ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

«Παράσταση» Παπαγιάννη… θετικοί Κούπερ-Μόργκαν

Με έναν Παπαγιάννη να τον πιεις στο… ποτήρι, έναν Διαμαντίδη να μοιράζει 13 ασίστ και τους Κούπερ/Μόργκαν να έχουν σπίθα...στο παιχνίδι τους, ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα του Κολοσσού με 100-70,«τσεκάροντας» το εισιτήριο για τους ημιτελικούς. Νέο πρόβλημα, μετά τον τραυματισμό του Μπατίστα, για το «τριφύλλι».

«Παράσταση» Παπαγιάννη… θετικοί Κούπερ-Μόργκαν

Με έναν σούπερ Παπαγιάννη, ο οποίος δεν άφησε να φανεί το κενό του Εστεμπάν Μπατίστα, ο Παναθηναϊκός έφτασε σε μια εύκολη νίκη με… κατοστάρα, με τον μικρό του “τριφυλλιού” να τελειώνει το ματς με 14 πόντους (7/7 διπ.μ 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 μπλοκ, σε 16:05!!), ενώ και οι Μόργκαν και Κούπερ έδειξαν ότι μπαίνουν στο κλίμα σιγά-σιγά και μπορούν να βοηθήσουν αμφότεροι στο παιχνίδι της ομάδας.

Εξαιρετικός και ο αρχηγός με 13 ασίστ σε 18:58 λεπτά, ανέδειξε τον Παπαγιάννη με τις πάσες του, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Σωτήρης Μανωλόπουλος χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες του (σκόραραν όλοι).

Τα άσχημα μαντάτα, δεν έλειψαν και σήμερα, καθώς ο Εστεμπάν Μπατίστα, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ένιωσε ενοχλήσεις στη γάμπα και κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας πήγε για εξετάσεις,

Το ματς

Με μια μάλλον ασυνήθιστη πεντάδα άρχισε το ματς ο Παναθηναϊκός, με τους Νέλσον, Μπλουμς, Μαυροκεφαλίδη, Σλότερ και Φώτση να πατούν πρώτοι στο παρκέ. Ο Λυκογιάννης ξεκίνησε με τους Γουότερς, Μανωλόπουλο, Λίντεν, Σκοτ και Τσάμη.

Ο Κολοσσός με λέι απ του Σκοτ άνοιξε το σκορ στο ματς στα 8:50 πριν τη λήξη του δεκαλέπτου, με τον Παναθηναϊκό να είναι πολύ άστοχος στο πρώτο ενάμισι λεπτό. Ο Μανωλόπουλος με νέο καλάθι έκανε το 0-4, με τον Σλότερ με καλάθι και φάουλ 7:34 πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου, να διαμορφώνει το 3-4.

Με εκ νέου καλάθι και φάουλ, από τον Μαυροκεφαλίδη αυτή τη φορά, ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά με 6-4, με σαφή πρόθεση να πάει η μπάλα στο λόου ποστ, από τον κόουτς του «τριφυλλιού».

Λάθη εκατέρωθεν, κακός ρυθμός

Το ματς παραήταν… ήρεμο με τον ρυθμό να λείπει και από τις δύο ομάδες, ενώ οι «πράσινοι» ήταν πάρα πολλοί άστοχοι από τα 6,75. Πέντε λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και το σκορ ήταν στο 9-5, δείγμα της αστοχίας των δύο ομάδων. Με δύο ακόμα βολές του Λουκά, ο Παναθηναϊκός ανέβασε και άλλο τη διαφορά (11-5), ωστόσο η… ψύχρα του άδειου ΟΑΚΑ, δεν βοηθούσε καθόλου τους «πράσινους», που έμοιαζαν να κάνουν αγγαρεία σε πολλές φάσεις, προκαλώντας τον εκνευρισμό του Μανωλόπουλου.

Διαμαντίδης in, Νέλσον out

Στα 3:38, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος πέρασε στο ματς τον αρχηγό, αντί του Νέλσον, θέλοντας να βελτιώσει την κυκλοφορία της μπάλας στην περιφέρεια με στόχο τη καλύτερη δημιουργία.

Ο κόουτς του Παναθηναϊκού έβαλε και τον Κούπερ στο ματς στη θέση του Σλότερ, πριν τελειώσει το δεκάλεπτο, ψάχνοντας λύσεις στην δημιουργία και στο σκορ, με τον Κολοσσό να έχει μειώσει στους 2 (13-11). Ένα τρίποντο του Φώτση μετά από όμορφη πάσα του Διαμαντίδη, έδωσε ανάσα στο «τριφύλλι» (16-11, 1:32 για τη λήξη), ωστόσο η «πράσινη» άμυνα ήταν απρόσεκτη, δίνοντας την ευκαιρία στους Ροδίτες να πηγαίνουν στις βολές, μένοντας έτσι κοντά στο σκορ.

