ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βαγγέλης Νεραντζιάς

Τα μάγκικα και τα κρυστάλλινα…

Ο Βαγγέλης Νερατζιάς γράφει στο panathinaikos24.gr για την μόνιμη «καραμέλα» των αδερφών Αγγελόπουλων και την πραγματικότητα που πρέπει κάποια στιγμή να κοιτάξουν στα μάτια…

Τα μάγκικα και τα κρυστάλλινα…

Μια ακόμη παράσταση γκρίνιας έδωσαν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, ιδιοκτήτες του μπασκετικού Ολυμπιακού παραχωρώντας συνέντευξη στο otesport. Ωστόσο, αυτό δεν μας προκαλεί πλέον καμία εντύπωση, έτσι παίζεται επικοινωνιακά το παιχνίδι από την πλευρά των ερυθρόλευκων και αυτό προκύπτει τόσο από τα λεγόμενα των ιδιοκτητών τους, όσο και από τον περίγυρο της ομάδας, όσων τουλάχιστον έχουν διαβάσει καλά το μάθημά τους…

Ποιο είναι αυτό; Ότι είναι η κορυφαία ομάδα της Ευρωλίγκας την τελευταία επταετία, ότι χάνουν τους τίτλους στην Ελλάδα λόγω διαιτησίας, ότι ο Σπανούλης είναι ο καλύτερος γκαρντ στην Ευρώπη και πως ότι καταφέρνει η ομάδα τους είναι μάγκικο, πειραιώτικο και κρυστάλλινο(!).

Αυτά ισχυρίζονται τα καλά παιδιά του ελληνικού μπάσκετ… Ναι, αυτοί που ετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στο final-4 και τρεις μέρες πριν ασχολούνται με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Παναθηναϊκού κάνοντας καταγγελίες, αυτοί που υψώνουν μεσαία δάχτυλα στο ΣΕΦ και δηλώνουν ειρωνικά μετά από έναν τελικό Ευρωλίγκας που έχουν φάει -19 «ε, εντάξει 20 χρόνια είχαν να το πάρουν και αυτοί ας κατακτήσουν καμία Ευρωλίγκα».

Η αλήθεια όμως δεν είναι αυτή. Η πραγματικότητα είναι ότι η ομάδα τους έχει τεράστιο κόμπλεξ απέναντι στον Παναθηναϊκό, όπως αυτό που βλέπουμε στην ΤΣΣΚΑ όταν τους αντιμετωπίζει (σ.σ. στους Ρώσους οφείλονται σε μεγάλο βαθμό τα κατορθώματα τους στην Ευρώπη). Τρέμουν στον Ολυμπιακό όταν βλέπουν πράσινα πώς να το κάνουμε, σε βαθμό που μπορεί να τους κάνει ζημιά ακόμη και ο φετινός «μισός» Παναθηναϊκός στους τελικούς.

Επίσης δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, εφτά λένε τόσα τους βολεύει, θυμίζω ότι αυτό το διάστημα μετράνε δύο κούπες Ευρωλίγκας όσες και ο Παναθηναϊκός. Να θυμίσουμε επίσης ότι το τριφύλλι έχει κατακτήσει σε λιγότερο από 5 χρόνια τρία τρόπαια 2007, 2009 και 2011, ενώ έχει ανακηρυχτεί από την διοργανώτρια Αρχή ως η κορυφαία ομάδα της Ευρωλίγκας για την 15ετία 1996-2011 με έξι τρόπαια. Αλλά τι σημασία έχει ότι μας βολεύει να λέμε και στο τέλος το πιστεύουμε…

Όσον αφορά τη διαιτησία ναι τους αδικεί. Τους αδίκησε στο προπέρσινό πρωτάθλημα. Διπλό μπρέικ μετά το Λονδίνο και 3-0 νίκες, σε τελικούς περίπατο με σκούπες. Τους ξανά-αδίκησε πέρσι που τα είχαν όλα έτοιμα για φιέστα και τους «κέρασε» ο Αλβέρτης και αδικήθηκαν εκ νέου φέτος στον αγώνα του κυπέλλου, που ήταν η μέρα του παιδιού! Αν θέλετε πάμε και πιο πίσω χρονικά, θα βρούμε πολλές τέτοιες αδικίες εκτός από το 2012 που πήραν τον τίτλο.

Για τον Σπανούλη δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, ας μάθει πρώτα να χάνει όπως κάνουν οι μεγάλοι αθλητές και μετά το ξανασυζητάμε αν συγκαταλέγεται στους κορυφαίους…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