ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Ψυχίατρος

Είναι πολλά τα λεφτά…

Τοπίο στην… ομίχλη, φαίνεται να είναι η πενταετία… πριν την επταετία(!), στην ΚΑΕ Ολυμπιακός, σύμφωνα με όσα δήλωσαν χθες ο ιδιοκτήτες της, όσον αφορά τη χρηματοδότηση της ομάδας από το 2004 έως το 2009!

Είναι πολλά τα λεφτά...

Οι… λαλίστατοι, τις τελευταίες μέρες, αφοί Αγγελόπουλοι, αφού άφησαν την επταετία, έπιασαν τώρα την… πενταετία (2004-2009), τονίζοντας ορθά-κοφτά on air στην τηλεόραση του ΟΤΕ TV, πως στην εν λόγω περίοδο, έχοντας απεριόριστη εμπιστοσύνη στον Σωκράτη Κόκκαλη, μη έχοντας ούτε μία μετοχή στην ΚΑΕ Ολυμπιακός, την χρηματοδοτούσαν!

Αυτό που δεν είπαν, είναι τον τρόπο με τον οποίο χρηματοδοτούσαν την ομάδα του Ολυμπιακού και αν πλήρωσαν και τον ανάλογο φόρο… Ήταν «μαύρα» τα χρήματα αυτά δηλαδή;

Πέραν αυτού του ζητήματος (το οποίο είναι μείζον και πρέπει να ερευνηθεί), οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, συνέχισαν την… προπαγάνδα τους, περί επταετίας, χρίζοντας τον Ολυμπιακό, ούτε λίγο ούτε πολύ την κορυφαία ομάδα του… κόσμου, η οποία σαρώνει τους Ευρωπαϊκούς τίτλους, αλλά δεν μπορεί να πάρει πρωτάθλημα στην Ελλάδα λόγω της διαιτησίας… Μάλιστα. Μήπως πρέπει να κληθούν για περαιτέρω εξηγήσεις, από τις αρμόδιες αρχές, ούτως ώστε να αποδείξουν τα λεγόμενά τους, η θα συνεχίζουν να προσβάλλουν και να λοιδορούν, μένοντας ατιμώρητοι;

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Όσα είπαν οι αφοί Αγγελόπουλοι στον OTE TV, για τον Παναθηναϊκό και την πενταετία ’04-’09:

Για το αν στη αρχή ήταν όνειρό τους να πάει η ομάδα σε Final Four:

Γ.Α. «Δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση να αναλάβουμε μόνοι μας, ήταν μαζί μας και ο Σωκράτης Κόκκαλης. Όταν μπήκαμε στην ομάδα, ήμασταν όγδοοι. Τώρα αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός είναι ανεπανάληπτο. Έχει πάει σε πέντε Final Four σε επτά χρόνια, έχοντας πάρει μόλις ένα πρωτάθλημα στην Ελλάδα με τους τρόπους που έχουμε αναλύσει. Πολλοί τίτλοι χάθηκαν λόγω της διαιτησίας. Πώς να πάρεις ευρωπαϊκό στο Παρίσι, όταν στους τελικούς είσαι συνέχεια χαμένος. Χωρίς νοοτροπία νικητή. Η Κωνσταντινούπολη ήταν μία υπέρβαση που δεν έχει ξαναγίνει».

Π.Α. «Το 2004 μας κάλεσε ο Παναγιώτης Φασούλας ως δήμαρχος Πειραιά και μεσολάβησε. Ο πατέρας μας ήταν θετικός να βοηθήσουμε την ομάδα. Αργότερα, ήταν αποτρεπτικός με την ενασχόλησή μας. Μέχρι και να φύγουμε, διότι εκείνος είχε καταλάβει νωρίτερα κάποια πράγματα που γίνονται στο μπάσκετ πριν από εμάς. Η πορεία όμως και ιδιαίτερα το 2012 άλλαξε την απόφασή. Στην αρχή και μέχρι να πάρουμε το 2009 τις μετοχές, η ενασχόλησή μας ήταν αποκλειστικά στο να χρηματοδοτούμε με εκατομμύρια ευρώ, ως σχέση εμπιστοσύνης με τον Σωκράτη Κόκκαλη. Δεν υπήρχε καν συμφωνητικό, αλλά σχέση εμπιστοσύνης».

Για τα χρήματα που έχουν δαπανήσει και αν είχαν ένσταση από την οικογένειά τους:

Γ.Α. «Πενήντα εκατομμύρια ευρώ έχουμε δώσει μόνο στο ελληνικό δημόσιο μόνο για συμβόλαια παικτών. Όταν αποφασίσαμε να φύγουμε τον Ιούνιο του 2011, συζητούσαμε για την ανακοίνωση περίπου δύο εβδομάδες για να αποτυπώσουμε την πραγματικότητα. Η απόφαση ήταν ειλημμένη και ήταν σύμφωνος και ο πατέρας μας. Το ήξερε και η σύζυγός μου. Όταν βγήκε δημοσίως την πήρα τηλέφωνο για να την δει. Μου είπε «κρίμα, δεν το αξίζετε αυτό”. Η κόρη μου ήταν τότε ενάμιση έτους και δεν καταλάβαινε. Όταν το σκέφτηκα ξανά, είπα “δεν το αξίζουμε να φύγουμε έτσι, τι εικόνα θα έχει για εμάς»».

