ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βαγγέλης Νεραντζιάς

Δεν ήταν για πλέι οφ…

Ο Βαγγέλης Νερατζιας γράφει στο panathinaikos24 για την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ, στέκεται στην παρουσία του Σωτήρη Νίνη και εξηγεί την δυναμική της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Δεν ήταν για πλέι οφ…

Με το… καλημέρα στα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός επιβεβαιώνει την ανωτερότητα του απέναντι στις άλλες τρεις ομάδες που μετέχουν στην διαδικασία. Αυτό οφείλεται σε δύο λόγους, στην ποιότητα και το βάθος του ρόστερ του, αλλά και στο γεγονός ότι είναι η μοναδική από τις τέσσερις ομάδες που στο προηγούμενο διάστημα έκανε συντήρηση και «σημάδεψε» αυτά τα παιχνίδια.

Με απλά λόγια το τριφύλλι δεν ήταν για πλέι οφ, αλλά για την μάχη του τίτλου, δικαίωμα που του στέρησαν οι γνωστοί… άγνωστοι. Για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες είδαμε έναν Παναθηναϊκό δημιουργικό, ορεξάτο και κατά διαστήματα θεαματικό. Όλα αυτά συνδυάστηκαν με το αποτέλεσμα και αυτό είναι το σημαντικό, όπως και το 6-0 γκολ υπέρ του σε δυο παιχνίδια, απέναντι σε Αστέρα και Ατρόμητο.

Πλέον με το βαθμολογικό +4 ως υποθήκη, οι πράσινοι μπορούν να οδηγηθούν στα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ και να τελειώσουν την υπόθεση πρωτιά. Αν όλα κυλήσουν ομαλά και με βάση την ομάδα που έχει χτίσει το τριφύλλι, του χρόνου θα πρέπει να μιλάμε για φιέστες και όχι για πλέι οφ. Από την αναμέτρηση με τους Περιστεριώτες στην γεμάτη Λεωφόρο προκύπτουν μια σειρά από συμπεράσματα.

Ο Νίνης θυμίζει τον παλιό καλό του εαυτό, με την διαφορά ότι πλέον είναι ώριμος να το διαχειριστεί και έχει το μυαλό μέσα στο κεφάλι του. Πρώτα έβλεπε τον Παναθηναϊκό ως σκαλοπάτι στις μεγάλες προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί, τώρα -και αφού έφαγε τα… χαστούκια σε Πάρμα και ΠΑΟΚ- ξέρει ότι το τριφύλλι σε μεγάλο βαθμό του έσωσε την καριέρα και τον ενδιαφέρει να το ανταποδώσει.

Μακάρι να μην έχει τραυματισμούς και τη νέα σεζόν θα δούμε ωραία πράγματα από ένα παιδί που ξέρει κιλά μπάλα… Στα θετικά συγκαταλέγεται φυσικά και η δυναμική επανεμφάνιση του Μπεργκ που μετά την Τρίπολη, έβαλε άλλα δύο γκολ και απέδειξε για πολλοστή φορά ότι είναι μακράν το καλύτερο σέντερ φορ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ειδικά το 1-0 του Σουηδού από την ασιστ-ποίημα του Σώτου, είναι από αυτά τα γκολ που γεμίζουν γήπεδα.

Δεν μπορούμε επίσης να παραβλέψουμε ότι ο Κουτρουμπής κάνει καταπληκτικά πλέι οφ καλύπτοντας την μαύρη τρύπα στο κέντρο. Συνυπολογίστε σε αυτό, ότι δεν είναι η θέση του. Πάντως για να πούμε και τα άσχημα, η αποχώρηση του Σίλντεφελντ θα είναι πλήγμα. Ο Σίφο είναι σταθερός, έδεσε πολύ με τον Ταυλαρίδη και η υπόθεση αντικατάσταση του θα είναι θέμα. Μακάρι να διαψευστώ, αλλά θυμηθείτε στο πρόσφατο παρελθόν πόσο έχει ταλαιπωρηθεί η ομάδα για να βρει αξιόπιστους στόπερ.

Ταυτόχρονα, σε κάθε παιχνίδι επιβεβαιώνεται ότι η θέση του δεξιού μπακ είναι αχίλλειος πτέρνα για την ομάδα και ίσως θα πρέπει να αποκτηθούν, όχι ένας, αλλά δύο παίκτες για τη συγκεκριμένη θέση.

Τέλος θα πρέπει να σταθούμε στη σωστή συμπεριφορά και αντιμετώπιση στους πρώην πράσινους του Ατρόμητου. Η Λεωφόρος ξέρει να σέβεται και να τιμά τις αξίες, ενώ την ίδια ώρα δεν επιτρέπει στα παιδιά με τις σφυρίχτρες να καθορίζουν αποτελέσματα, έστω κι αν ακυρώνουν πεντακάθαρα γκολ και αλλοιώνουν το σκορ. Αλλά τι ψάχνουμε από έναν πρώην οπαδό και ένα πολυεργαλείο που είναι του συνδέσμου Χίου και κάτοικος Περιστερίου…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE