ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Μόργκαν και Κούπερ, καλούνται να σπάσουν την… παράδοση

Ο Παναθηναϊκός πάει… αντίθετα με την παράδοση και την ιστορία του, παίρνοντας παίκτες μεσούσης της περιόδου, κάτι που «απαγορευόταν», μέχρι και το 2012. Όλα τα φώτα, πέφτουν στους Κούπερ και Μόργκαν, οι οποίοι αναμένεται να κάνουν αύριο.

Μόργκαν και Κούπερ, καλούνται να σπάσουν την… παράδοση

Το panathinaikos24.gr κάνει μια αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν, στους παίκτες που ήρθαν στο τριφύλλι, μέσα στη σεζόν και κάνει την αποτίμηση για την προσφορά του καθενός.

Νίκολα Πρκάτσιν 2007/2008

Ο διεθνής Κροάτης σέντερ ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, τον Ιανουάριο του 2008, αντικαθιστώντας τον Ντέγιαν Τομάσεβιτς, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε πολύ εκείνη τη χρονιά από τραυματισμούς.  Παράλληλα η ομάδα του Ομπράντοβιτς, «έχασε» και τον Κώστα Τσαρτσαρή λίγο αργότερα, με αποτέλεσμα Μπατίστ (κυρίως), Ζίζιτς και (λιγότερο) Πρκάτσιν, να αποτελούν την front line του Παναθηναϊκού.

Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού!
Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού! 819 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Κροάτης δεν πρόλαβε να προσφέρει και πολλά, είχε και κάποιες ατυχίες με τραυματισμούς, ο Παναθηναϊκός πήρε το νταμπλ εκείνη τη χρονιά, ωστόσο παρέδωσε τα σκήπτρα του στην Ευρώπη… αποκλειόμενος στην φάση των «16».

Μάρκους Χάισλιπ 2009/2010

Ο Κώστας Τσαρτσαρής στα… pits. Ο Παναθηναϊκός δίνει τη μάχη του στην Ευρωλίγκα και με έναν ψηλό μείον… ο Ομπράντοβιτς ψάχνει (;) έναν παίκτη για να έχει πληρότητα στο «ζωγραφιστό».

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος στο γήπεδο, παίρνει το μικρόφωνο και ανακοινώνει την μεταγραφή του NBAer (από το Σαν Αντόνιο), Μάρκους Χάισλιπ.

Εντυπωσιακό κορμί, αθλητικός, αλτικός, καλός ψηλά στη στεφάνι. Ο Ζέλικο… «δογματικός», στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, δεν πήρε πολλά από τον Αμερικάνο, ο οποίος είχε το ταλέντο, ωστόσο δεν «κούμπωσε» στον Παναθηναϊκό. Το όνομά του «έπαιξε» στα ρεπορτάζ του «εξάστερου» μέχρι πριν από λίγες μέρες, ως ένας υποψήφιος αντικαταστάτης του Τζέιμς Γκιστ.

2012/2013… πέντε αλλαγές με κορυφαία του Γκιστ

Στην μετά Ομπράντοβιτς εποχή, με τον Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο, έγιναν κοσμογονικές… αλλαγές στην ομάδα. Διαμαντίδης και Τσαρτσαρής απέμειναν, από την προηγούμενη χρονιά και με πρόεδρο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ξεκίνησε το χτίσιμο της ομάδας εκ βάθρων.

Το ρόστερ που δημιουργήθηκε είχε αρκετά κενά, με τον Αργύρη Πεδουλάκη, να τα εντοπίζει νωρίς… με αποτέλεσμα να γίνουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, πέντε προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, το οποίο στην τελική του μορφή, αν μη τι άλλο εντυπωσίασε, κερδίζοντας το νταμπλ, «σκουπίζοντας» τον back to back πρωταθλητή Ευρώπης, Ολυμπιακό.

Ραμέλ Κάρυ

Ο Αμερικάνος γκαρντ, ήρθε στην ομάδα καλή ώρα… λίγο πριν τα play offs, βοηθώντας τη ουσιαστικά. Κρίσιμοι πόντοι, μεγάλα καλάθια σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ, κέρδισε το συμβόλαιο της επόμενης σεζόν με το σπαθί του. Στην επόμενη σεζόν, κάτι οι τραυματισμοί, κάτι η χαμηλή απόδοση της ομάδας, δεν του επέτρεψαν να προσφέρει πολλά, ωστόσο, πήρε άλλα δύο μετάλλια… με το «τριφύλλι».

Μάρκους Μπανκς

Ο Αμερικάνος NBAer Μάρκους Μπανκς, ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, αντικαθιστώντας επί της ουσίας τον Κίτσεν, ο οποίος πέρασε αλλά δεν… ακούμπησε.

Πέραν κάποιων σποραδικών καλών εμφανίσεων σε Ευρώπη και Ελλάδα, δεν κατάφερε να προσαρμοστεί παρά το γεγονός πως ξεκίνησε καλά. Ο «Σούπερμαν» έφυγε το καλοκαίρι του ’13, χωρίς να τον θυμούνται και πολλοί…

ΡΤ Γκουίν

Και αυτός όπως και ο Ραμέλ Κάρυ ήρθε για να παίξει στα play offs, με βασικό του όπλο το «φαρμακερό» τρίποντο. Δεν προσέφερε πολλά, ωστόσο αναλογικά με τον χρόνο συμμετοχής του, έδωσε το κατιτίς του… κάνοντας καλούς τελικούς, με κάποια μεγάλα σουτ σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ. Χειροκροτήθηκε από τον κόσμο, ενώ και αυτός, παρά το γεγονός πως ήξερε πως θα φύγει το καλοκαίρι, γούσταρε την κάθε στιγμή του στο παρκέ, με τη φανέλα του «εξάστερου».

