ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βόλεϊ

«Ετσι θα επιστρέψουμε στην κορυφή»!

Ο Σωτήρης Πανταλέων μιλάει για όλα στο panathinaikos24.gr! Ποιο το μυστικό για την επιστροφή του ΠΑΟ στους τίτλους, πως πήγε να γίνει φέτος η υπέρβαση, τι καλό γίνεται στην ομάδα βόλεϊ, ποια τα δεδομένα προβλήματα και γιατί ο ίδιος δεν θα έκανε ποτέ προσφυγή για «τη μεγάλη μου αγάπη, τον Παναθηναϊκό».

«Ετσι θα επιστρέψουμε στην κορυφή»!

Ο μεγάλος αρχηγός του Παναθηναϊκού, Σωτήρης Πανταλέων μιλάει αποκλειστικά στο panathinaikos24.gr για την φετινή πορεία του   «τριφυλλιού» στο πρωτάθλημα, την… παθιασμένη παρουσία του κόσμου στην Κυψέλη, αλλά  και για την επόμενη μέρα. Απολαύστε τον….

Ο 35χρονος κεντρικός άσος του  Παναθηναϊκού αναφέρθηκε μεταξύ άλλων  στασυναρπαστικά  -όπως τα χαρακτήρισε- παιχνίδια  των ημιτελικών της  Volley League με τον ΠΑΟΚ, εκφράζοντας την άποψή του του πως η ομάδα θα μπορούσε να είχε κάνει το κάτι παραπάνω.

Παράλληλα, έκανε λόγο για την… ρεαλιστική ανακοίνωση της διοίκησης, σχετικά με την απόφαση της  να τεθεί εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων η ομάδα, εξαιτίας και της οικονομικής κατάστασης  που επικρατεί γενικά στον σύλλογο.

LIVE STREAMING: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
LIVE STREAMING: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1.548 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Πανταλέων, δεν θα μπορούσε να  μην αναφερθεί και στην εξαιρετική δουλειά των Δημήτρη Ανδρεόπουλο και Παύλο Καραμούδη στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά η συνέντευξη στο panathinaikos24.gr:

-Περιμένατε να κάνει αυτή τη πορεία  ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα;

«Σε κάθε σεζόν υπάρχει σίγουρα ένα βασικό πλάνο, το οποίο προκύπτει με βάση το γενικότερο περιβάλλον. Δηλαδή, πως στελεχώνεται η δική μας ομάδας, αλλά και πως είναι οι αντίπαλοι. Αρχικός στόχος ήταν να  εξασφαλίσει από νωρίς ο Παναθηναϊκός  την παραμονή του στην κατηγορία. Να αποκτήσει ξανά την ταυτότητα και το ειδικό βάρος που ανέκαθεν είχε το γόητρο του Παναθηναϊκού. Όλα αυτά να γίνουν  με κάποιο κόστος, στις δύσκολες καταστάσεις που είχε ο Παναθηναϊκός, ώστε να αντέξει ο Ερασιτέχνης».

-Σας επηρέασε αγωνιστικά η οικονομική κατάσταση που επικρατούσε στο σύλλογο;

«Σαν  δεδομένο υπάρχει πως ο Παναθηναϊκός γενικότερα  αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει  κάποιες δυσκολίες. Όσον αφορά τη φετινή χρονιά, μπορώ να σου πω ότι πλέον ο Παναθηναϊκός έχει εξελιχθεί σε μία αξιόπιστη ομάδα, όπου οι άνθρωποι που την πλαισιώνουν εμπνέουν εμπιστοσύνη, σοβαρότητα  και καθ’ όλη τη  διάρκεια της χρονιάς  νομίζω κανένας από τους αθλητές ή από το τεχνικό τιμ  δεν απασχόλησε το μυαλό του με τέτοια προβλήματα».

-Πιστέψατε στη συνέχεια  πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει ακόμη πιο ψηλά;

«Οι στόχοι που τέθηκαν στην αρχή και με  το πως κατέληξε η χρονιά, όταν ξεπερνάς τις προσδοκίες αυτών που βλέπουν την ομάδα απ έξω,  σίγουρα έχει ένα θετικό πρόσωπο η χρονιά. Αυτό για εμένα έχει δύο όψεις να το δεις. Από τη μία εμείς περιμένοντας τα παιχνίδια και δουλεύοντας κάθε μέρα στην προπόνηση βλέπαμε, ότι η ομάδα σίγουρα μπορεί να πάει παραπάνω. Δηλαδή ουσιαστικά  τον αρχικό στόχο της ομάδας  να μην έχει περιπέτειες, εμείς τον πετύχαμε στις πρώτες 3-4 αγωνιστικές. Από εκεί και πέρα, εμείς βλέπαμε ότι η ομάδα μπορεί να πάει και ψηλότερα. Μπορεί να μην το  λέγαμε, αλλά το νιώθαμε και θέλαμε να το κάνουμε. Όπως και έγινε.  Σίγουρα, είναι θετικό το πως κατέληξε η χρονιά. Μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός, πρέπει σιγά-σιγά να κάνει μία μετάβαση, να αφήσει πίσω  τα άσχημα χρόνια και το  επόμενο βήμα να είναι η κορυφή ».

