ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

«Δεν συμβιβαζόμαστε με τη δεύτερη θέση»

«Να μην μας γίνει συνήθεια το “ευτυχώς πήγαμε καλά”. Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής σε όλα τα σπορ. Αυτός είναι ο στόχος μας». Οι Ηλίας Μιχαλαριάς, πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο., και Γιώργος Καρανάσος, Γενικός Γραμματέας, κλείνουν τη συνομιλία τους με το paoabroad.com, εκφράζοντας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ τοποθετήσεις για το «χθες», το «σήμερα» και το «αύριο» ΟΛΩΝ των τμημάτων του Συλλόγου.

«Δεν συμβιβαζόμαστε με τη δεύτερη θέση»

Διαβάστε το τρίτο μέρος της συνέντευξης:

Πρωτοπόρος και… παγκόσμιος ο Παναθηναϊκός. Ίδρυσε τμήμα kickboxing, έφερε στον Τάφο του Ινδού το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα επαγγελματικής πυγμαχίας γυναικών στη χώρα και η προπονήτριά του Αρετή Μαστροδούκα φόρεσε χρυσές ζώνες. Πώς προέκυψε το τμήμα και τι φιλοδοξίες έχουμε;

Γιώργος Καρανάσος (Γ.Κ.): «Πρώτα απ’ όλα θέλουμε να εκφράσουμε τη μεγάλη μας χαρά και ικανοποίηση που η προπονήτριά μας Αρετή στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, μέσα στο σπίτι μας, στον Τάφο του Ινδού.

Το τμήμα ιδρύθηκε επειδή θέλαμε να ανοιχθούμε ακόμα περισσότερο στα δυναμικά σπορ. Έτσι όταν μας προσέγγισαν δικοί μας άνθρωποι, της οικογένειας του Παναθηναϊκού, οι οποίοι έχουν τις γνώσεις και την ικανότητα να τρέξουν το τμήμα, δεχθήκαμε άμεσα. Στόχοι μας είναι αφενός να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή αθλητών που θα καθοδηγούνται από δασκάλους που έχουν κύρος στον χώρο, και αφετέρου αυτοί οι αθλητές να φέρουν τίτλους στον Παναθηναϊκό».

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε προχθές (10/5) δύο πρωταθλήματα στις καταδύσεις…

Ηλίας Μιχαλαριάς (Η.Μ.): «Γίνεται εκπληκτική δουλειά, και αυτό πλέον αντανακλάται και στους τίτλους. Οι καταδύτες μας σαρώνουν τα μετάλλια στην Ελλάδα και σε διεθνείς διοργανώσεις. Περιμένουμε και άλλες διακρίσεις, μιας και η σεζόν δεν τελείωσε για τις καταδύσεις. Η προπονήτρια και ο βοηθός προπονητή –ο οποίος είναι πρώην ολυμπιονίκης– συντελούν σπουδαίο έργο».

Οριστικό για… Βοτανικό!
Οριστικό για… Βοτανικό! 2.139 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι αθλητές του τμήματος είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στη χώρα. Είναι ορατός ο κίνδυνος να τους «κλέψουν» αντίπαλα σωματεία, τα οποία έχουν την οικονομική ευχέρεια να κινηθούν κατ’ αυτόν τον τρόπο;

Γ.Κ.: «Θα προσπαθήσουμε να τους “δέσουμε” στον Παναθηναϊκό. Θα προσπαθήσουμε, πέρα από το οικογενειακό παναθηναϊκό περιβάλλον και τις παροχές που προσφέρουμε, να φτάσουμε σύντομα στο σημείο που θα έχουμε την οικονομική δύναμη να κρατάμε τους αθλητές μας».

Η άνοδος, ωστόσο, δεν περιορίζεται στις καταδύσεις, αλλά γενικότερα στον υγρό στίβο του Ομίλου. Σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα το τμήμα της αγωνιστικής κολύμβησης;

Γ.Κ.: «Η αγωνιστική κολύμβηση διανύει περίοδο αναγέννησης. Παράλληλα έχουν αυξηθεί τα παιδιά που ασχολούνται με το αγωνιστικό στυλ. Ο κ. Ζώτος έχει καταπιαστεί με αυτό το κομμάτι, ώστε να επανέλθουμε εκεί που πρέπει. Σε επίπεδο ανδρών, θέλουμε να πετύχουμε ένα πάντρεμα: δηλαδή να πραγματοποιηθούν κάποιες μεταγραφές, αλλά συνάμα να ανέβουν και τα δικά μας παιδιά από τις ακαδημίες».

Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό Κυπέλλου στο πόλο. Σίγουρα η διαφορά στο μπάτζετ καθιστά αδύνατο να κοντράρουμε στα ίσα τον Ολυμπιακό. Όμως φαίνεται πως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, που διαμορφώνουν τις εξελίξεις στο άθλημα…

Η.Μ.: «Αν δεν καθαρίσει η Ομοσπονδία δεν γίνεται δουλειά. Είναι η πιο “ολυμπιακή” ομοσπονδία που υπάρχει. Βλέπετε με τι χαρά κάνει ο πρόεδρός της τις απονομές στον Ολυμπιακό. Θέλει πολύ κόπο να ανατρέψουμε την κατάσταση εκεί μέσα. Προς το παρόν, αρκούμαστε στο να καταδικάζουμε τα κακώς κείμενα».

Αποτελεί επιβεβαίωση των λεγομένων σας, η απόφαση να εκτελεστεί αυθημερόν η τιμωρία του Παναθηναϊκού σε νοκ άουτ αγώνα κυπέλλου; Αυτό το γεγονός συγκρουόταν με τους κανονισμούς της Ομοσπονδίας;

Η.Μ.: «Θα κάνουμε μήνυση για αυτήν την απόφαση. Παραβίασαν το ίδιο τους το πειθαρχικό δίκαιο. Να ξεκαθαρίσουμε βέβαια, πως αγωνιστικά δεν έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός τέτοιες αποφάσεις. Δεν τον πλησιάζει κανείς. Περισσότερο λειτουργούν εκδικητικά απέναντι στον Παναθηναϊκό».

Ποιες οι επιπτώσεις της διαφθοράς του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στον ερασιτεχνικό αθλητισμό;

Γ.Κ.: «Ο πολύς κόσμος δεν καταλαβαίνει τις επιπτώσεις. Πως όταν μία Π.Α.Ε. έχει τόσα έσοδα κάθε χρόνο, λόγω Τσάμπιονς Λιγκ, είναι φυσιολογικό να θρέφει και τα από κάτω τμήματα. Γιατί σε όλους τους συλλόγους τα κύρια έσοδα είναι από τις Π.Α.Ε. Όταν, λοιπόν, υπάρχει τόσο μεγάλη εισροή χρήματος –αν είναι μαύρο ή άσπρο ας το κρίνουν οι φίλαθλοι– είναι φυσιολογικό να φτιάχνουν ομάδες με υψηλό μπάτζετ.

Εμείς πολεμάμε πυρηνικά όπλα με σφεντόνες. Τα οποία, όμως, πυρηνικά ξέρουμε πως είναι το “δόρυ του διαβόλου”. Κρατείστε το αυτό: Έρχεται πάντα η στιγμή που το καλό υπερισχύει του κακού».

Συνεπώς, αν βελτιωθεί η κατάσταση στο ποδόσφαιρο, επηρεάζονται άμεσα τα ερασιτεχνικά αθλήματα…

Γ.Κ.: «Μία έξοδο του ποδοσφαιρικού τμήματος στο Τσάμπιονς Λιγκ θέλουμε. Εκεί τελειώνουν τα προβλήματα του Ερασιτέχνη. Μετά πάμε για κούπες».

Μέχρι τότε;

Γ.Κ.: «Μας λένε κάποιοι να κόψουμε από εδώ, να κόψουμε από εκεί, για να πάρουμε μία κούπα. Εμείς δεν θέλουμε αναλαμπές. Να φτιάξουμε το μέλλον θέλουμε και γι’ αυτό πρέπει να ψαλιδίσουμε τα χρέη. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι; Όμως τώρα έχουμε ήδη βάλει τα πράγματα σε μία τάξη και βλέπουμε τα αποτελέσματα. Συζητάνε και λένε όλοι: “ξέρεις, ο Παναθηναϊκός είναι κύριος σε όλα”. Και έτσι μπορούμε και προχωράμε σε κάποιες μεταγραφές».

