ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Δημήτρης & Νίκος Μόλβαλης έτοιμοι και για άλλες επιτυχίες!

Για τις επιτυχίες τους στο άθλημα των καταδύσεων, μίλησαν ο Δημήτρης και ο Νίκος Μόλβαλης και έθεσαν τους επόμενους στόχους.

Δημήτρης & Νίκος Μόλβαλης έτοιμοι και για άλλες επιτυχίες!

Οι καταδύσεις είναι ένα άθλημα συναρπαστικό που εντυπωσιάζει τους θεατές, καθώς η δυσκολία του σε συνδυασμό με την πλαστικότητα των κινήσεων του καταδύτη προσφέρουν μια συναρπαστική εικόνα για όσους το παρακολουθούν. Πρόκειται για το άθλημα που έδωσε στη χώρα μας το πρώτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στους αγώνες της Αθήνας το 2004, σκορπίζοντας ενθουσιασμό στο χώρο του υγρού στίβου και κάνοντάς το γνωστό στο ευρύ κοινό που ως τότε ήξερε ελάχιστα για την ιστορία του.

Παρά το γεγονός ότι είναι ένα άθλημα παραμελημένο από την πολιτεία με τους αθλητές να λιγοστεύουν αφού οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές και καταδυτήρια που να τις εξασφαλίζουν δεν υπάρχουν, ο Παναθηναϊκός σταθερά τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει με σοβαρή δουλειά και υπομονή να το αναπτύξει σε τέτοιο βαθμό ώστε σταδιακά να σαρώνει τους τίτλους αλλά και να «χτίζει» νέους πρωταθλητές.

Παρά τις αντιξοότητες, η ομάδα του Παναθηναϊκού έδωσε και δίνει ιδιαίτερη σημασία στο άθλημα των καταδύσεων και ευτύχησε να έχει στα τμήματά του αρκετούς ταλαντούχους αθλητές, χαρίζοντάς του διακρίσεις και επιτυχίες σε όλες τις μεγάλες εθνικές διοργανώσεις των τελευταίων ετών. Με πολλές ατομικές και ομαδικές διακρίσεις την τελευταία τετραετία, εννέα ομαδικούς τίτλους από το 2013 και μετά και αναρίθμητα μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες το τριφύλλι δείχνει και πάλι να πρωταγωνιστεί στον υγρό στίβο. Μέλη του βασικού κορμού της ομάδας των καταδύσεων είναι ο Δημήτρης και ο Νίκος Μόλβαλης, δυο αδέρφια που ήρθαν στον Παναθηναϊκό πριν από 4 χρόνια, συνδυάζοντας το όνομά τους με όλες τις πρόσφατες επιτυχίες.

Παναθηναϊκός: Κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης!
Παναθηναϊκός: Κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης! 1.129 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα τελευταία δυο χρόνια ο Δημήτρης και ο Νίκος προπονούνται με τον ομοσπονδιακό προπονητή Πέτρο Φυρίγο στο καταδυτήριο του Ολυμπιακού σταδίου διατηρώντας άριστη συνεργασία και με την επικεφαλής προπονήτρια του Παναθηναϊκού Ίνγκα Μπαντούρι, που τους βοήθησε να αναδειχθούν και να εξελιχθούν από μικρή ηλικία.

Ο Δημήτρης Μόλβαλης, με αφορμή και το γεγονός ότι η σεζόν που έρχεται είναι Ολυμπιακή χρονιά: «Οι στόχοι πάντα είναι υψηλοί ενώ θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων στο Baku. Για την επόμενη χρονιά η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί, αν και πρόκειται για χρονιά Ολυμπιακών αγώνων δε μπορούμε ποτέ να είμαστε σίγουροι τι θα προκύψει. Αυτό που ζήσαμε το βράδυ της Κυριακής με την υποδοχή και το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου ήταν ανεπανάληπτο, πολύ συγκινητικό να ακούς να φωνάζουν για σένα 15 χιλιάδες φίλοι της ομάδας. Είμαι Παναθηναϊκός και αυτό σημαίνει ακόμα περισσότερα για μένα».

Ο Νίκος Μόλβαλης δήλωσε στη συνέχεια: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που ανήκω στην οικογένεια του Παναθηναϊκού, όπου στηρίζει και βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί τους αθλητές του, και νοιώθω υπερήφανος που μετά από τόσα χρόνια βοήθησα κι εγώ με τη σειρά μου να έρθει ένας μεγάλος ομαδικός τίτλος. Του χρόνου θα βάλουμε τα δυνατά μας για το πανευρωπαϊκό και το παγκόσμιο πρωτάθλημα, θα ειναι μεγάλη υπόθεση και σπουδαία ευκαιρία να πάρω μέρος στις διοργανώσεις αυτές, ενώ για τους Ολυμπιακούς εννοείται πως είναι όνειρο να κυνηγήσω τα όρια συμμετοχής. Η αποθέωση που γνωρίσαμε το βράδυ της Κυριακής στη Λεωφόρο ειναι πραγματικά κάτι πρωτόγνωρο για εμάς, δυστυχώς δεν έχουμε ποτέ την ευκαιρία να αγωνιστούμε μπροστά σε τέτοιο κοινό αλλά η εμπειρία ήταν συγκλονιστική, μας δίνει κουράγιο και όρεξη για να συνεχίσουμε».

Επόμενος σταθμός για τους πρωταθλητές μας το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων του υγρού στίβου όπου θα μας εκπροσωπήσουν, στις 12-28 Ιουνίου στο Αζερμπαϊτζάν! Καλή επιτυχία!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...