Δημήτρης Στρατής

Περιμένοντας τα πλέι οφ

Περιμένοντας τα πλέι οφ

Ο Παναθηναϊκός αν ανοίξει τον ρυθμό και τρέξει θα βάλει δύσκολα στους αντιπάλους του. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Ο Γιάννης Αναστασίου «έτρεξε» την σεζόν με το μεγάλο αγκάθι του Μάρκους Μπεργκ να τον πονοκεφαλιάζει. Μέχρι τον Σεπτέμβρη ο Σουηδός πραγματοποίησε ανεπανάληπτη χρονιά για αθλητή που θεωρούνταν «καμένο χαρτί», έχοντας ταλαιπωρηθεί μήνες ολόκληρους με τραυματισμούς.

Ο Σκανδιναβός μάρκαρε, μοίραζε, σκόραρε, «έτρεξε» γρήγορα και μαζί του σπρίνταρε ο νεανικός Παναθηναϊκός. Στο ξεκίνημα της σεζόν ο κορυφαίος παίκτης της λίγκας έσπασε την κλείδα του μένοντας εκτός ρυθμού τρεις μήνες. Το ότι το τριφύλλι τον στερήθηκε μεγάλο χρονικό διάστημα έπαιξε ρόλο στους πολλούς χαμένους βαθμούς σε Λίγκα/Ευρώπη.

Το προπονητικό τιμ προσπάθησε να καλύψει την απουσία του μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής στους  υπόλοιπους κυνηγούς. Ο Πέτριτς σκόραρε κάμποσα γκολ-βαθμούς, ο Καρέλης «εκτοξεύτηκε» και πάει φουλ προς πώληση! Με το που ο «μίστερ 9» γύρισε στη δράση ο Αναστασίου επικέντρωσε την προσοχή του στο πως θα διαφυλάξει το μηδέν. Ο Στιλ βρήκε τα πατήματά του, ο Ταυλαρίδης κούμπωσε ιδανικά και μαζί με τον «Σίφο» έφτιαξαν μια εξαιρετική τριπλέτα που δεν «έσπαγε» παρά μόνο αν υπήρχαν κάρτες ή τραυματισμοί! Rotation γινόταν παντού αλλά την άμυνα σπάνια την πείραζε ο κόουτς, η χημεία των οπισθοφυλάκων έφερε το κλαμπ στο -3 από τον Ολυμπιακό, πριν το «σύστημα» δείξει ταχύτατα αντανακλαστικά χαρίζοντας ακόμα μια κούπα στον ΟΗΕ του Περέιρα.

Μια ομάδα που έχει κερδίσει αρκετά παιχνίδια είτε λόγω της φόρμας του σταρ της, είτε λόγω της σωστής αλληλοκάλυψης των μετόπισθεν είναι φυσιολογικό να σκέφτεται πως αυτά αρκούν για να πάρει την πρωτιά στα ματς που έπονται. Μόνο που παρακολουθώντας το β΄ ημίχρονο με τον ΠΑΣ στην εξίσωση μπαίνει κι η φυσική κατάσταση την οποία καιρό τώρα είχαμε ξεχάσει.

Ο Σωτήρης Νίνης (που… δεκαθλητή δεν τον λες) όσο πέρναγε η ώρα ανέβαζε ρυθμούς, ο Καρέλης έδινε τους «τράκους» του, ο Ζέκα (κλασικά) ήταν από κοντά και στο διάστημα 46΄-90΄ οι ποιοτικοί παίκτες του Γιάννη Πετράκη δεν ακούμπησαν μπάλα! Η αλήθεια είναι πως κάτι extra αγωνιστικό το περιμέναμε για να οπλιστούμε με αισιοδοξία για το μέλλον, μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός ξενερωμένος από την τιμωρία στο ντέρμπι έδειχνε ράθυμος, απογοητευμένος, «αλλού» και τα πλεονεκτήματά του είχαν πάψει να υφίστανται. Ο Μπεργκ χτυπήθηκε από ίωση βαριάς μορφής κι είναι καιρό εκτός, ο Ταυλαρίδης παρουσιάζεται πεσμένος, ο «30» πραγματοποίησε κάκιστη σεζόν, ο Σίλντενφελντ θα συνεχίσει στην πατρίδα του.

Η «πληγωμένη» οπισθοφυλακή του Αναστασίου μπορεί να πάθει ζημιές από τον Μπαράλες, τον Κλάους, τον Μακ, τον Ναπολεόνι, τον Παπάζογλου… Ο Παναθηναϊκός για να γίνει «αφεντικό» καλείται εκτός απ’ το να περιμένει τις εκλάμψεις των ποιοτικών του άσων ν’ ανοίξει τον ρυθμό. Γι αυτό είχε ενδιαφέρον το 90λεπτο με τους Ηπειρώτες, αφού πολύς κόσμος ήθελε να τσεκάρει σε τι βαθμό βρίσκονται τα τρεξίματα των πρασίνων. Κανείς δεν έφυγε από την Λεωφόρο απογοητευμένος…

Exit mobile version