Τα περισσότερα τμήματα του Παναθηναϊκού φαίνεται πως έπιασαν ταβάνι όσον αφορά την αγωνιστική τους απόδοση…

Γ.Κ. «Όντως, αγωνιστικά όλα τα τμήματα έχουν υπερβεί τις προσδοκίες. Βρέθηκαν και βρίσκονται στη διεκδίκηση τίτλων.

Όμως υπάρχει κίνδυνος! Επειδή η οικονομική κρίση είναι παρατεταμένη και κάθε χρόνο οι συνθήκες είναι οι ίδιες, υπάρχει ο κίνδυνος να μας γίνει συνήθεια αυτό το “ευτυχώς πήγαμε καλά” και να συμβιβαζόμαστε με τη 2η ή και με την 3η θέση. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε, λοιπόν, το DNA μας. Οι πιτσιρικάδες μην βολευτούν με αυτή τη νοοτροπία.

Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής σε όλα τα σπορ. Η κορυφή είναι ο μεγάλος μας στόχος και τίποτα άλλο».

Το τμήμα στίβου του Παναθηναϊκού είναι από τα πλέον επιτυχημένα του Ομίλου, μαζί με το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο. Ωστόσο, εδώ και πολλά χρόνια έχει σταματήσει να πρωταγωνιστεί. Πού βρισκόμαστε σήμερα;

Γ.Κ. «Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε μέχρι και σήμερα ήταν σαν να μην υπάρχει. Υπήρχε ο Κώστας Πούλιος μόνο, ο οποίος έκανε ό,τι μπορούσε.

Τα πράγματα αρχίζουν όμως να αλλάζουν. Έφορος ανέλαβε ο Δημήτρης Ρήγας, ένας ενεργός Παναθηναϊκός και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματικά αγαπάει τον αθλητισμό του στίβου. Είναι από τους λίγους ρομαντικούς παναθηναϊκούς και… μεγάλο τρεχαντήρι. Έχει πάρει ζεστά το θέμα, πήγε στους αθλητές, πλησίασε τους προπονητές.

Κατεβήκαμε σε αγώνες, φτιάξαμε μπλουζάκια, υπήρξε μία ενημέρωση με δελτία. Η ανταπόκριση ήταν άμεση. Άρχισε ο κόσμος να τηλεφωνεί και να ρωτάει για το τμήμα. Δεν είχε ξανασυμβεί αυτό. Σύντομα θα μπουν και τέντες του Παναθηναϊκού στο Ο.Α.Κ.Α. Τι απλά που είναι τα πράγματα μερικές φορές… Η ανάπτυξη θα είναι συνεχής μέχρι το τμήμα να επανέλθει εκεί που αξίζει και εκεί που είναι η θέση του. Και σύντομα θα υπάρξουν κάποιες ανακοινώσεις που θα ενθουσιάσουν τον κόσμο…»

Το βόλλεϋ ανδρών έκανε υπέρβαση φέτος. Ρόλο σε αυτό έπαιξε και η καυτή έδρα της Κυψέλης. Θα παραμείνει εκεί το τμήμα και του χρόνου;

Γ.Κ.: «Είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία του βόλλεϋ. Κοντράραμε στα ίσα παίκτες παγκόσμιας κλάσης και αποκλειστήκαμε από τους τελικούς στις λεπτομέρειες. Αν περνούσαμε τον Π.Α.Ο.Κ. πιστεύω πως θα το κατακτούσαμε. Όσο για την Κυψέλη, στην περίπτωση που προκύψει το οτιδήποτε, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις».

Τη δυναμική όμως που προσδίδει ο Τάφος δεν τη συναντάς πουθενά αλλού. Το θεωρείτε ανέφικτο να αναμορφωθεί ο χώρος, με βύθιση, ώστε να επιστρέψουν τα τμήματα βόλλεϋ εκεί;

Γ.Κ.: «Όχι, δεν είναι ανέφικτο. Το θέλουμε και θα το προσπαθήσουμε να τον αναμορφώσουμε. Όμως, γενικότερα πρέπει να γίνει ένα σουλούπωμα στον Τάφο. Να γίνει πιο όμορφος. Και καταλήγουμε στον ίδιο παράγοντα που έχουμε αναφέρει πολλές φορές… στο χρήμα. Εφόσον βρεθούν οι πόροι, έχουμε πάρα πολλές ιδέες, όλες υλοποιήσιμες».

