ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Focus… στους Μόργκαν και Κούπερ

Οι Ρέιμαρ Μόργκαν και Ντι Τζέι Κούπερ, δίνουν μάχη με τον χρόνο και στο 2o παιχνίδι με τον Κολοσσό, ξεδίπλωσαν μερικές από τις ικανότητες τους. Οι αγώνες με τον ΠΑΟΚ, στα ημιτελικά, θα αποτελέσουν ένα πραγματικό test και για τους δύο, ενόψει Ολυμπιακού.

Focus… στους Μόργκαν και Κούπερ

Μπορεί ο αντίπαλος να μη γέμιζε το… μάτι, ωστόσο μπορεί κανείς να διακρίνει κάποια από τα στοιχεία των δύο νέων αποκτημάτων του Παναθηναϊκού, που σε τελική ανάλυση φέρουν και θα φέρουν τη μικρότερη ευθύνη, καθώς η μάχη που δίνουν με το χρόνο, είναι άνιση.

Το panathinaikos24.gr επιχειρεί μια πρώτη, πρόχειρη, καθώς το δείγμα είναι μικρό, προσέγγιση στους δύο παίκτες, με την πρώτη εικόνα να είναι θετική.

Παίκτης οικονομίας…

Ο Ντι Τζέι Κούπερ, είναι γνωστός στο Ελληνικό κοινό, από την θητεία του στον ΠΑΟΚ και ως εκ τούτου, μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα πιο εύκολα, σε σχέση με τον, άγνωστο μέχρι προ ημερών σε όλους μας, Ρέιμαρ Μόργκαν.

Ο Κούπερ φαίνεται στο παιχνίδι του, αν τον παρατηρήσει κανείς, πως παίζει σκεπτόμενα, προσπαθώντας πρώτα να δημιουργήσει και μετά να τελειώσει μια μπάλα, κάτι που φάνηκε σε αρκετές περιπτώσεις στο ματς με τους Ροδίτες.

Η κυκλοφορία της μπάλας σε κάποιες στιγμές στο ματς με τον Κολοσσό, λειτούργησε ιδανικά, άσχετα με την πίεση που μπορούσε (η δεν μπορούσε) να ασκήσει η ομάδα του Λυκογιάννη. Τα βεβιασμένα σουτ ήταν σαφώς λιγότερα, αφού σε σχήματα μαζί με Διαμαντίδη και Κούπερ, η «πορτοκαλί», γυρνούσε αρκετά, με στόχο να βρεθεί η έξτρα πάσα στον αμαρκάριστο παίκτη.

Και σε καταστάσεις σετ παιχνιδιού, αλλά και σε αιφνιδιασμό, ο Κούπερ είχε πρωτίστως στο νου του, να δώσει τη μπάλα και όχι να πάει στο ένας με έναν, ούτως ώστε να βρεθεί εύκολο καλάθι.

Σταθερότητα στο σουτ…

Ένα ακόμη στοιχείο που διέκρινε τον Κούπερ, ήταν η ευστοχία του από τα 6,75. Σουτ από στατική θέση κυρίως (αλλά και μετά από ντρίμπλα όταν αυτό απαιτείται…), ο Ντι Τζέι, έδειξε ότι το έχει… κάτι που αναμένεται να δώσει λύσεις στην επιθετική γραμμή των «πρασίνων», στα δύσκολα ματς με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Καλός δημιουργός και… τρανζίσιον

Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού, δεν ήταν λίγες ο φορές που έδινε τον ρυθμό στην ομάδα του, καθώς έτρεχε όπου αυτό ήταν αναγκαίο, δείχνοντας παράλληλα μια ωριμότητα και σε σετ καταστάσεις.

Πάντα στο μυαλό του να δώσει πάσα και όχι να τελειώσει, «έβαζε» το απρόβλεπτο στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, κάτι που οι Νέλσον και Σλότερ δεν μπορούν.

Ο αδύναμος κρίκος

Μπορεί στο ματς με τον Κολοσσό να μην φάνηκε, ωστόσο το μικρό του κορμί, θα αποτελέσει στόχο σε αντίπαλα ψηλότερα γκαρντ, κάτι που πρέπει να προσεχτεί. Πιθανώς να αποφευχθούν σχήματα με τον Σλότερ και τον Κούπερ μαζί, καθώς το «τριφύλλι» θα χάσει πολύ σε ύψος και σε σκληράδα στην άμυνα, αντίπαλων «κοντών».

Θέλει χρόνο ακόμα, θετικά τα πρώτα στοιχεία

Ο Ρέιμαρ Μόργκαν έχει στο ενεργητικό του, δύο καλές εμφανίσεις απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου. Καλός στο ψηλό παιχνίδι, σουτάρει υπό… προϋποθέσεις και ενδεχομένως να είναι ο παίκτης που θα… αφεθεί από την αντίπαλη άμυνα, εντούτοις αν βρεθεί μόνος του, θα το πάρει το σουτ και ίσως αποτελέσει το κρυφό χαρτί.

Η λογική λέει πως θα είναι το match up του Πρίντεζη και εκεί θα πρέπει να επικεντρωθεί το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού. Έχει την ταχύτητα και την αλτικότητα να ακολουθήσει τον φόργουορντ του Ολυμπιακού, ωστόσο εν αντιθέσει με τον Κούπερ, θα πρέπει να του γίνουν εντατικότερα μαθήματα, καθώς λόγω θέσης θα έχει… περισσότερη δουλειά και πιο «βρώμικη».

Τα ματς με τον ΠΑΟΚ, θα αποτελέσουν την «πρόβα τζενεράλε» και για τον Μόργκαν, ο οποίος θα πρέπει να προετοιμαστεί καταλλήλως, για να έχει τον ανάλογο ρυθμό, που απαιτούν οι τελικοί με τον «αιώνιο».

Ο Μόργκαν έδειξε εξαιρετικά στοιχεία παίζοντας και με πρόσωπο στο καλάθι, αλλά και με πλάτη, μια «ποικιλία» στο παιχνίδι του, που μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, σε πολλές φάσεις μέσα στο παιχνίδι.

Παράλληλα σε πολλές στιγμές του παιχνιδιού, έδειξε.. ωριμότητα, καθώς δεν εκβίασε καμία προσπάθεια, έχοντας στο μυαλό του και την πάσα.

Αντίπαλος ο χρόνος…

Είναι κουραστικό, ωστόσο δεν πρέπει να λησμονείται, καθώς και οι δύο παίκτες του Παναθηναϊκού, έχουν το ταλέντο, αλλά πρέπει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, να το ξεδιπλώσουν αφενός και αφετέρου να βρουν τα πνευματικά αυτά στοιχεία, που χρειάζεται, για να μπουν στο ΣΕΦ και να φέρουν… τούμπα το έργο.

Ότι και αν συμβεί, με την προσθήκη αυτών των δύο παικτών, ο Παναθηναϊκός, μπάλωσε τις «τρύπες» του και παρά την απουσία του Νίκου Παππά στους τελικούς, ένα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να τα παρατήσει.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.