ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Εσιέν από την τσέπη Αλαφούζου!

Το «βάζω εγώ τα λεφτά για να τον πάρουμε» του προέδρου της ΠΑΕ, οι αυξημένες πιθανότητες για τη μεγάλη μεταγραφή και όλες οι μέχρι τώρα κινήσεις. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Εσιέν από την τσέπη Αλαφούζου!

Μπορεί ο επίσημος Παναθηναϊκός να διαψεύδει την είδηση, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική.  Η ΠΑΕ κάνει ό, τι πρέπει να κάνει σε τέτοιες περιπτώσεις, από τη στιγμή που η μεταγραφή δεν είναι τελειωμένη. Μπορεί, όμως, να χαρακτηριστεί τέτοια σε λίγες ημέρες. Τη στιγμή, άλλωστε, που μιλάμε, οι συζητήσεις με τον Μίκαελ Εσιέν, ένα από τα καλύτερα «εξάρια» της Ευρώπης, είναι σε πολύ καλό δρόμο και οι πιθανότητες της μεταγραφής, πολλές. Ας τα πάρουμε από την αρχή…

Ο Γιάννης Αναστασίου, εδώ και καιρό, έχει ζητήσει ένα αμυντικό χαφ που θα κάνει τη διαφορά στον Παναθηναϊκό. Μετά και τη φετινή απογοητευτική χρονιά του Νταβίντ Μέντες, ο κόουτς του «τριφυλλιού», αλλά και οι Φύσσας – Βόκολος, κατάλαβαν ότι για τη μεσαία γραμμή χρειάζεται κάτι παραπάνω.

Ετσι, λοιπόν, ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ομάδας και ο τεχνικός διευθυντής άρχιζαν να ψάχνουν στην αγορά για έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή. Με στοιχεία που θα ανεβάσουν επίπεδο της μεσαία γραμμή της ομάδας και αν είναι δυνατό, με όνομα, που θα κάνει «γκελ» στον κόσμο… Αφού, λοιπόν, ήρθαν σε επαφές με ατζέντηδες, ένας εξ’ αυτών, τους «σφύριξαν» ότι ο Εσιέν μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από τη Μίλαν και με ένα ικανοποιητικό ποσό δεν θα αρνιόταν να έρθει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό! Αμέσως, σήμανε συναγερμός!

Ο Φύσσας ενημέρωσε τον Γιάννη Αλαφούζο, του εξήγησε την περίπτωση, αλλά και τα οικονομικά. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, το πήρε πάνω του. «Αφού μου λέτε ότι τον θέλουμε τόσο πολύ, βάζω εγώ ταχρήματα για να τον πάρουμε. Προχωράμε», ήταν η εντολή του και έτσι άρχισαν οι διαδικασίες και το «φλερτ» με τον Εσιέν. Όλα αυτά, ένα μήνα πριν…

Θα πει κάποιος; «Μα, καλά, τώρα ξαφνικά βρίσκουμε χρήματα  για μεταγραφές»; Η απάντηση είναι διπλή. Από τη μία τα χρήματα για τον Εσιέν φεύγουν απ’ ευθείας από την τσέπη του Αλαφούζου. Από την άλλη, η εποχή δεν έχει σχέση με αυτή προ διετίας. Το οικονομικό πλάνο πηγαίνει καλά (μείωση του μπάτζετ αρχικά, έξοδος στην Ευρώπη, πωλήσεις παικτών, επιστροφή στη Λεωφόρο κλπ) και σιγά σιγά επανέρχεται η ρευστότητα. αν, μάλιστα, ο Παναθηναϊκός καταφέρει να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε τα προβλήματα «εξαφανίζονται»!

Επιστρέφουμε στα του Εσιέν. Φύσσας και Βόκολος προχώρησαν τις επαφές με τους δυο μάνατζερ του παίκτη και έφτασαν σε μια προσφορά με διετές συμβόλαιο και ετήσιες απολαβές πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Μαζί με τα «μπόνους» οι απολαβές του 32χρονου Γκανέζου ξεπερνούν το 1,5 εκατ. ευρώ. Η πλευρά του ποδοσφαιριστή είναι ικανοποιημένη με την πρόταση, απλά ζητάει ελαφρώς κάτι παραπάνω, στα «καθαρά». Εκεί γίνεται και όλο το παιχνίδι.

Ναι, η υπόθεση είναι σε καλό σημείο. Ναι, ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να βγει το θέμα, γιατί πολλές φορές όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε πηγαίνουμε σε «σήριαλ» (θυμηθείτε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν). Εδώ που έχουμε φτάσει, η υπόθεση Εσιέν θα έχει τελειώσει σε μια – δυο εβδομάδες. Οι πιθανότητες, ξαναγράφουμε, είναι πολλές για να γίνει η μεταγραφή – βόμβα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