Ποιοι οι στόχοι και οι φιλοδοξίες για το άμεσο μέλλον στο τμήμα βόλλεϋ ανδρών;

Γ.Κ.: «Έχουν γίνει ήδη οι προεργασίες για τη νέα σεζόν. Για να είμαστε ξεκάθαροι, το μόνο για το οποίο μπορούμε να δεσμευτούμε είναι το “ίδιο με φέτος”. Υπάρχει πάντως η βούληση από εμάς, αλλά και από φίλους του τμήματος που βοηθούν οικονομικά, να γίνει η υπέρβαση ώστε να προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε τον τίτλο. Έτσι κι αλλιώς, το πλάνο του Ανδρεόπουλου θέλει να διεκδικούμε με αξιώσεις τους τίτλους σε λίγα χρόνια».

Για το βόλλεϋ γυναικών ποιος θα είναι ο σχεδιασμός;

Γ.Κ.: «Θα κρατήσουμε έναν βασικό κορμό από τη φετινή ομάδα, η οποία τα πήγε εξαιρετικά, και θα ενισχύσουμε το τμήμα με νέες αθλήτριες, ώστε να διεκδικήσουμε ό,τι μας έκλεψαν φέτος –με όσα απίστευτα συνέβησαν στον τρίτο τελικό».

Αγωνιστική υπέρβαση έγινε και στο μπάσκετ γυναικών, όπου επίσης βιώσαμε μεγάλη διαιτητική αδικία στον τελευταίο τελικό με το Ελληνικό…

Γ.Κ.: «Πράγματι, η πρόκριση στους τελικούς ήταν μία μεγάλη υπέρβαση των δυνατοτήτων μας, αν αναλογιστούμε τα μπάτζετ και τα ρόστερ των ομάδων. Όμως μας έκλεψαν στον τελικό. Τίποτα άλλο. Είναι πολλές οι φάσεις, όχι μία-δύο. Αυτά που έγιναν… δεν υπάρχουν!»

Ποιοι τρόποι αντίδρασης υπάρχουν απέναντι στις εχθρικές διαιτησίες;

Γ.Κ. «Ακολουθώντας τις νόμιμες οδούς, να φέρουμε το θέμα εκεί που πρέπει. Για παράδειγμα να προβάλουμε βίντεο και φωτογραφίες. Να δει ο κόσμος τα αίσχη που έγιναν. Γιατί μιλάμε για σφαγές. Να διαμαρτυρηθούμε έντονα, αλλά εντός νομιμότητας, σε όλα τα όργανα. Όπου υπάρχουν σκιές, να τους ρίχνουμε φως. Είναι κάτι που δεν το αντέχουν, όπως ορθά έχει επισημάνει και ο πρόεδρος της Π.Α.Ε.

Στο μπάσκετ γυναικών “κλάπηκε” το πρωτάθλημα από ένα σωματείο που στην κερκίδα υπήρχαν 100 συγγενείς. Υπήρχαν μόνο οι οικογένειές τους. Πώς ένα τέτοιο σωματείο αποκτάει δυναμική και πόρους για να διεκδικεί πρωταθλήματα και στο τέλος να τα πανηγυρίζει με τρόπους που όλοι είδαν; Τι λογική είναι αυτή;

Όμως ταυτόχρονα, πρέπει να ληφθεί και μία σειρά αποφάσεων από τις ομοσπονδίες και από την πολιτεία. Και δυστυχώς, οι ρυθμοί είναι αργοί. Στις ομοσπονδίες γίνεται λίγο πολύ ό,τι και στις ενώσεις και στους συλλόγους. Διοικούν οι ίδιοι επί σειρά ετών  και ακολουθούν συγκεκριμένες πρακτικές. Δεν γίνεται να μην υπάρχει έλεγχος. Δεν γίνεται να κάνουν του κεφαλιού τους. Δεν γίνεται να μην ασχολείται κανένας. Πρέπει από μόνη της η πολιτεία να ενεργήσει».