– Tελικά η Κυψέλη, αποδείχτηκε μία ισχυρή έδρα για την πετυχημένη πορεία σας στο πρωτάθλημα. Πιστεύεις πως η αλλαγή έδρας με περισσότερη χωρητικότητα ενόψει και της νέας χρονιάς, θα ήταν κάτι το ιδανικό;

«Σίγουρα έπαιξε ρόλο και πρέπει να πω ότι η Κυψέλη, μετά από δύσκολες εποχές για  τον Παναθηναϊκό – γιατί το θέμα του γηπέδου είναι μία πονεμένη ιστορία- αποδείχτηκε πολλή φιλόξενη και ένα από τα βασικά στηρίγματα που βοήθησε  στην πιο δύσκολη στιγμή, την ομάδα. Έφερε τον κόσμο πάλι δίπλα στην ομάδα και αυτό είναι πάρα πολύ  σημαντικό   και δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε. Από εκεί πέρα δεν νομίζω ότι το μόνο πρόβλημα  είναι το γηπεδικό, αλλά γενικά  το βόλεϊ δεν έχει εκτιμήσει και ούτε έχει εκμεταλλευτεί τη δυναμική του.   Έχουμε δει κατά καιρούς μεγάλες ομάδες να γεμίζουν τα γήπεδα, όπως είναι το ΟΑΚΑ, το Τροκαντερό, τη Πυλαία και θεωρώ ότι δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα.  Σίγουρα όλοι θα θέλαμε να παίζαμε σε ένα γήπεδο με δέκα χιλιάδες κόσμο, αλλά αυτή τη στιγμή το θέμα δεν είναι τι θέλουμε, αλλά τι μπορεί ο σύλλογος. Αυτό θέμα ας το αφήσουμε να το εκτιμήσουν  οι άνθρωποι που έχουν πάρει στις ‘πλάτες’ τους και το βόλεϊ, αλλά και τον Ερασιτέχνη και είμαι σίγουρος πως θα κάνουν ότι καλύτερο για την ομάδα».

-H  απόφαση της διοίκησης να μη συμμετάσχει  η ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη νέα χρονιά, σας αφήνει  μία «πικρία»;

«Νομίζω πως η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση για το συγκεκριμένο θέμα, δεν αφήνει περιθώρια για να σκεφτεί κάποιος κάτι διαφορετικό. Είναι πραγματικά ρεαλιστική η απεικόνιση των πραγμάτων. Ο Παναθηναϊκός γενικότερα σαν σύλλογος, είναι συνδεδεμένος με μεγάλες πορείες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις . Όλοι έχουμε αναμνήσεις από μεγάλες πορείες  του Παναθηναϊκού σε όλα τα αθλήματα.  Ωστόσο, καλό είναι στη ζωή  να βλέπεις  ρεαλιστικά τα πράγματα και να ξέρεις  που μπορείς  να φτάσεις  τη συγκεκριμένη στιγμή και επειδή ο Παναθηναϊκός τη λάθος .Καλύτερα να είσαι πιο μεθοδικός και να πηγαίνεις βήμα-βήμα και νομίζω πως κάποια στιγμή θα έρθει η μέρα που ο Παναθηναϊκός θα παίξει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πολύ σύντομα και θα είναι σωστά δομημένη αυτή η κατάσταση».

11209431_830684863675879_4061104794479997562_n

– Τι θα κρατούσες από τη φετινή χρονιά;

«Αυτό που έδωσε κάτι ξεχωριστό, στο φετινό πρωτάθλημα, ήταν η  δυναμική παρουσία του ΠΑΟΚ, που κατά τη γνώμη δίκαια στέφθηκε νταμπλούχος.  Όπως είπα και πριν καταφέραμε να σημειώσουμε μία επιτυχημένη χρονιά, ωστόσο θεωρώ ότι  και εμείς θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει το κάτι παραπάνω, να ήμασταν μία ευχάριστη έκπληξη. Ακόμη μεγαλύτερη από αυτή του ΠΑΟΚ. Όταν φτάνεις ένα βήμα από το κάτι παραπάνω, σίγουρα σου αφήνει μία πικρία. Ακόμη και έτσι, νομίζω ότι στο τέλος του πρωταθλήματος δώσαμε κάτι το ξεχωριστό».

-Πως θα χαρακτήριζες τα μεταξύ σας παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά;

«Οι ημιτελικοί νομίζω του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, ήταν το ότι καλύτερο παρουσίασε το φετινό πρωτάθλημα. Η περίοδος των ημιτελικών, η αγωνιστικότητα που έδωσε ο Παναθηναϊκός και ουσιαστικά μειονεκτώντας εναντίον του ΠΑΟΚ και σε μπάτζετ, αλλά και σε δυναμική. Νομίζω ότι έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα οι αγώνες ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες στο πρωτάθλημα. Τράβηξαν το  ενδιαφέρον αρκετού κόσμου, ώστε να παρακολουθήσει τις εν λόγω αναμετρήσεις. Ήταν συναρπαστικά παιχνίδια και θεωρώ ότι υπερτερούσαν και από τη τελική».

