Παρασκήνια

«Ο άνθρωπος του Μαρινάκη στο Ντουμπάι θα ήμουν εγώ»

«Ο άνθρωπος του Μαρινάκη στο Ντουμπάι θα ήμουν εγώ»

Ο Αιμίλιος Κοτσώνης ταξίδευε στο Ντουμπάι για λογαριασμό της Capital και στην απολογία του παραδέχεται πως εκεί ήταν ως ο άνθρωπος του Μαρινάκη.

Το «Έθνος» αποκαλύπτει τα όσα είπε στην απολογία του ο Αιμίλιος Κοτσώνης για την υπόθεση με τους δύο τόνους ηρωίνης του πλοίου «Νοοr One».

Ο ίδιος δεν αποδέχεται πως είχε την οποιοδήποτε σχέση με το «Noor One» και όπως δηλώνει δεν είχε ποσοστό συνιδιοκτησίας.

«Στο Ντουμπάι δραστηριοποιήθηκα από τις αρχές του 2013, όπου έκανα δουλειές με την Οράιζον και την ΑΠΣΚΟ. Πήγαινα για λογαριασμό της Κάπιταλ, η οποία μου πλήρωνε όλα τα έξοδα μετάβασής μου στο Ντουμπάι. Στις πιο πολλές περιπτώσεις δεν έπαιρνα χρήματα… Ο άνθρωπος του Μαρινάκη στο Ντουμπάι θα ήμουν εγώ», αναφέρει στην απολογία του ο Κοτσώνης.

«Η μοναδική αλήθεια είναι ότι ο ίδιος ουδέποτε υπήρξα κύριος του “Noor One”, oυδέποτε είχα το οποιοδήποτε ποσοστό συνιδιοκτησίας, ουδέποτε άσκησα διαχειριστικές πράξεις αναφορικά με το επίδικο πλοίο και ουδέποτε προέβην στη ναύλωσή αυτού….».

«Ποτέ δεν πήρα χρήματα ούτε μέρισμα από το πλοίο… Δεν πήγα ποτέ σε δικηγορικό γραφείο. Δεν με ένοιαζε να ασχοληθώ με το πλοίο. Μου είχαν πει να κάνουμε μια εταιρεία και να μπουν τα αρχικά μας για να έχουμε ποσοστό… Εως τότε δεν ασχολιόμουν με πετρέλαια. Με ενδιέφερε να ασχοληθώ με τη ναυτιλία από το 2011».

Επίσης στις συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ ο Κοτσώνης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Να μη φαίνεται πουθενά», «Δεν θέλω να με δει ο δικηγόρος…», «Εγώ δεν πρέπει να υπογράφω πουθενά, κατάλαβες τι σου λέω; Καλό είναι να μ ην ξέρει ούτε ο δικηγόρος…», «Μπορείς τις μετοχές μου να τις έχεις εσύ;».

Exit mobile version