Για να κλείσουμε το κεφάλαιο «γυναικείο μπάσκετ»: Πείτε μας πώς θα κινηθείτε ενόψει της νέας σεζόν και αν υπάρχουν ελπίδες παραμονής της Όλιβερ.

Γ.Κ: «Υπάρχει μία κίνηση στα σκαριά, η οποία αν ευοδωθεί θα αλλάξουν οι ισορροπίες».

Ηλίας Μιχαλαριάς (Η.Μ.): «Το μπάτζετ θα είναι πολύ ταπεινό, όπως πάντα. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τις κοπέλες. Να κάνουμε καλές και συγκρατημένες επιλογές. Στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί. Όσο για την Όλιβερ… δεν είναι εύκολο να την κρατήσουμε. Ωστόσο, και να πάει στο NBA δεν επηρεάζει τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να πάει εκεί και να επιστρέψει σε εμάς τον Οκτώβριο. Συνηθίζεται αυτό στην Ευρώπη».

Ο Σύλλογος κατέκτησε μετά από πάρα πολλά χρόνια επίσημο πανελλήνιο τίτλο στη σκοποβολή…

Γ.Κ.: «Το τμήμα σφύζει από ζωή. Άνδρες, κοπέλες, παιδάκια… Οι “Διόσκουροι” (σ.σ. Νίκος Κοκκινάκης – Δημήτρης Κατσίρης) κάνουν τρομερή δουλειά. Τώρα για το πρωτάθλημα… ας μην το μετράμε. Έτσι δεν έγραψε ένας παλαίμαχος;»

Η.Μ.: «Εγκαινιάσαμε φέτος το σκοπευτήριό μας και στόχος μας είναι να επεκταθεί στην Αθήνα το τμήμα και με άλλες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις».

Τι χρειάστηκε ώστε ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει δύο συνεχόμενα πανελλήνια πρωταθλήματα στην Πάλη; Δηλαδή σε ένα σπορ που ποτέ στο παρελθόν δεν του είχε χαρίσει επιτυχίες σε πανελλήνιο επίπεδο.

Η.Μ.: «Ευτυχώς που υπάρχουν οι σύνδεσμοι της Θύρας 13 της Επαρχίας, της Κύπρου, της Σκανδιναβίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γερμανίας και μας έχουν στηρίξει. Η συμβολή τους ήταν καθοριστική. Επίσης, η προπονήτριά μας, η οποία είναι και μέλος του προπονητικού τιμ της Εθνικής Ελλάδος, είναι μακράν η καλύτερη στη χώρα».

Ένα σπορ που δεν ακούγεται πολύ τελευταία στον Παναθηναϊκό είναι αυτό της Άρσης Βαρών…

Η.Μ.: «Και εδώ αλλάζουν τα πράγματα. Θα τα πάμε καλά. Αλλάξαμε και τον προπονητή πρόσφατα και είμαστε βέβαιοι πως σύντομα θα έρθουν και οι επιτυχίες. Έχουμε πάνω από δέκα αθλητές πλέον, κάτι που συνεπάγεται και θέση στην Ομοσπονδία. Είναι σημαντικό να έχεις δικά σου άτομα παντού. Να έχεις “φωνή”, να έχεις παρουσία».

Στις περισσότερες ομοσπονδίες, όπως αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα, υπάρχει ένα αντι-παναθηναϊκό –ή φιλο-ολυμπιακό, ονομάστε το όπως θέλετε– πνεύμα. Κανείς που να «αντιστέκεται» υπάρχει;

Η.Μ.: «Η μοναδική ομοσπονδία που πραγματικά αντιστέκεται στον Ολυμπιακό είναι αυτή της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Του Πινγκ Πονγκ. Και σκεφτείτε πως τα πάντα, όλοι οι σημαντικοί αγώνες γίνονται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας».

