ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Και επίσημα «πράσινοι» (Pics)

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε και επίσημα την συμφωνία της με τους Ρεϊμάρ Μόργκαν και Ντι Τζέι Κούπερ.

Και επίσημα «πράσινοι» (Pics)

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας με τους Ρεϊμάρ Μόργκαν (2.03μ., 26χρ.) και Ντι Τζέι Κούπερ (1.83μ., 24χρ.).

Ο Μόργκαν στις δηλώσεις του, τόνισε:«Είναι ένα χαρακτηριστικό μου να πολεμάω μέσα στο γήπεδο. Μου ταιριάζει αυτό το στιλ και σκοπεύω να δώσω πολλές μάχες για τον Παναθηναϊκό», δήλωσε ο Μόργκαν και συνέχισε αναφερόμενος στον Δημήτρη Διαμαντίδη και τους στόχους του: «Ο Διαμαντίδης είναι γνωστός σε όλη την Ευρώπη για το παιχνίδι pick & roll του και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του. Ο μεγάλος μου στόχος δεν είναι άλλος από το να επιστρέψω στο σπίτι μου με τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας».

Από μέρους του, ο Έι Τζέι Κούπερ: «Αισθάνομαι ευγνώμων που με επέλεξε ο Παναθηναϊκός γι’ αυτό και είμαι αποφασισμένος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό ώστε να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει στις νίκες που χρειάζεται και να πάρει τον τίτλο. Επίσης, φιλοδοξώ να μάθω πολλά δίπλα σε έναν από τους καλύτερους γκαρντ της Ευρώπης: τον Δημήτρη Διαμαντίδη, που τα κάνει όλα τέλεια».

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 42.739 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Image (1)
Image (2)
Image (3)
 
03_PROPONISI_NEON_PAIKTON

Το βιογραφικό του Μόργκαν

Ο Ρεϊμάρ Μόργκαν γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου του 1988 στο Canton του Ohio, έχει ύψος 2.03μ. και αγωνίζεται στη θέση «4».

Μπήκε στο κολέγιο Michigan State το 2006 και αποφοίτησε το 2010, έχοντας εξαιρετική πορεία. Νωρίτερα, είχε φορέσει τη φανέλα του McKinley High school όπου πέτυχε τα εξής: 24,4 πόντοι και 9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, κατάκτηση του τίτλου Division I το 2006 και βραβείο του καλύτερου παίκτη της διοργάνωσης για δεύτερη σερί σεζόν, κορυφαίος παίκτης του Ohio Division I το 2006, 1.553 πόντοι.

Οι Bulldogs, ομάδα του McKinley High school είχαν ρεκόρ 73-7 όταν ο Μόργκαν ήταν στην αρχική πεντάδα και με τον Αμερικάνο πάουερ φόργουορντ «πενταδάτο» δεν είχαν ηττηθεί εντός έδρας.

Στις 31 Ιουλίου του 2010 ο Μόργκαν έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι για χάρη της Μακάμπι Ρισόν στο Ισραήλ. Ακολούθησε η τουρκική Καρσίγιακα πριν επιστρέψει στο Ισραήλ και αγωνιστεί τη σεζόν 2011-12 στην Ασκελόν και τη σεζόν 2012-13 στη Μπαράκ Νετάνια.

Το καλοκαίρι του 2014 πήρε μεταγραφή για τη γερμανική Γκέτινγκεν και στην κανονική περίοδο της Bundesliga ήταν τρίτος κορυφαίος σκόρερ με 16,2 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα, μαζεύοντας 6 ριμπάουντ ανά ματς. Αγωνίστηκε στο All Star Game του γερμανικού Πρωταθλήματος στο οποίο η ομάδα του Team International νίκησε 110-101 την Team National, με τον Μόργκαν να έχει 14 πόντους με 7/11 δίποντα, 7/13 βολές, 2 ασίστ και 6 ριμπάουντ.

Το βιογραφικό του Κούπερ

Ο Ντι Τζέι Κούπερ γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 1990, έχει ύψος 1.83μ. και αγωνίζεται στη θέση «1».

Ξεκίνησε το μπάσκετ από το γυμνάσιο Hales Franciscan και συνέχισε μετά από τρία χρόνια στο Seton Academy. Ακολούθως, πήγε στο Πανεπιστήμιο του Ohio, στο οποίο αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια, έχοντας ως ρεκόρ καριέρας τους 43 πόντους, τα 12 ριμπάουντ και τις 17 ασίστ. Είναι 12ος στην ιστορία του NCAA σε ασίστ στη διάρκεια της καριέρας του, μοιράζοντας 934, πέντε μόλις λιγότερες από τον 11ο στη σχετική λίστα, Γκάρι Πέιτον.

Ο Αμερικάνος γκαρντ παραμένει κορυφαίος στην ιστορία του πανεπιστημίου Ohio, σε ασίστ, κλεψίματα, αγώνες (143), αλλά και παιχνίδια στα οποία ξεκίνησε βασικός (139). Το 2013 αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς στη περιφέρειά του (MAC) για το 2013.

Στην πρώτη του σεζόν στην Ευρώπη (2013-14) ο Αμερικάνος άσος αγωνίστηκε για λογαριασμό του ΠΑΟΚ με τον οποίο σε 35 ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα είχε 10.6 πόντους, 4.6 ριμπάουντ, 6.5 ασίστ και 1.7 κλεψίματα κατά μέσο όρο. Επίσης, σε 10 παιχνίδια στο Eurocup είχε 10.2 πόντους, 6.5 ασίστ, 4.7 ριμπάουντ και 2.1 κλεψίματα κατά μέσο όρο.

Την τρέχουσα σεζόν φόρεσε τη φανέλα της ρωσικής Ενισέι με την οποία είχε 11.4 πόντους, 9.2 ασίστ και 3.7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο ανά ματς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...