ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αναστασίου: «Η συγκέντρωση το κλειδί στα play off»

Έτοιμος για τα πλέι οφ είναι ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τον Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος έμεινε ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας του, μετά το 30΄. Τι είπε για το νέο μεταγραφικό απόκτημα, Ρόμπιν Λουντ, τους Μπεργκ-Πέτριτς, αλλά και τον Νίκο Καρέλη.

Αναστασίου: «Η συγκέντρωση το κλειδί στα play off»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου, μίλησε για… όλα, στην αποψινή Συνέντευξη Τύπου, καθώς δεν άφησε ασχολίαστη, ούτε την ΕΠΟ και την Σούπερ Λιγκ, ενώ αναφέρθηκε για τον Λουντ, τον Μπεργκ και τον Πέτριτς, ενώ όσον αφορά τον Καρέλη, είπε ότι έχει κάνει τεράστια βελτίωση, αφήνοντας το ενδεχόμενο πώλησής του ανοικτό.

Αναλυτικά η Συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Αναστασίου:

«Τελευταίο ματς στη σεζόν απέναντι σε μια ομάδα η οποία στα μεγάλα ματς δεν είχε χάσει από κανέναν, είναι επικίνδυνη στην κόντρα επίθεση, εμείς δεχτήκαμε ένα γκολ με τον ίδιο τρόπο που το κάνει ο ΠΑΣ σε όλο το πρωτάθλημα, στην κόντρα. Ξέραμε ότι είναι επικίνδυνοι και στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε καθαρό μυαλό και ισορροπία.

Mπερνάρ:  «Θέλω να επιστρέψω σπίτι μου, αλλά πρώτα θέλω το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό»
Mπερνάρ: «Θέλω να επιστρέψω σπίτι μου, αλλά πρώτα θέλω το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό» 10.256 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μετά το 30΄αλλάξαμε τον σχηματισμό, ισορροπήσαμε και από κει και μετά, γίναμε το αφεντικό στο παιχνίδι, σημειώσαμε δύο γκολ, κερδίσαμε μια δύσκολη ομάδα, δώσαμε χρόνο σε πολλά παιδιά και δείξαμε ενόψει πλέι οφ ότι ξεπεράσαμε την κοιλιά που είχαμε κάνει και επίσης δείξαμε ότι έχουμε την φυσική κατάσταση, παρά το τέλος της σεζόν και την ψυχολογία που έχουμε, βγάζοντας ενέργεια, κουράζοντας τον αντίπαλο και πλέον προετοιμαζόμαστε για τα πλέι οφ».

Για τον Λουντ, αλλά και για τους Μπεργκ-Πέτριτς:

«Ο Λουντ είναι ένας παίκτης που παρακολουθούσαμε καιρό, είναι εξελίξιμος με καλή νοοτροπία και πολύ καλά στοιχεία. Είναι ένα αριστερό χαφ που μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις του κέντρου, είναι δημιουργικός, πατάει περιοχή, είναι σε καλή ηλικία, έχει παραστάσεις από Ευρωπαϊκά ματς και από τη στιγμή που μπορούσαμε να τον αποκτήσουμε, θεωρώ πως θα είναι μια πολύ καλή μεταγραφή και θα έχουμε σαν ομάδα πολλαπλά κέρδη στο μέλλον.

Ο Μπεργκ έκανε κανονικά προπόνηση χθες, την Τρίτη λογικά θα μπει σε φουλ ρυθμούς, δεν είναι σε θέση να παίξει για 90 λεπτά ακόμα, αλλά δουλεύει και μέρα με τη μέρα θα τον προετοιμάζουμε. Το ίδιο ισχύει και για τον Μλάντεν και αυτός λογικά την Τρίτη θα μπει, δεν θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα ενόψει στα πλέι οφ. Εμείς δεν στηριζόμαστε μόνο σε έναν παίκτη αλλά στο σύνολο».

Για το πότε θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ και αν αυτό αλλάζει τα πλάνα της ομάδας:

«Καταρχήν θεωρώ… βάλτε εσείς τη λέξη που θέλετε… Εμείς προσπαθούμε να οργανωθούμε, έχουμε τον σχεδιασμό μας και πάντα την τελευταία στιγμή δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε, πότε θα αποφασίσει η Λίγκα και η ΕΠΟ, να ορίσει τον τελικό κυπέλλου και τις ημερομηνίες των πλέι οφ.  

