ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

«Βουτάει» στη μάχη των τελικών

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο «Π. Καπαγέρωφ» (17:00, panathinaikos24.gr, NS3), στον πρώτο τελικό, χωρίς τον Παναγιώτη Παπαδόγκωνα αλλά και τον προπονητή του, Κώστα Λούδη, οι οποίοι είναι τιμωρημένοι.

«Βουτάει» στη μάχη των τελικών

Το «τριφύλλι» έφτασε στην τελική φάση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία του, αντιμετωπίζοντας τον Ολυμπιακό και παρά το γεγονός πως δεν είναι το φαβορί, θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις, για ότι καλύτερο.

Ο Παναθηναϊκός θα αναγκαστεί να παίξει χωρίς τον Παναγιώτη Παπαδόγκωνα, ο οποίος αποβλήθηκε (κόκκινη κάρτα), στο δεύτερο ματς με τον Εθνικό στην ημιτελική φάση, ενώ δεν θα έχει στον πάγκο του και τον προπονητή του, Κώστα Λούδη (τιμωρημένος και αυτός).

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, οι «πράσινοι» θα παίξουν για… πάρτι τους, αλλά και για τον κόσμο, παρότι η διαφορά των δύο ομάδων στο μπάτζετ είναι χαώδης.

Παναθηναϊκός: Κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης!
Παναθηναϊκός: Κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης! 1.113 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αφρουδάκης: «Να το χαρούμε όσο περισσότερο γίνεται»

Ο αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Αφρουδάκης, μίλησε στον ΣπορFM 94,6, τονίζοντας πως ο Παναθηναϊκός θέλει να χαρεί την σειρά των τελικών, ενώ ανέφερε πως η απουσία του Παπαδόγκωνα είναι καθοριστική.

Αναλυτικά:

Για τη σειρά των τελικό της Α1 με τον Ολυμπιακό: «Πιστεύω πως θα γίνουν ωραίοι τελικοί. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τις δύο ομάδες απέναντι σε τελική φάση. Φυσικά πρέπει να τους απολαύσουμε σε φίλαθλα πλαίσια. Να μην ξεφύγει, σε καμία περίπτωση, η κατάσταση, ούτε στην έδρα μας, ούτε στην έδρα του αντιπάλου. Να έρθουν οι φίλαθλοι, οι οικογένειες με τα παιδιά τους και να το χαρούμε όλοι όσο περισσότερο γίνεται».

Για τον τελικό του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό και τις διαφορές με τον τελικό του Κυπέλλου: «Είναι διαφορετική περίπτωση οι δύο τελικοί. Ο τελικός του Κυπέλλου συνήθως κρύβει περισσότερες δυνατότητες για την έκπληξη. Το πρωτάθλημα κρίνεται στις τρεις νίκες. Όσο και να ακούγεται άσχημο, δύσκολα θα καταφέρουμε να νικήσουμε τον Ολυμπιακό τρεις φορές για να στεφθούμε πρωταθλητές. Ο Ολυμπιακός είναι το απόλυτο φαβορί. Το έχει δείξει σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Είναι ομάδα καθαρά επαγγελματική, σε σχέση με εμάς, με περίπου πενταπλάσιο μπάτζετ, διαφορετική οργάνωση και ευρωπαϊκούς αγώνες σε όλη τη διάρκεια της σεζόν».

Για το τι έχει αλλάξει στον Παναθηναϊκό και κατάφερε να πρωταγωνιστήσει: «Έχει αλλάξει πολύ το επίπεδο του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός διαθέτει τους 13 παίκτες της Εθνικής. Η Βουλιαγμένη έκανε μια ανανέωση, ο Εθνικός ήταν δυνατός, όμως εμείς ήμασταν σοβαροί, οργανωτικά και διοικητικά. Τα τελευταία χρόνια έχει μείνει ένας βασικός κορμός στον Παναθηναϊκό, δεν έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές. Δουλέψαμε αρκετά καλά -παρότι αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα λόγω της εποχής, αφού δεν βρίσκουμε κολυμβητήρια να προπονηθούμε. Έχουμε παίκτες με ποιότητα και εμπειρία, δούλεψε το πάντρεμα με αρκετούς νεαρούς παίκτες και ήρθε ένα καλό αποτέλεσμα».

Για το αν έκανε φέτος ο Παναθηναϊκός την υπέρβαση: «Κάναμε αυτό που έπρεπε όλη την χρονιά. Ήμασταν καλύτεροι απ’ τον Εθνικό και τη Βουλιαγμένη, που ήταν οι κύριοι αντίπαλοί μας για τον τελικό. Η υπέρβαση σίγουρα θα είναι μια νίκη επί του Ολυμπιακού. Είναι πολύ δύσκολο, ακόμα και η μία νίκη».