Εντυπωσιακός Batman

Κούπερ και Διαμαντίδης συνδυάστηκαν άψογα, το σουτ του αρχηγού δεν μπήκε μεν, ωστόσο ο Φώτσης με εντυπωσιακό φόλοου κάρφωμα έκανε το 19-15, με τον Μπλουμς στην επόμενη φάση με τρίποντη βόμβα να κάνει το 21-15. Ο «υπαρχηγός» του Παναθηναϊκού, υπέγραψε το… φινις της πρώτης περιόδου, με νέο τρίποντο, κάνοντας το σκορ 24-15.

Με τρία γκαρντ και δύο… «πύργους» ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος, με Φώτση, Μπατίστα, Διαμαντίδη, Μποχωρίδη και Κούπερ, με τον τελευταίο να κάνει σεφτέ με τρίποντο (27-15), με τον  Τολιόπουλο να απαντάει (27-17).

Ξανά με τρίποντο του Κούπερ ο οποίος έδειξε να ζεσταίνεται… ο Παναθηναϊκός άνοιξε τη διαφορά, ενώ στη συνέχεια ο Διαμαντίδης έδωσε έτοιμο καλάθι στον Μπατίστα για το 34-19 (7:45 για το ημίχρονο), αναγκάζοντας τον προπονητή του Κολοσσού να πάρει τάιμ άουτ.

Η σειρά του Μόργκαν

Ο Ρέιμαρ Μόργκαν ήταν η επόμενη αλλαγή του Μανωλόπουλου, στο πλευρό του Μπατίστα, στη ρακέτα των «πράσινων», ωστόσο ο Ουρουγουανός ήταν αυτός που έκλεψε την… παράσταση, με άλει ουπ κάρφωμα μετά από πάσα του αρχηγού (36-23, 5:57 για το ημίχρονο).

Τετράποντο από τον Λίντεν

Ο Λίντεν σούταρε στη λήξη της επίθεσης του Κολοσσού, ο Μόργκαν βγήκε «επιθετικά» για να κρύψει τον ορίζοντα του, ωστόσο τον βρήκε με τα ακροδάχτυλα στέλνοντας τον στη γραμμή των βολών, αφού είχε ευστοχήσει, αλλά με νέα… βόμβα του Κούπερ από τα 6,75 ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 40-28 (3:56 για το ημίχρονο), με τον Αμερικανό γκαρντ να έχει φτάσει τους 9 πόντους.

Ο Μόργκαν δεν μπόρεσε να βοηθήσει και μετά από περίπου τεσσεράμισι λεπτά περίπου έδωσε τη θέση του στον Μαυροκεφαλίδη, με τον Κολοσσό να έχει γυρίσει σε άμυνα ζώνης, στην προσπάθειά του να βρει λύσεις, με τον Μανωλόπουλο την ίδια στιγμή να αποσύρει και τον Κούπερ, προκειμένου να πάρει ανάσες.

Ο Μαυροκεφαλίδης συνέχισε τον χαβά του… με νέο καλάθι και φάουλ διαμόρφωσε το 46-31 (1:42), ενώ ξανά με δύο βολές έφτασε του 13 πόντους (πρώτος σκόρερ) έδωσε απόσταση 17 πόντων στον Παναθηναϊκό (48-31).

Τους πήρε μόνος του…

Ο Μαυροκεφαλίδης γρήγορα-γρήγορα έφτασε τους 16 πόντους, οδηγώντας μόνος του τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο, με το «τριφύλλι» να το κλείνει με διαφορά 20 πόντων (51-31), απλοποιώντας τα πράγματα για την ομάδα του Μανωλόπουλου.

Μπροστάρης ο Παπαγιάννης

Με νέο πρόσωπο τον Παπαγιάννη (από τη στιγμή που τραυματίστηκε και ο Μπατίστα) ξεκίνησε το  δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, με τον Διαμαντίδη να ανοίγει το σκορ της τρίτης περιόδου, με τρίποντο (54-31). Ο αρχηγός έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Παπαγιάννη, κάνοντας και αυτός σεφτέ στο ματς, με τον Παναθηναϊκό να κάνει πλέον μια ήρεμη προπόνηση, ενώ στην επόμενη αμέσως φάση ξανά Διαμαντίδης-Παπαγιάννης, με τον τελευταίο να κάνει ένα άλει ουπ κάρφωμα, μετά από πάσα του «3D» (η 10η στο ματς μέχρι εκείνη την ώρα).