Σε καμία σοβαρή και επαγγελματική χώρα δεν γίνονται αυτά, εκεί θα είχαν προγραμματιστεί από την αρχή όλα, εδώ αυτό φαντάζει ένα μακρινό όνειρο, θέλοντας και μη θα περιμένουμε και θα προσαρμοστούμε. Είμαστε αναγκασμένοι να συμβαδίσουμε με τον ερασιτεχνισμό κάποιων».

Για το γεγονός πως ο Ζέκα κινδυνεύει με τιμωρία λόγω καρτών και γιατί δεν την «πήρε» κάρτα νωρίτερα, σε άλλο παιχνίδι:

«Δεν υπήρχε τέτοια σκέψη. Θα είναι ρίσκο, αλλά θα έπρεπε να χάσει το ματς στην Κέρκυρα. Είναι έξυπνος παίκτης, έχει πάρει και κάποιες χαζές κάρτες, αλλά είναι έξυπνος και το γνωρίζει. Αν τελικά πάρει, εμείς θα πρέπει να προσαρμοστούμε».

Για την παρουσία της ομάδας στο Β΄ ημίχρονο:

«Ο ΠΑΣ τακτικά είναι μια ομάδα η οποία αμύνεται βαθειά… γυρίζουν όλοι πίσω και παίζουν στη κόντρα. Ενώ αρχικά είχαμε ισορροπία η μπάλα πήγαινε πλάγια με αποτέλεσμα ο Λαγός να ακολουθεί και να δημιουργείται κενό στο κέντρο, Επίσης το τρανζίσιον μας με τους Πράνιτς και Ζέκα δεν ήταν καλό κάποιες φορές και για αυτό αλλάξαμε τη διάταξη μας.

Παίξαμε με τρία αμυντικά χαφ επί της ουσίας,  έχοντας πάντα τέσσερις παίκτες πίσω από τη μπάλα. Καλύπταμε τους χώρους και εκμεταλλευτήκαμε την καλή κυκλοφορία που έχουμε και με Πράνιτς και Νίνη κερδίσαμε μέτρα και χάρη στην ταχύτητα και στην δημιουργικότητα που έχουμε πήραμε το ματς».

Για την βελτίωση του Καρέλη στη φετινή χρονιά και για το αν πρόκειται να πωληθεί:

«Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το απαντήσει η διοίκηση. Εμείς είχαμε ως στόχο να δώσουμε χρόνο σε πολλά νέα παιδιά με θέληση και διάθεση και από τη στιγμή που γίνεται αυτό, περιμένεις κάποιοι παίκτες να έχουν εξέλιξη, κάποιοι να μείνουν στάσιμοι και κάποιο να μην προχωρήσουν.

Ο Νίκος έχει κάνει εξαιρετική σεζόν, αν δείτε τα στατιστικά του, είναι ο άνθρωπος που σήκωσε το μεγάλο βάρος στην επίθεση της ομάδας, έχει χαρακτηριστικά που θέλουν .όλες οι μεγάλες ομάδες. Είναι δυνατός, παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης  και δίνει τη δυνατότητα στον προπονητή του να κάνει διάφορα πράγματα στο γήπεδο.

Θα δούμε αν υπάρξει ενδιαφέρον, εμείς θέλουμε να εξελισσόμαστε και να παράγουμε παίκτες. Αν φύγει θα ετοιμάσουμε τον επόμενο Καρέλη».

Για το τι θα ήθελε να βελτιώσει ενόψει πλέι οφ:

«Κάποιες στιγμές χάνουμε το μυαλό μας και σε αυτό το σημείο οι τοποθετήσεις μας και οι επιλογές μας δεν είναι καλές. Μας δημιουργείται ένας εκνευρισμός στο μυαλό μας, χάνουμε την ενέργειά μαςκαι τη διαύγεια μας.

Έχουμε ωριμάσει, θέλουμε δουλειά ακόμα, αλλά πιστεύω ότι έχουμε ωριμάσει και μπορούμε στα μεγάλα ματς, έχουμε δείξει ότι δεν φοβόμαστε κανέναν, αλλά πλέον μπορούμε να διαχειριστούμε καταστάσεις. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι θα πετύχουμε τον στόχο μας».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...