κατακτήσει. Απαιτείται δουλειά για να γίνει αυτό, ιδιαίτερα από τη στιγμή που θα πρόκειται για μια ομάδα με πολλές αλλαγές, βάσει του πλάνου που έχουν στον σύλλογο και το οποίο «μιλάει» για 6-7 μεταγραφές, οι περισσότερες εκ των οποίων θα αφορούν παίκτες που προορίζονται για το αρχικό σχήμα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...