Π.Α. «Η δική μου σύζυγος ήταν θετική με την ενασχόλησή μου γιατί ξέρει και βλέπει πως το μπάσκετ είναι η ζωή μου. Μαζί με τον αδελφό μου και τον αντιπρόεδρο τον κ. Σκηνδήλια που είναι και αυτός κομμάτι της επιτυχίας, συζητάμε για τα πάντα. Για παίκτες, για διαπραγματεύσεις με μάνατζερ. Συμφωνούμε, διαφωνούμε. Αυτό είναι πολύ όμορφο».

Για το πώς άλλαξε η απόφασή τους και παρέμειναν:

Γ.Α. «Ο κύριος λόγος που βγήκε αυτή η ανακοίνωση ήταν οι πληροφορίες που είχε ο πατέρας μας αλλά και εμείς πως κάποια πράγματα στο ελληνικό μπάσκετ δεν πρόκειται να αλλάξουν. Είτε πάρουμε καλούς παίκτες, είτε όχι. Μάλλον είχε δίκιο. Η απόφαση άλλαξε γιατί δεν βρέθηκε κανείς να αναλάβει την ομάδα, παρόλο που ήταν “πεντακάθαρη”. Είχε φτάσει τελικό Ευρωλίγκας, είχε αποδοχή, αλλά κανείς δε βρέθηκε. Είπαμε λοιπόν να γίνει μία μεταβατική σεζόν, με μικρότερο μπάτζετ, μέχρι να βρεθεί ο επόμενος. Μέχρι τον Νοέμβριο δεν είχε βρεθεί κανείς και το συζητήσαμε ξανά. Η χρονιά είχε αρχίσει με ξένους τους Λούκας και Χάουαρντ. Υπήρχε… απαξίωση και είπαμε πως δεν το αξίζουμε αυτό. Αποφασίσαμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές με στόχο να φτάσουμε στη κορυφή της Ευρώπης αλλά όχι άμεσα. Δεν το περιμέναμε αμέσως. Έγιναν όμως καθοριστικές αλλαγές με τους Λο και Ντόρσεϊ και τα καταφέραμε. Ο Ολυμπιακός δεν άξιζε αυτό το τέλος».

Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο:

Γ.Α. «Όταν ήρθε στο ΣΕΦ, είπα στον Παναγιώτη πως παρόλα όσα έχει πει και τις επιθέσεις που μας είχε κάνει μέσω της εφημερίδας, πάμε να τον χαιρετήσουμε. Ήταν και ένα καλό μήνυμα προς τον κόσμο. Κατεβήκαμε λοιπόν και ο ίδιος τα… έχασε από την κίνησή μας. Δεν το περίμενε. Μας ευχαρίστησε μάλιστα…»

Π.Α.: «Τελειώνει το παιχνίδι, κερδίζει καθαρά ο Ολυμπιακός και πάει στα αποδυτήρια των διαιτητών και τους λέει πως είναι εφευρέτης της αλητείας. Το επόμενο πρωί με πήρε τηλέφωνο, νηφάλιος ακουγόταν, με ευχαρίστησε για την φιλοξενία και μου υποσχέθηκε πως θα ανταποδώσει. Αυτή, ήταν και η τελευταία επικοινωνία που είχαμε. Τι έγινε από εκεί και πέρα δε ξέρω. Με τον κόσμο του Παναθηναϊκού με το μεγαλύτερο μέρος του δεν έχω κανένα πρόβλημα και το έχω δηλώσει. Δε ξέρω βέβαια γιατί η ερώτηση γίνεται για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Πρόεδρος του Παναθηναϊκού είναι πλέον ο Μάνος Παπαδόπουλος που είναι ο πρώτος πρόεδρος-παγκίτης… Και να πω και κάτι άλλο, εμείς το σύνθημα με τον Βασιλακόπουλο το κόψαμε και δεν λέγεται στις κερκίδες. Είδατε πως αντέδρασε βέβαια… Το βλέπουν όλοι».

Γ.Α. «Έχουμε τον δικό μας τρόπο να λειτουργούμε, ο κ. Γιαννακόπουλος κάνει αυτά που κάνει. Δεν υπάρχει καμία κόντρα σε επίπεδο οικογενειών. Πιστεύουμε πως κάποια στιγμή θα επικρατήσει το δίκαιο. Όταν πηγαίνουμε στο ΟΑΚΑ και στη φυσούνα μας χτυπούν και μας βρίζουν, δε γίνεται να μη μιλήσουμε και να μην καταγγείλουμε. Βλέπουμε και τις καταγγελίες της Ευρωλίγκας και το κ. Μπερτομέου επί του θέματος. Είναι πλέον ευρωπαϊκό το πρόβλημα και όχι ελληνικό».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