Το τμήμα πινγκ πονγκ κατόρθωσε να ανέβει κατηγορία. Ποια τα πλάνα και οι στόχοι σας για τη χρονιά που έρχεται;

Γ.Κ. «Φέτος το τμήμα θα το στηρίξουν οι σύνδεσμοι της Θύρας 13 από τη Μεγάλη Βρετανία. Είναι πολύ πιθανό στο επόμενο διάστημα να ανακοινωθεί μία μεγάλη μεταγραφή. Οι υπεύθυνοι του τμήματος δουλεύουν με μεράκι και μεθοδικότητα, με στόχο να αλλάξουμε επίπεδο, πλέον στην Α1».

Με το Μπέιζμπολ τι γίνεται; Κατακτήσαμε έναν πανάξιο τίτλο και τόσο καιρό περιμένουμε μία απόφαση του Α.Σ.Ε.Α.Δ. για να μπορούμε να τον πανηγυρίσουμε και επίσημα.

Η.Μ.: «Πράγματι, καθυστερεί πάρα πολύ η απόφαση, που όπως όλα δείχνουν θα είναι υπέρ μας. Ο Άρης τώρα… θυμήθηκε να καταγγείλει για εξύβριση και τον προπονητή μας, τον Τομ Μαζαράκη, στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος.

Εμείς πάντως, θα αγωνιστούμε, όπως όλα δείχνουν, κανονικά στους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το καλοκαίρι». 

Με τα άλλα δύο νέα τμήματα, το ράγκμπυ και το χόκεϋ επί χόρτου, σε ποιο σημείο βρίσκονται τα πράγματα;

Γ.Κ.: «Στο χόκεϋ περιμένουμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις διάφορες ομοσπονδίες που διαλύθηκαν. Έχουν διαλυθεί ομοσπονδίες, αθλήματα έχουν μεταφερθεί σε άλλες που δεν τα επιθυμούν και γενικότερα επικρατεί ένα χάος. Να πούμε πάντως, πως η συγκεκριμένη, η ομοσπονδία χόκεϋ, φαίνεται πως ήταν… “αμαρτωλή” και μπλεγμένη σε διάφορες υποθέσεις.

Όσο για το ράγκμπυ, από τον Σεπτέμβρη αναμένεται τρεις σύλλογοι να αναλάβουν την Ομοσπονδία και έτσι, από του χρόνου να διοργανώνεται επίσημο πρωτάθλημα στο οποίο φυσικά θα συμμετέχει και ο Παναθηναϊκός».

Και πάμε στην Πυγμαχία, για την οποία δεν υπάρχουν λόγια… Όποιος έχει περάσει μία βόλτα από το προπονητήριο στη Λεωφόρο καταλαβαίνει τι δουλειά έχει πέσει. Το μόνο που λείπει είναι οι τίτλοι.

Η.Μ.: «Στους πρόσφατους αγώνες Β΄ Κατηγορίας ο αθλητής μας Παπανικολάου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Θα ανέβει στην Α΄ Κατηγορία σύντομα. Το τμήμα πάει πολύ καλά. Είναι από τα τμήματα που επιφέρουν και κέρδος στον Ερασιτέχνη. Το γυμναστήριο που δημιουργήσαμε, με τη βοήθεια του Δάσκαλου Γιάννη Αϊδινιώτη, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα υπόλοιπα της Αθήνας.

Θα έρθουν και οι τίτλοι. Με σωστή προπόνηση θα αναδειχθούν οι αθλητές του Παναθηναϊκού που θα οδηγήσουν σε επιτυχίες. Προχωράμε δυναμικά και ακάθεκτα».

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε νέα αίθουσα και για την Ξιφασκία, πλησίον της Λεωφόρου. Η ιστορία του Ομίλου στο άθλημα είναι γεμάτη θριάμβους και πρωταθλήματα. Θεωρείτε πως μπορεί να επανέλθει σε αυτό το σημείο ο Σύλλογος;

Γ.Κ.: «Πρόκειται για ένα σπορ που δύσκολα τραβάει κόσμο και γι’ αυτό απαιτείται και μεγαλύτερη υπομονή. Αυτή τη στιγμή έχουμε εγκαταστάσεις που είναι, αν όχι οι καλύτερες, σίγουρα από τις καλύτερες στην Αθήνα. Συνεργαζόμαστε με εξαιρετικούς προπονητές. Συνεπώς, ναι, θα έρθουν και οι διακρίσεις, όμως χρειάζεται να δώσουμε χρόνο για να γίνει ορατό το έργο που συντελείται».

Ο Παναθηναϊκός συμμετέχει τακτικά σε αγώνες τοξοβολίας, όπου κατακτάει μετάλλια…

Γ.Κ.: «Πράγματι, και το τμήμα αυτό διανύει περίοδο ανάπτυξης και τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά σε όλους. Προπονήσεις γίνονται τόσο στη νέα αίθουσα που δημιουργήθηκε στη Λεωφόρο, όσο και στον ποδοσφαιρικό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου μας. Και οι επιτυχίες θα είναι συνεχώς όλο και περισσότερες».

Τα τελευταία χρόνια οι δρόμοι της Αθήνας έχουν πλημμυρίσει από ποδηλάτες που φορούν τις πανέμορφες εμφανίσεις του Παναθηναϊκού. Πρόκειται για ακόμα ένα τμήμα που παρήκμαζε, αλλά πλέον έχει μπει δυναμικά στο χάρτη του ελληνικού αθλητισμού.

Γ.Κ.: «Σιγά-σιγά θα φέρουμε και την ποδηλασία εκεί που την αξίζει. Στην κορυφή. Ο έφορος μας, ο Γιώργος Φωκάς δουλεύει πάρα πολύ σκληρά και οι κόπου του ανταμείβονται ποικιλοτρόπως. Έχουμε πλέον πολλούς αθλητές, συμμετέχουμε σε όλες τις διοργανώσεις, φέρνουμε καλά αποτελέσματα, ενώ πλέον ο Παναθηναϊκός διοργανώνει κάτω από μεγάλη επιτυχία και τους δικούς του αγώνες».

Υπήρξε όμως και ένα πολύ άσχημο συμβάν, το οποίο κόντεψε να στοιχίσει τη ζωή στην αθλήτριά μας Σοφία Κατσούλη…

Γ.Κ. «Από την πρώτη στιγμή, ο Όμιλος βρέθηκε στο πλευρό της Σοφίας και θα συνεχίσει να βρίσκεται. Η υγεία και η προστασία της σωματικής ακεραιότητας των αθλητών μας αποτελούν την ύψιστη προτεραιότητα.

Ως προς το οργανωτικό κομμάτι των αγώνων, που είναι ευθύνη άλλων: Όταν ξεκινούν αγώνες χωρίς να υπάρχουν ασθενοφόρα, σε διαδρομές ακατάλληλες για ποδηλασία, τότε σίγουρα κάποιοι επιβάλλεται να απολογηθούν. Οι άνθρωποι του τμήματος, αλλά και γενικότερα οι αθλητές και από άλλα σωματεία, δεν πρόκειται να αφήσουν έτσι το ζήτημα.

Στη συνέχεια, βέβαια, να υπογραμμίσουμε πως κάποιοι ασόβαροι ήθελαν να συνεχιστεί ο αγώνας, σαν να μη συνέβη τίποτα…»

Κλείνοντας, τέσσερα τμήματα που είναι υπό ίδρυση –ή τουλάχιστον έτσι έλεγαν οι πρόσφατες φήμες– είναι αυτά του τέννις, του μοντέρνου πεντάθλου, του καράτε και του σκάκι. Σε ποιο σημείο βρισκόμαστε;

Γ.Κ.: «Για το τέννις απαιτείται, σε πρώτη φάση, να μας δοθεί ο χώρος πίσω από το γήπεδο, τον οποίο ενώ ο Δήμος έχει αποφασίσει την παραχώρησή του, τελικά μας βάζει συνεχώς εμπόδια.

Στο μοντέρνο πένταθλο πρέπει να ξεπεράσουμε κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα. Είναι όμως σε προχωρημένο επίπεδο και είχαμε μάλιστα και συμμετοχή σε αγώνες.

Για το καράτε ισχύουν τα ίδια. Έδρα μας θα είναι η αίθουσα του Ο.Α.Κ.Α. και… όπου Ο.Α.Κ.Α. και εμπόδια.

Όσο για το σκάκι θα το εξετάσουμε μελλοντικά. Είναι ένα άθλημα με φανατικούς θαυμαστές, ένας εκ των οποίων είμαι και εγώ».

Πηγή: paoabroad.com

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.