ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Ξέσπασμα και 2-0

Ένα ξέσπασμα του Λευτέρη Μποχωρίδη στο τρίτο δεκάλεπτο, ήταν αρκετό για να δώσει ώθηση στο «τριφύλλι» προκειμένου να φτάσει άνετα στην επικράτηση επί του ΠΑΟΚ (75-61) και να κάνει το 2-0 στη σειρά.

Ξέσπασμα και 2-0

Ο Παναθηναϊκός αν και έδωσε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να απειλήσει στο δεύτερο δεκάλεπτο και να προηγηθεί (32-36) στο ημίχρονο, σοβαρεύτηκε στην επανάληψη και με πρωταγωνιστές τους Μποχωρίδη και Φώτση έκανε άνετα το 2-0 στη σειρά των ημιτελικών, επικρατώντας με 75-61.

Το ματς

Με τους Σλότερ, Νέλσον, Γιάνκοβιτς, Φώτση και Μαυροκεφαλίδη επέλεξε να ξεκινήσει την αναμέτρηση ο Σωτήρης Μανωλόπουλος που γι’ ακόμη ένα ματς δεν είχε στη διάθεσή του τον Εστεμπάν Μπατίστα.

Οι «πράσινοι» με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς να ξεκινάει ορεξάτος, πήραν απ την αρχή κεφάλι στο σκορ (4-0), ενώ και στην άμυνα ο Έλληνας φόργουορντ πρόσφερε βοήθειες. Το προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό διεύρυνε ο Ντε Μάρκους Νέλσον με εντυπωσιακή ενέργεια και κάρφωμα (6-0), με τον Χάρη Μαρκόπουλο να καλεί σε άμεσο τάιμ άουτ, πριν συμπληρώσουμε τρία λεπτά στην αναμέτρηση, καθώς έβλεπε τους παίκτες του εκτός τόπου και χρόνου σε άμυνα και επίθεση.

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας άμυνα στο όριο του φάουλ, άφησε το Δικέφαλο χωρίς σκορ για τέσσερα λεπτά, ενώ στην επίθεση με τρίποντο του Μαυροκεφαλίδη έκανε γρήγορα το (9-0). Σκορ από πλευράς ΠΑΟΚ, έδωσε στη λήξη της επίθεσης ο Λάνγκφορντ (9-2), όμως οι Κούπερ και Μαυροκεφαλίδης ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό +11 (13-2) στο 5’, για να έρθει ο Λάνγκφορντ ξανά με καλάθι και φάουλ να μειώσει σε (13-4), λίγο αργότερα.

Το +10 για το «τριφύλλι» ήρθε με μια βολή του Μαυροκεφαλίδη (14-4), ενώ ο ΠΑΟΚ δεν έβρισκε στόχο ούτε… με κιάλι. Μάλιστα η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στους +12 (16-4) με λέι απ του Μποχωρίδη, που έκανε περίπατο στην ρακέτα του Δικεφάλου στο 7’. Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και με τους Φώτση και Μόργκαν, έστειλε το ματς στο +17 (21-4) στο 8’ για να έρθει ένα καλάθι από τον Χαριτόπουλο αμέσως μετά για το (21-6).

Οι «πράσινοι» βλέποντας την άμυνα του ΠΑΟΚ αλλού γι αλλού, πρόσφεραν και θέαμα με τον Κούπερ να σερβίρει και τον Μόργκαν να καρφώνει για το (23-8), ένα λεπτό πριν το φινάλε του δεκαλέπτου. Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΟΚ ήταν να μειώσει με βολές του Κάρτερ και του Μαργαρίτη σε (24-14) αφού οι «πράσινοι» είχαν συμπληρώσει τα ομαδικά φάουλ, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η εικόνα του ΠΑΟΚ σε άμυνα και επίθεση καλυτέρευσε και με τρίποντο του Κάρτερ, οι Θεσσαλονικείς μείωσαν μετά από αρκετή ώρα σε μονοψήφιο αριθμό (24-17) στο 12’ για να έρθει ένα καλάθι από τον Κούπερ για τους «πράσινους» και το +9 (26-17).

Στη συνέχεια το «τριφύλλι» βρήκε χώρο και έτρεξε στο παρκέ με τους Κούπερ και Σλότερ για να έρθει ένα λέι απ του δεύτερου για το +11 (28-17). Συνέχεια στο σκορ για τους «πράσινους» έδωσε με έμμεσο τρίποντο ο Μόργκαν (31-17).