Με τάπα (εις διπλούν μάλιστα) του Παπαγιάννη, ξεκίνησε ο αιφνιδιασμός των «πράσινων», που ολοκληρώθηκε με καλάθι του Μποχωρίδη για το 60-33 (7:17 για τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου), με το «τριφύλλι» να έχει καθαρίσει το ματς.

Η διαφορά ολοένα και αυξανόταν με την άμυνα του Κολοσσού να μην μπορούσε να ακολουθήσει, ο Διαμαντίδης μοίραζε συνεχώς, ο Παπαγιάννης κάρφωνε… όποτε η μπάλα έφευγε από τα χέρια του αρχηγού και το… παγωμένο ΟΑΚΑ, «ζεσταινόταν» από τις προσπάθειες του νεαρού άσου.

Τρία λεπτά πριν από τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου και ο Παναθηναϊκός βρισκόταν μπροστά με 68-41, με τους Κούπερ και Μόργκαν να ξαναπατούν παρκέ. Οι «πράσινοι» μπορεί να μην βρήκαν τον ίδιο ρυθμό με πριν, ωστόσο κρατούσαν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (72-43), με όπλο την άμυνα τους. Τελικό σκορ τρίτης περιόδου 72-45, με τον αρνητικό και σήμερα Νέλσον, να αργεί χαρακτηριστικά, στην εκδήλωση της επίθεσης, με αποτέλεσμα ένα άστοχο βιαστικό σουτ του Μπλουμς.

Το σχήμα με Νέλσον, Μπλουμς και Σλότερ ξεκίνησε στην τελευταία περίοδο ο Μανωλόπουλος, με τον Λετονό και τον Μόργκαν να σημαδεύουν σωστά από το τρίποντο (78-48), ενώ ξανά ο Μόργκαν με όμορφο σπάσιμο της μέσης μετά από πάσα του Παπαγιάννη, έφτασε τους 5 προσωπικούς πόντους και το σκορ στο 80-48, 7:15 για τη λήξη του παιχνιδιού.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης έκανε πολύ καλό παιχνίδι σίγουρα το καλύτερο του φέτος σε άμυνα και επίθεση, «σκεπάζοντας» τη ρακέτα του Παναθηναϊκού, δείχνοντας μέρος του τεράστιου ταλέντου του, ενώ παράλληλα, έξι λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, ο Μανωλόπουλος πέρασε και τον Λούντζη στο παρκέ, χρησιμοποιώντας έτσι όλους τους παίκτες του στο ματς.

Ο Μόργκαν βελτιώθηκε πολύ προϊόντος του χρόνου φτάνοντας και αυτός τους 5, δείχνοντας μαχητικότητα, με τον χρόνο να αποτελεί σύμμαχο και… εχθρό παράλληλα, αφού η σεζόν βαδίζει στο τέλος της.

Το 87-54 (3:45) πριν τη λήξη του ματς, δε άφηνε περιθώρια… αμφισβήτησης, ωστόσο το σκορ και η διαφορά δεν ήταν τα… σημαντικά, αλλά η παρουσία του Παπαγιάννη κυρίως, ο οποίος έδειξε έτοιμος για περισσότερα πράγματα.

Το παιχνίδι έληξε με σκορ 100-70, με όλους τους παίκτες του Παναθηναϊκού να έχουν σκοράρει, τα χαμόγελα να επιστρέφουν, ωστόσο ο πονοκέφαλος να παραμένει, καθώς μετά και τον νέο τραυματισμό του Εστεμπάν Μπατίστα, οι «πράσινοι» ελπίζουν να μην χτυπηθούν ξανά… από την κακή τους μοίρα.

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 51-31, 72-45, 100-70

Παναθηναϊκός (Μανωλόπουλος): Σλότερ 8, Μποχωρίδης 7, Φώτσης 10, Νέλσον 4, Μαυροκεφαλίδης 16, Διαμαντίδης 3, Μπατίστα 7, Μπλουμς 8 (2), Παπαγιάννης 14, Λούντζης 2, Κούπερ 9 (3), Μόργκαν 12 (1).

Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Τολιόπουλος 7, Λαρεντζάκης 4, Ουότερς 18 (2), Μανωλόπουλος 11 (1), Στεφανίδης 10 (2), Λίντεν 11 (2), Σκοτ 2, Τσάμης 7.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