-Σίγουρα  σε αυτή την επιτυχημένη πορεία συνέβαλλε και το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού…

«Εκτός ότι για εμένα οι Δημήτρης Ανδρεόπουλος και Παύλος Καραμούδης,  ήταν αθλητές που βρήκα στον Παναθηναϊκό ,  όταν ανέβηκα από τις ακαδημίες και σαν προπονητές και προσωπικότητες,  θεωρώ ότι η επιλογή αυτή από τη διοίκηση αποδείχτηκε  ιδανική, ώστε να οδηγήσουν τον Παναθηναϊκό και αγωνιστικά, αλλά και να του δώσουν την ταυτότητα, στοιχεία δηλαδή που έλειπαν από την ομάδα αυτά τα τελευταία δύσκολα χρόνια. Νομίζω πως η επιλογή αυτών των ανθρώπων από τη διοίκηση, αποδείχτηκε σωστή. Σίγουρα, ήταν και ένας από τους λόγους που και  εγώ θέλησα να επιστρέψω και να δώσω και εγώ ότι μπορώ για να επιστρέψει εκεί που πρέπει ο Παναθηναϊκός. Αυτό, έχει και ένα άλλον συν, καθώς  μαθαίνουν στα νέα παιδιά που έρχονται να αγαπάνε και να εκτιμάνε, ότι έχει μπει στη καριέρα τους η ενασχόληση τους στον Παναθηναϊκό. Να το εκτιμήσουν και να καταλάβουν ότι είναι μία μεγάλη στιγμή για την καριέρα  τους και να δώσουν από εκεί και  πέρα ότι καλύτερο μπορούν και για τους εαυτούς τους, αλλά  και να βοηθήσουν και την ομάδα».

-Επόμενη μέρα για τον Παναθηναϊκό;

«Επόμενη μέρα για τον Παναθηναϊκό, είναι να κάνει ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με τη φετινή χρονιά.  Στόχος  του Παναθηναϊκού, είναι κάθε χρόνο να κάνει και ένα βήμα παραπάνω, μέχρι να φτάσει εκεί που πρέπει, δηλαδή στην κορυφή. Με σταθερά βήμαα και μέθοδο θα επιστρέψουμε στην κορυφή. Είμαστε Παναθηναϊκός και σιγά σιγά θα τα καταφέρουμε. Θα φέρουμε ξανά την ομάδα εκεί που πρέπει».

11118854_830684837009215_4561723740730159674_n

-Πως θα χαρακτήριζες την παρουσία του κόσμου στην Κυψέλη;

«Φέτος νομίζω ο κόσμος μας θύμισε εποχές, μέσα στη Λεωφόρο. Ήταν  τόσο παθιασμένος, δίνοντας  παλμό και ώθηση στο γήπεδο. Ηταν εκπληκτικός».

– Τρία χρόνια πριν,  με τα οικονομικά του Ερασιτέχνη να βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση, αποφάσισες να προχωρήσεις σε κοινή λύση της συνεργασίας σας, χαρίζοντας ουσιαστικά τα χρήματα που θα έπαιρνες βάσει του συμβολαίου σου. Μία κίνηση, που σίγουρα δεν πρόκειται να ξεχαστεί…

«Το να έκανα προσφυγή και να βρισκόμουν εγώ απέναντι από τον Παναθηναϊκό, θεωρώ ότι θα ένιωθα πως ήμουν αντιμέτωπος με την οικογένεια μου. Δεν μπορώ να φανταστώ ποτέ τον εαυτό μου, ότι θα βρισκόμουν  απέναντι στον Παναθηναϊκό. Είμαι επαγγελματίας και  θέλω να λειτουργώ επαγγελματικά, αλλά νιώθω την αγάπη για τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός είναι η μεγάλη μου αγάπη. Δεν ξέρω αν έπραξα σωστά.  Ξανά να βρισκόμουν στην ίδια θέση, πάλι το ίδιο θα  έκανα νομίζω. Δεν θα τολμούσα ποτέ να βρεθώ αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό. Χωρίς να θέλω να κατηγορήσω κάποιον αθλητή. Έπραξα, όπως ένιωσα».

– «Γέννημα θρέμμα» Παναθηναϊκός, καθώς αναδείχτηκες από τα  «φυτώρια» του συλλόγου. Έχεις σκεφτεί ποτέ το ενδεχόμενο, αφού ολοκληρώσεις την καριέρα σου να συνεχίσεις από άλλο πόστο στο  «τριφύλλι»;

«Δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο ακόμη. Σίγουρα θα ήθελα να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά τη δεδομένη στιγμή είμαι αθλητής και στόχος μου  είναι να δώσω ότι καλύτερο μπορώ αγωνιστικά γι αυτή την ομάδα».

*Ευχαριστούμε το green art cafe για τη φιλοξενία του.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.