ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αιμίλιος Κοτσώνης: Η ιστορία του γύρω από τον Ολυμπιακό

Το δεύτερο πιο γνωστό βαπόρι (μετά της Περσίας), το Noor1 συνδέθηκε επισήμως πια με ένα πρώην στέλεχος του Ολυμπιακού. Ο προφυλακιστέος Αιμίλιος Κοτσώνης ήταν ο άνθρωπος του προέδρου Μαρινάκη και το SDNA θυμάται γεγονότα, φωτογραφίες και ανακοινώσεις της ΠΑΕ...

Αιμίλιος Κοτσώνης: Η ιστορία του γύρω από τον Ολυμπιακό

Οι μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές βιογραφιών είναι αδύνατον να καταπιαστούν με το όλο μιας αμφιλεγόμενης προσωπικότητας. Εστιάζουν σε μια στιγμή, σε ένα γεγονός, σε ένα προσωπικό ή ιστορικό συμβάν για να πουν την ιστορία. Και ποτέ δε θα την πουν ολόκληρη… Αν το ίδιο κάποια στιγμή επιχειρηθεί για τον Αιμίλιο Κοτσώνη, η αφήγηση θα έχει κύριο θέμα στο μεσημέρι της 28ης Δεκεμβρίου του 2013. Το ρεπορτάζ έπαιζε παντού.

Ιστοσελίδες, εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια, δελτία ειδήσεων, ενημερωτικές εκπομπές… Η επίθεση στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων «ΜΕΚΟ» θεωρήθηκε δολοφονική. Οι δράστες, που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα άνοιξαν πυρ εναντίον του επιχειρηματία, ο οποίος ψύχραιμος όσο και έτοιμος, ανταπέδωσε τα πυρά. Σύμφωνα με την κατάθεσή του εκείνη την ημέρα, ο Κοτσώνης κατάφερε τραύματα εναντίον ενός εκ των δύο επιβαινόντων στη μηχανή, ενώ ο ίδιος διέφυγε χωρίς να τραυματιστεί.

Οι δράστες δεν συνελήφθηκαν ποτέ, η υπόθεση δεν ξεκαθάρισε και η ιστορία έμεινε στη γυναίκα που κατά τύχη είχε σώσει με την παρουσία της τον 50χρονο επιχειρηματία και σε ένα συμβόλαιο θανάτου, που ουδείς έμαθε ποιος είχε υπογράψει.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 71.091 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Βαφτίσια με ανακοίνωση…

Εκείνο το Σάββατο λίγο χάρη στην τύχη του και λίγο χάρη στην αντίδρασή του, ο Αιμίλιος Κοτσώνης έζησε. Έζησε για να δει κι άλλες μέρες… Χαρούμενες, όπως ένα παλαιότερο Σάββατο το 2009 ή λυπημένες όπως εκείνο του 2014. Κοινός άξονας των συναισθημάτων του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Το 2009, το κοινωνικό ρεπορτάζ κατέγραφε το επικείμενο κοσμικό γεγονός του καλοκαιριού που ήταν το πάρτι της οικογένειας του Βαγγέλη Μαρινάκη στις 30 Μαΐου 2009 με αφορμή τη βάπτιση της κόρης του.

Το κομψό ροζ προσκλητήριο εστάλη σε περίπου 900 καλεσμένους, ανάμεσα στους οποίους ήταν τότε – και παραβρέθηκε – και ο Γιάννης Αλαφούζος. Για καλλιτεχνικούς λόγους να αναφέρουμε ότι στο πάρτι είχε τραγουδήσει ο Σάκης Ρουβάς, πριν καταπιαστεί με τον Μίκη Θεοδωράκη! Ο Αιμίλιος Κοτσώνης, όμως, είχε ένα λόγο παραπάνω από όλους να νιώθει περήφανος και συμμετέχων στην εκδήλωση. Δύο Σάββατα πριν το πάρτι στο Ekali Club και στο εκκλησάκι του Αγ. Δημητρίου στο Παλαιό Ψυχικό, η κόρη του, Τζούλια, ήταν μαζί με τους εφοπλιστές Μάρκο Ξυλά και Γιώργο Σύμπουρα νονοί του τρίτου παιδιού του ζεύγους Μαρινάκη.

Πέντε χρόνια μετά, αυτή η εν μέρει κουμπαριά και η φιλία, εμφανιζόταν σε μια ανακοίνωση του Ολυμπιακού. Είχαν περάσει τρεις μήνες από τη δολοφονική επίθεση στη Λεωφόρο Ποσειδώνος και δύο μέρες από τον μεγαλύτερο διασυρμό του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη. Ο ηττημένος με 3-0 Ολυμπιακός από τον Παναθηναϊκό, θα βάλλει κατά της Ελληνικής Αστυνομίας και του αρχηγού της, κυρίου Παπαγιαννόπουλου και κάθε σχετικό και άσχετο λόγο…

Διαβάστε περισσότερα στο sdna.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...