ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πάνος Φραγκουλάκης

Πως επικυρώνεις ένα «σκάνδαλο»;

Σε μια κανονική χώρα, με κανονικό ποδόσφαιρο, με κανονική λειτουργία της Λίγκας, δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν αμφιβολία για το αν πρέπει να επικυρωθεί η βαθμολογία ενός τέτοιου πρωταθλήματος ή όχι. Γράφει ο Πάνος Φραγκουλάκης.

Πως επικυρώνεις ένα «σκάνδαλο»;

Λίγες ώρες απομένουν ώσπου όλοι οι παράγοντες των ομάδων που συμμετείχαν στην φετινή Super League να συνεδριάσουν και να επικυρώσουν την βαθμολογία του πρωταθλήματος. Στις 14:00 είναι προγραμματισμένο το Δ.Σ. της Λίγκας και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός θα συμμετέχει με διάθεση να αμφισβητήσει τη τελική βαθμολογία, πιθανώς ολόκληρη και όχι μερικώς.

Με τους συσχετισμούς δυνάμεων που λειτουργεί το Δ.Σ. είναι εξαιρετικά δύσκολο να προκριθεί αυτή η πρόταση. Από το ρεπορτάζ προκύπτει πως το πιθανότερο σενάριο είναι να επικυρωθεί η βαθμολογία για τις θέσεις 1-9 και να απομείνει η «ουρά» για επόμενη συνεδρίαση ύστερα κι από τις όποιες εξελίξεις προκύψουν από την δικαστική έρευνα. Έτσι, είναι θέμα ωρών, με κάθε επισημότητα, ο Ολυμπιακός να στεφθεί πρωταθλητής, ο Παναθηναϊκός δεύτερος, ο ΠΑΟΚ τρίτος…

Μου είναι ασύλληπτο να κατανοήσω πως είναι δυνατόν η Λίγκα να πάρει μια τέτοια απόφαση και να επικυρώσει σκανδαλωδώς αυτή την βαθμολογία την ώρα που το κατώφλι του ανακριτή περνούν παράγοντες που βαρύνονται από σοβαρότατες καταγγελίες για χειραγώγηση αγώνων; Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται να εξεταστούν παράγοντες των οποίων οι ομάδες τους τερμάτισαν στις θέσεις 1-9… Πως είναι δυνατόν να επικυρωθεί το απόλυτο σκάνδαλο, αν αυτό αποδειχθεί; Γιατί η αλήθεια είναι πως τίποτα για την ώρα δεν τεκμηριώνει ενοχή ωστόσο εδώ δεν μιλάμε για κάποιες υποψίες, για κάποιες μεμονωμένες κραυγές κάποιων.

ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, ποδοσφαιριστής και προπονητής, ΕΠΩΝΥΜΑ κατέθεσαν ενόρκως, ότι τους ζητήθηκε από ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ παράγοντες της ομάδας τους, σε ημίχρονο αγώνα να χάσουν με συγκεκριμένο σκορ. ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, στον αγώνα του σύντομα επικυρωμένου πρωταθλητή Ολυμπιακού με την Βέροια, αποτέλεσμα το οποίο και τελικά επετεύχθη. Άλλοι φυσικά τους διαψεύδουν και σίγουρα η δικαιοσύνη είναι εκείνη που θα αποφανθεί, είναι ωστόσο σοβαρό το να συμπεριφερόμαστε σαν να μη συμβαίνει τίποτα;

Σε μια κανονική χώρα, με κανονικό ποδόσφαιρο, με κανονική λειτουργία της Λίγκας, δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν αμφιβολία για το αν πρέπει να επικυρωθεί η βαθμολογία ενός τέτοιου πρωταθλήματος ή όχι. Ένας κανονικός πρωταθλητής, θα ήταν αυτός που θα έπρεπε να παρακινεί τις όποιες διαδικασίες ώστε ταχύτατα να ερευνηθούν οι εις βάρος του καταγγελίες και να «καθαρίσει» από τις όποιες υποψίες.

Οτιδήποτε άλλο είναι σκάνδαλο και φοβάμαι ότι σήμερα το μεσημέρι το σκάνδαλο πρόκειται να επικυρωθεί.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