Τζέισον Καπόνο

Σούπερ σταρ του ΝΒΑ, ο bomber Καπόνο, ήρθε για να διαλύσει τα αντίπαλα καλάθια και έγινε και σύνθημα… από τον κόσμο της ομάδας. Ένας καλός τελικός κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό είναι το highlight του με την πράσινη φανέλα, δεν ήθελε να μείνει, επέλεξε να επιστρέψει στις ΗΠΑ, αφού δεν έπαιζε πολύ.

Μπορεί στην επίθεση να ήταν… φωτιά (μόνο σουτ…), ωστόσο ο Αργύρης Πεδουλάκης ήθελε πάνω απ΄ όλα άμυνα. Με τον Καπόνο αυτό δεν ήταν εφικτό, τον χρησιμοποιούσε όλο και λιγότερο, μοιραία λίγο καιρό αργότερα, ο Αμερικάνος να ταξιδέψει για τις ΗΠΑ.

Τζέιμς Γκιστ

Η αλλαγή των… νταμπλ, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτή του Τζέιμς Γκιστ. Διακαής πόθος του Αργύρη Πεδουλάκη (έστω και ετεροχρονισμένα), ο οποίος οραματίστηκε και εν τέλει πέτυχε, το απόλυτο αμυντικό δίδυμο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ρωτήστε, Πρίντεζη, Σπανούλη, Παπανικολάου και ΣΙΑ…

Μακράν η καλύτερη μεταγραφή του Παναθηναϊκού, από αυτές μέσα στη σεζόν, το λάθος του, με αποτέλεσμα τη τιμωρία του, μπορεί να τον φέρουν εκτός Παναθηναϊκού, ωστόσο η προσφορά του, ήταν (;) τεράστια, χωρίς αμφιβολία. Ενδεχομένως στους top-3 πάουερ φόργουορντ της Ευρώπης, τα τελευταία δύο χρόνια. Τεράστια απώλεια για τον  Παναθηναϊκό.

Ζάκ Ράιτ

Με τον Ούκιτς να μην μπορεί… ο Αργύρης Πεδουλάκης ζήτησε και πήρε έναν παίκτη για να μπορέσει να βοηθήσει στο «1», έχοντας έφεση στο γρήγορο παιχνίδι και στην ενέργεια. Στον Παναθηναϊκό μετακόμισε τον Φεβρουάριο του 2014 (από τη Μπάμπεργκ). Πλέι μέικερ χωρίς σουτ… κοντός, ευάλωτος στην άμυνα, το μόνο που μπορεί να θυμάται κανείς είναι το κάρφωμα μπροστά στον Σερμαντίνι στο ΟΑΚΑ και η τάπα του στον ίδιο παίκτη. Μέχρι εκεί…

Γκάνι Λαουάλ

Η πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού στη φετινή χρονιά, με σκοπό την ενίσχυση της γραμμής των ψηλών. Οι προδιαγραφές του εξαιρετικές, το προφίλ του στο παρκέ, έμοιαζε και μοιάζει σε αυτό του Γκιστ, παίκτης που υποτίθεται θα έβγαζε την ενέργεια που δεν μπορούσαν οι Μπατίστα-Μαυροκεφαλίδης.

Δεν ενσωματώθηκε ποτέ, χωρίς να έχει γίνει γνωστό, το ποιος φταίει για αυτό… Η αλήθεια πάντα είναι κάπου στη μέση, σε κάθε περίπτωση, αποτελεί παρελθόν, οπότε άπαντες θα μείνουν με την απορία, για το αν μπορούσε να ανεβάσει επίπεδο τον Παναθηναϊκό. Σε λίγα χρόνια δεν θα θυμάται κανείς ότι πέρασε από τον «εξάστερο».

Ρέιμαρ Μόργκαν-Ντι Τζέι Κούπερ

Οι δύο νέες αφίξεις του Παναθηναϊκού. Ο ένας ήρθε για να καλύψει το κενό του Γκιστ και αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, το πώς θα «κουμπώσει» με την υπόλοιπη ομάδα, με μεγάλο αντίπαλο, τον χρόνο.

Από την  άλλη ο δικός μας… Ντι Τζέι Κούπερ, γνωστός μας από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ, την περσινή σεζόν, κάνοντας πράματα και θάματα. Δημιουργός, εκτελεστής με μειονέκτημα την άμυνα, ωστόσο στον Παναθηναϊκό, αυτή τη στιγμή, ένας ακόμα δημιουργός από την περιφέρεια, μοιάζει να αποτελεί μεγάλη ανάγκη.

Το τι θα γίνει κανείς δεν το γνωρίζει. Η εξεύρεση προπονητή θα γίνει μετά τους τελικούς, οπότε ανεξάρτητα από την έκβαση του πρωταθλήματος και τις εμφανίσεις των δύο παικτών, ο νέος κόουτς θα αποφασίσει για το μέλλον τους, στον Παναθηναϊκό.

Αυτό που μετράει τώρα, είναι ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, να πάρει ότι καλύτερο μπορεί από τους δύο αυτούς παίκτες. Η συνέχεια στο παρκέ…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.