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, βλέποντας τον Μόργκαν να φτάνει γρήγορα στα τρία φάουλ, έριξε στο παρκέ τον Παπαγιάννη, ενώ ο δικέφαλος με δύο τρίποντα του Μπρέμερ έκανε το (32-27) ακριβώς στα μισά του δεκαλέπτου. Το σερί του δικεφάλου ανέβηκε στο 10-0, αφού ο Μαργαρίτης μείωσε στον πόντο για το (32-31) στο 17’, με τον Παναθηναϊκό να είναι ιδιαίτερα άστοχος και νευρικός. Ο ΠΑΟΚ μάλιστα με δύο βολές του Σαλούστρου πήρε και το προβάδισμα με ένα (32-33), με τον Παπαγιάννη να βγάζει άμυνα πάνω στον Μπρέμερ. Ο Διαμαντίδης φανερά επηρεασμένος, ήταν άστοχος σε κάθε προσπάθεια που έπαιρνε και το γεγονός αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ αφού με τρίποντο του Λάνγκφορντ διεύρυνε το προβάδισμα +4 (32-36) σκορ που έμεινε με τη λήξη του ημιχρόνου.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο από πλευράς «πρασίνων» με δράστη τον Γιάνκοβιτς για το (35-36), όμως ο Κάρτερ έτρεξε στον αιφνιδιασμό για το (35-38). Ο Φώτσης έδωσε συνέχεια στο σκοράρισμα για τους «πράσινους» (37-38) για να έρθει στη συνέχεια ο Κούπερ και με δύο βολές να δώσει ξανά το προβάδισμα για το (39-38) το οποίο έμεινε για λίγο αφού ο ΠΑΟΚ με σουτ από την περιφέρεια ανέβαλε ξανά τα ηνία στο προβάδισμα (38-41).

Ο Αντώνης Φώτσης με πέντε δικούς του πόντους ισοφάρισε αρχικά (41-41) για να δώσει και το προβάδισμα στη συνέχεια +3 (44-41). Για τους Θεσσαλονικείς σκορ έδωσε ο Λάνγκφορντ με δύο βολές (44-43) για να έρθουν οι Μαυροκεφαλίδης και Χαριτόπουλος να διαμορφώσουν το (46-46) στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου. Ένα ξέσπασμα του Λευτέρη Μποχωρίδη έδωσε στον Παναθηναϊκό προβάδισμα +8 (54-46) ενώ και στην άμυνα ο νεαρός γκαρντ πρόσφερε σπουδαία δουλειά, με τη λήξη του δεκαλέπτου να βρίσκει τον Παναθηναϊκό στο +11 (57-46).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός με την ψυχολογία υπέρ του, συνέχισε να προηγείται στο σκορ και με καλάθια των Μποχωρίδη και Γιάνκοβιτς σημείωσε το (61-50) στο 32’. Παράλληλα ο Δικέφαλος στο ίδιο διάστημα εμφάνισε συμπτώματα πρώτου δεκαλέπτου, αφού ήταν αρκετά νευρικός στις επιθέσεις του.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης πήρε τη σκυτάλη στο σκορ από πλευράς τριφυλλιού, σημειώνοντας το (63-53) στο 36’, για να έρθει ο Φώτσης και να στείλει τη διαφορά στο +13 (66-53), με τον Χάρη Μαρκόπουλο να καλεί σε τάιμ άουτ, αφού έβλεπε το ρυθμό που είχαν οι παίκτες του «τριφυλλιού» και τη διαφορά να ξεφεύγει από το οπτικό πεδίο της ομάδας του.

To 68-53 για το «τριφύλλι», ήρθε με βολές του Φώτση, ενώ ο Κάρτερ με λέι απ σημείωσε το (68-55) για να έρθει ξανά ο Μαυροκεφαλίδης για το (70-55) στο 37’. Τα δύο εναπομείναντα λεπτά, ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού ο ΠΑΟΚ δεν έδειχνε να μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό του «τριφυλλιού».

Εν τέλει το τελικό σκορ (75-61) σημειώθηκε με τρίποντο του Διαμαντίδη και τον Παναθηναϊκό να κάνει εύκολα το 2-0 στη σειρά που πλέον μεταφέρεται στην έδρα του ΠΑΟΚ.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 32-36, 57-46, 75-61

Παναθηναϊκός (Μανωλόπουλος): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 2, Μποχωρίδης 11 (3), Γιάνκοβιτς 8 91), Φώτσης 14 (3), Νέλσον 4, Μαυροκεφαλίδης 16 (1), Διαμαντίδης 6 (1), Μπλουμς, Παπαγιάννης, Κούπερ 7, Μόργκαν 7.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπρέμερ 6 (2), Λάνγκφορντ 11 (1), Λιάπης, Κάρτερ 20 (2), Τσόχλας, Δέδας 6 (2), Μαργαρίτης 6, Κόττας, Όντουμ 3, Χαριτόπουλος 5 (1), Σαλούστρος 4.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