ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Κόλκα: «Λουντ για ενδεκάδα»

Ο Γιόνας Κόλκα τόνισε στο φινλανδικό hs.fi ότι ο Ρόμπιν Λουντ πηγαίνει για ενδεκαδάτος στον Παναθηναϊκό και εξηγεί τι του ζήτησε ο Λεωνίδας Βόκολος όταν μίλησε μαζί του.

Κόλκα: «Λουντ για ενδεκάδα»

Ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε, επίσης, στο τι περιμένει τον 22χρονο μέσο στην Ελλάδα, στο βάρος της πράσινης φανέλας και στην ευκαιρία για τον Λουντ.

Γιόνας. τι έχεις να πεις για την μεταγραφή του Λουντ στον Παναθηναϊκό;

«Είναι πολύ καλό νέο. Είναι καλό το ότι έχουμε ένα Φινλανδό στον Παναθηναϊκό. Γιατί η Ελλάδα δεν είναι δημοφιλής προορισμός για παίκτες από τη Φινλανδία; Είναι ίσως το πρώτο μέρος όπου οι παίκτες δε θα πάνε, όπως και παίκτες από την Ελλάδα δεν θα έρθουν εδώ για να αγωνιστούν. Λένε ότι η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει και τους συλλόγους. Το πρωτάθλημα εκεί είναι σίγουρα υποτιμημένο και η Ελλάδα είναι γνωστή ως καλοκαιρινός προορισμός. Ωστόσο είναι ένα υπέροχο μέρος για να παίξεις, παρά το γεγονός πως δεν συγκρίνεται με τα μεγάλα πρωταθλήματα. Παρόλα αυτά υπάρχουν μεγάλα κλαμπ που όπως θα δεις και από τα νούμερα, είναι σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Ολυμπιακός παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει αγωνιστεί στο παρελθόν».

Γιατί πιστεύεις πως ο Παναθηναϊκός κοίταξε την περίπτωση του Λουντ;

«Ο Παναθηναϊκός κοιτάει για παίκτες με διάφορα χαρακτηριστικά από παντού. Δεν τους ενδιαφέρει η χώρα καταγωγής, αλλά τα χαρακτηριστικά των παικτών. Ο Λουντ είχε μία καλή χρονιά και είναι ένας ταλαντούχος παίκτης. Μίλησα με τον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού και μου είπε πως ψάχνουν έναν ποδοσφαιριστή που θα μπει στην ενδεκάδα».

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 38.251 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τι πρέπει να έχει ένας παίκτης, τόσο ψυχικά τόσο και σωματικά για να αγωνιστεί στην Ελλάδα;

«Η Ελλάδα είναι διαφορετική σε δύναμη και φυσική κατάσταση σε σχέση με την Φινλανδία. Εδώ υπάρχει πιο πολύ η δύναμη, ενώ στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο είναι πιο τεχνικό».

Τι περιμένεις από τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο να προσφέρουν στον Λουντ ως παίκτη;

«Είναι ένα άλμα για τον ίδιο. Οι μικρές ομάδες δεν είναι κάτι το σπουδαία, αλλά στα μεγάλα παιχνίδια είναι δυνατά. Έχει μεγάλη διαφορά να φοράς την φανέλα του Παναθηναϊκού και το να φοράς μία φανέλα από ομάδα της Φινλανδίας. Στην Ελλάδα σε κοιτάνε πιο εύκολα από τα μεγάλα πρωταθλήματα αν και προτεραιότητα θα πρέπει να είναι ο χρόνος συμμετοχής».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.