ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Η αρχή της δυναστείας (Pics, Video)

Σαν σήμερα πριν από δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια ο Παναθηναϊκός κατακτά το 20ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, επικρατώντας του ΠΑΟΚ 68-58 (3-2 νίκες) στον 5ο τελικό των πλέι οφ, που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ.

Η αρχή της δυναστείας (Pics, Video)

Δεκατέσσερα χρόνια χρειάστηκαν να περάσουν, ώστε ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει την κορυφή της Α1 μπάσκετ, μετά το 1984 και το μπαράζ στην Κέρκυρα κόντρα στον Άρη, σπάζοντας παράλληλα και την κατάρα των τριών χαμένων πρωταθλημάτων (1993, 1995, 1996).

Έτσι σαν σήμερα (24/05/98), ο Παναθηναϊκός με πρωτεργάτες τους Σκοτ, Ράτζα και Αλβέρτη και καθοδηγητή τον Λευτέρη Σούμποτιτς, ανακηρύσσεται πρωταθλητής Ελλάδος για 20ή φορά στην ιστορία του, επικρατώντας του ΠΑΟΚ 68-58 στον 5ο τελικό των playoffs, που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ.

2137331eb1f1eceb8a0d34b2469d5970_XL

Αυτό το πρωτάθλημα, ήταν η απαρχή μιας δυναστείας που θα δημιουργούσαν τα επόμενα χρόνια τα αδέρφια Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος και θα διατηρήσει ως σήμερα ο υιός του Παύλου, Δημήτρης.

Με το σφύριγμα της λήξης του τελικού οι φίλοι του Παναθηναϊκού, που είχαν κατακλύσει τις εξέδρες του κλειστού των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

pao+1998

Στα αξιοσημείωτα του τελικού, η εκπληκτική παρουσία του Μπάιρον Σκοτ με 23 πόντους, το πρώτο και τελευταίο πρωτάθλημα του Φάνη Χριστοδούλου στη καριέρα του, αλλά και η τελευταία εμφάνιση του Πέτζα Στογιάκοβιτς από την πλευρά του ΠΑΟΚ, καθώς από την επόμενη χρονιά μετακόμισε στο NBA.

35198
pao-paok-retro2
scott-xristodoulou

Παναθηναϊκός (Σούμποτιτς): Αλβέρτης 13, Καλαϊτζής 7, Κοχ 2, Παταβούκας 2, Οικονόμου 5, Χούπμαν 2, Σκοτ 23, Μαρτίνεθ 1, Ράτζα 13, Βουρτζούμης.

ΠΑΟΚ (Σερφ): Νικολαΐδης 7, Μπουντούρης, Στογιάκοβιτς 14, Μπαλογιάννης 7, Κακιούσης, Ρόουαν 7, Μοράλες 7, Μακ Ρέι 10, Σακλφορντ 6, Γιαννούλης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.