Για το αν συμφωνεί με την δήλωση του Κώστα Λούδη, ότι η πορεία του Παναθηναϊκού έχει ενοχλήσει αρκετούς: «Ο Παναθηναϊκός κάνει καλό στο ελληνικό πόλο. Οι τελικοί με τον Ολυμπιακό δίνουν ένα διαφορετικό κύρος και προβολή που έχει ανάγκη το ελληνικό πόλο. Θέλαμε όλοι να ζήσουμε έναν τελικό Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο πόλο. Μπορεί να άργησε, αλλά έγινε. Ο Κώστας (σ.σ. Λούδης) το είπε πάνω στην ένταση, όμως σίγουρα δεν νομίζω ότι έχουμε τον απαραίτητο σεβασμό που θα έπρεπε να υπάρχει σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό απ’ το σύστημα. Όλα τα χρόνια που είμαι στον Παναθηναϊκό το νιώθω».

Για την απουσία του Παναγιώτη Παπαδόγκωνα: «Είναι ένας απ’ τους ποιοτικούς παίκτες της ομάδας. Δεν έχουμε τον βαθύ πάγκο που μπορεί να αναπληρώσει την απουσία του. Τα τελευταία χρόνια είναι βαρόμετρο για τον Παναθηναϊκό και σε έναν τέτοιο αγώνα οι δυσκολίες είναι πολύ μεγάλες. Υπάρχουν νέα παιδιά που θα παίξουν. Είναι πολύ σημαντικό να πάρουν εμπειρίες από τέτοιους αγώνες, σε ένα γεμάτο κολυμβητήριο και ελπίζω να παίξουν καλά και να εντυπωσιάσουν».

Για το τι πρέπει να αλλάξει στον Παναθηναϊκό για να αρχίσει να κατακτά τίτλους: «Το μπάτζετ μας είναι πάρα πολύ χαμηλό και δεν έχουμε κολυμβητήριο. Ο Παναθηναϊκός είναι η μόνη ομάδα της Α1 που δεν είχε χώρο για να προπονηθεί καθημερινά. Όλη τη χρονιά “κλέβαμε” κάποιες ώρες απ’ τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και σε διάφορα άλλα κολυμβητήρια της Αθήνας. Πρέπει να είναι προτεραιότητα αυτό. Η δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στις ακαδημίες είναι πολύ καλή. Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω νέα παιδιά να έρχονται συνεχώς. Τα καλά αποτελέσματα σίγουρα προσελκύουν περισσότερο. Και αυτή είναι μια χαρά που μένει, δεν είναι μόνο τα πρωταθλήματα. Είναι ωραίο να βοηθάς με την εμπειρία σου νέα παιδιά, όμως πρέπει να υπάρχει και χώρος για να γίνει, γιατί δυστυχώς η εποχή δεν βοηθάει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Υπάρχουν λίγα κολυμβητήρια που μπορούν να στεγάσουν ομάδες όλη τη χρονιά, όχι μόνο για τις ομάδες, αλλά και για τα παιδιά που θέλουν να παίξουν πόλο. Υπάρχουν φορές που έχουμε διώξει παιδιά, απ’ ότι μαθαίνω, γιατί δεν υπάρχει χώρος».

Καλογεράκος: «Να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε…»

Ο Παντελής Καλογεράκος μιλώντας στο ART FM, τόνισε πως ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει ότι του αναλογεί σε αυτή τη σειρά των τελικών, ενώ αναφέρθηκε και στην απουσία του προπονητή της ομάδας, από τον πάγκο στον πρώτο τελικό.

Αναλυτικά:

«Είναι άσχημο για μια ομάδα να παίζει χωρίς τον προπονητή της και πολύ βασικό και αξιόλογο παίκτη που έχει τραβήξει την ομάδα ειδικώς στο σκοράρισμα όμως δεν μπορούμε να σταθούμε σε αυτό ότι έγινε, έγινε. Θα πάμε στον Πειραιά να διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες μας αναλογούν για ένα θετικό αποτέλεσμα. Πάντως ένα ντέρμπι αιώνιων έχει τη δική του αίγλη για οποιοδήποτε άθλημα και ειδικά για το ταλαιπωρημένο πόλο, που όλα τα παιδιά παλεύουμε για να φτάσουμε το άθλημα σε ένα αξιοπρεπές σημείο. Εύχομαι ο κόσμος να έρθει στο κολυμβητήριο να γίνουνε καλά παιχνίδια και πολλά παιδιά να αγαπήσουν το άθλημα και να έρθουν και αυτά στις πισίνες». 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...