ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συνεντεύξεις

Κωνσταντίνου: «Ηγέτες Εσιέν και Μπεργκ»

Ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Βασίλης Κωνσταντίνου, μιλά στο Panathinaikos24.gr για τους μεγάλους παίκτες του ρόστερ, την επόμενη μέρα της ομάδας και καλεί τον κόσμο να στηρίξει την Παναθηναϊκή Συμμαχία.

Κωνσταντίνου: «Ηγέτες Εσιέν και Μπεργκ»

Συνέντευξη στην Αγγελική Κουρεμένου

Το πλάνο του Παναθηναϊκού συνεχίζεται με σωστά και σταθερά βήματα, ώστε το Τριφύλλι στο άμεσο μέλλον να βρεθεί στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ υπάρχει στόχος και για αξιόλογες ευρωπαϊκές πορείες.

Το μήνυμα αυτό… έστειλε ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Βασίλης Κωνσταντίνου μιλώντας αποκλειστικά στο Panathinaikos24.gr, o οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο μεταγραφικό σχεδιασμό του συλλόγου, στον Μίκαελ Εσιέν, αλλά και για τον αν το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται «κάθαρση».

Κωνσταντίνου

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βασίλη Κωνσταντίνου στο Panathinaikos24.gr:

-Το πλάνο που έχετε δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό, πιστεύετε ότι θα λειτουργήσει θετικά ενόψει και των επόμενων χρόνων;

«Ο Παναθηναϊκός, από το 2011 που μπήκε στο διοικητικό συμβούλιο ο Γιάννης Αλαφούζος, άρχισε μια αναδιοργάνωση της ΠΑΕ, που προερχόταν από μία κακή χρονιά, που τότε υπήρχε η πολυμετοχικότητα, η οποία δεν είχε πάει καλά. Υπήρχαν αρκετά προβλήματα. Ανέλαβε την ομάδα, ο Γιάννης Αλαφούζος, βάζοντας σε εφαρμογή ένα τριετές πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης του Παναθηναϊκού, καθώς είχε ένα χρέος αρκετά μεγάλο, το οποίο έπρεπε να διακανονιστεί, έτσι ώστε η ομάδα να υπάρχει και την επόμενη χρονιά στην Superleague, γιατί αντιμετώπιζε ακόμη και πρόβλημα χρεοκοπίας. Προχωρήσαμε σε αλλαγή πρόσωπων στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ, αλλαγή οικονομικού διευθυντή.

Μπήκαν εξίσου πολύ καλοί τεχνοκράτες και άνθρωποι που γνώριζαν τι πρέπει να γίνει στον Παναθηναϊκό, με πρόεδρο πλέον τον Γιάννη Αλαφούζο. Και έτσι ο Παναθηναϊκός, έθεσε σε εφαρμογή αυτό το τριετές πρόγραμμα, με τον Γιάννη Αλαφούζο να βάζει ένα καινούργιο μοντέλο, με τη δημιουργία της Παναθηναϊκής συμμαχίας, έτσι ώστε η ομάδα να ανήκει στον κόσμο της. Άλλωστε οι ομάδες, που μεγαλουργούν και γίνονται δυνατές, είναι αυτές που έχουν μέλη τους ανθρώπους που τις στηρίζουν. Η Παναθηναϊκή συμμαχία, είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπου θα ήταν και θα είναι ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού. Δυστυχώς, όμως η δημιουργία αυτού του μοντέλου, ακόμη και σήμερα που μιλάμε, δεν έχει την ανταπόκριση που περιμέναμε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ίσως και ο κόσμος του Παναθηναϊκού και γενικά η Ελλάδα να μην το ξέρει ακόμη και να μην το εμπιστεύονται. Νομίζω, πως πλέον πρέπει να αναθεωρήσει και να δει ότι η Παναθηναϊκή Συμμαχία είναι το μέλλον του Παναθηναϊκού και να στηρίξει αυτό το μοντέλο».

-Παρόλο που πριν μερικά χρόνια στη διοίκηση του Παναθηναϊκού υπήρχαν άνθρωποι με οικονομική ευχέρεια, γιατί η ομάδα έφτασε στο σημείο να βρεθεί σε δύσκολη οικονομική θέση;

«Πριν από τον Γιάννη Αλαφούζο, υπήρχαν άνθρωποι οικονομικά ανεξάρτητοι, οι οποίοι μπήκαν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό. Αν έκαναν πράξη αυτά που έλεγαν, τώρα ο Παναθηναϊκός θα ήταν από τις ισχυρότερες ομάδες και οικονομικά και αγωνιστικά στην Ευρώπη. Δυστυχώς, αυτό το μοντέλο δεν προχώρησε γιατί ο καθένας από αυτούς είχε προσωπικές φιλοδοξίες».

11328802_10153337827624089_58153768_n-635x350

-Είστε ευχαριστημένος με τη δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό;

«Με αυτό το πρόγραμμα τριετίας που ακολούθησε η ομάδα, για τους υγιείς φιλάθλους και κατά γενική ομολογία, παίζει καλό ποδόσφαιρο. Είναι μία υγιής ομάδα. Είμαστε όλοι μία οικογένεια. Στην τριετία αυτή, οι ποδοσφαιριστές μας, κατόρθωσαν πάρα πολλά πράγματα. Πέρυσι εκτός από το Κύπελλο, κατέκτησαν και την πρώτη θέση στα play offs. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος, πήραν πάλι πρωτιά στα Play offs. Aυτό όμως δεν φτάνει για τον Παναθηναϊκό. Ο σύλλογος αυτός, έχει ιστορία. Μη ξεχνάμε ότι πριν λίγες μέρες ήταν και η επέτειος του Γουέμπλει, όπου είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του Ελληνικού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο. Αυτή ομάδα, κουβαλάει μεγάλο φορτίο. Δεν φτάνει μονάχα να παίρνει τη πρώτη θέση στα play offs ή να κατακτά το Κύπελλο.

Είδαμε όλοι ότι αυτό το πρόγραμμα τριετίας έχει φέρει καλά αποτελέσματα. Άλλωστε, γι αυτό και πραγματοποιήθηκε η ανανέωση του συμβολαίου του Γιάννη Αναστασίου και των συνεργατών του. Ανανεώσεις έγιναν και στους περισσότερους ποδοσφαιριστές. Όσον αφορά το μεταγραφικό κομμάτι, είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει μπει ακόμη ο Ιούνιος και έχει ολοκληρώσει το 90-95% των μεταγραφών, των οποίων ήθελαν ο Γιάννης Αναστασίου, με τον τεχνικό διευθυντή, Τάκη Φύσσα και τον Λεωνίδα Βόκολο. Και όπως καταλαβαίνετε, ο Παναθηναϊκός αυτά που υπόσχεται τα κάνει πράξη, δεν είναι μόνο λόγια».

O κόσμος δείχνει ότι έχει «αγκαλιάσει» την προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα, όμως ζητάει και το κάτι παραπάνω…

«Μας δίνει ιδιαίτερη χαρά η ζήτηση που έχουν τα διαρκείας εν όψει και της νέας αγωνιστικής περιόδου. Αυτό δείχνει, πως ο κόσμος αναγνωρίζει τις προσπάθειες αυτής της ομάδας. Από εδώ και πέρα, ο Παναθηναϊκός θα παρουσιάζει διαφορετικό πρόσωπο, πάντα προς το καλύτερο, προκειμένου να φτάσει στο επίπεδο αυτό που θέλει. Και αυτό είναι, να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και να προχωρήσει, και γιατί όχι, να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται».

-Το «μπαμ» με τον Εσιέν έγινε, θα ακολουθήσουν και άλλες αξιόλογες μεταγραφές;

«Ο Εσιέν ξέρουμε τι μπορεί να προσφέρει στον Παναθηναϊκό. Ότι και να πω για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή είναι λίγο. Είναι σε μία κατάλληλη ηλικία, που νομίζω ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στον Παναθηναϊκό. Νομίζω ότι ο Εσιέν μαζί με τον Μπεργκ θα είναι οι ηγέτες μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα θα προχωρήσουμε σε ακόμη 1-2 μεταγραφές και μέχρι 10 Ιουνίου ο μεταγραφικός σχεδιασμός θα έχει ολοκληρωθεί».

-Τελικά κάνατε μήνυση στον κ.Μαρινάκη μετά τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Λεωφόρου;

«Έχουμε κάνει μήνυση και εγώ και ο κ.Αλαφούζος. Δυστυχώς, όμως είναι αυτό που λέμε και δαρμένος και κλαμένος. Μας ήρθε την περασμένη εβδομάδα, μία μήνυση από τον κ.Μαρινάκη. Τώρα τι μήνυση είναι αυτή… Αυτά είναι πράγματα, που πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν. Να σταματήσει αυτή η βία η οποία δημιουργείται. Εμείς στο συγκεκριμένο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό προκληθήκαμε από τον κ. Μαρινάκη. Του είχαμε προτείνει εξ αρχής μία άνετη παραμονή να παρακολουθήσει την αναμέτρηση και έκανε το αντίθετο. Σίγουρα σε αυτό το παιχνίδι έγιναν πράγματα ανεπίτρεπτα από όλες τις πλευρές».

Κωσταντίνου

-Ποια είναι η άποψη σας για τη διαιτησία στα ελληνικά γήπεδα και αν πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα γι αυτό το φαινόμενο;

«Το κομμάτι της διαιτησίας, είναι ένα κομμάτι που πρέπει να επιληφθεί η πολιτεία. Λάθη επαναλαμβανόμενα, παύουν να είναι λάθη».

O Σισέ έδειξε ότι ήθελε να γυρίσει, τελικά από την πλευρά του Παναθηναϊκού έγινε κάποια προσέγγιση;

«Είναι ένας πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής. Σίγουρα αποθεώθηκε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ωστόσο δεν μπορείς να παίρνεις ποδοσφαιριστή τόσο μεγάλης ηλικίας. Ότι δεν προχώρησε, αυτό σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός έχει άλλους στόχους και άλλο προγραμματισμό».

-Η ομάδα απαρτίζεται από αρκετούς νεαρούς παίκτες. Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να διατηρήσει αυτό το «μοντέλο»;

«Ο Παναθηναϊκός θέλει μια νεανική ομάδα, έτσι ώστε να έχει μία διάρκεια στο παιχνίδι του. Σίγουρα μια ομάδα θέλει 3-4 έμπειρους ποδοσφαιριστές, ώστε οι νέοι να μαθαίνουν από αυτούς και να φτιάξουμε ένα αξιόλογο σύνολο, με έμπειρους και παράλληλα νέους και ταλαντούχους παίκτες».

-Χρειάζεται «κάθαρση» στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Στο ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξουν πολλά στις δομές. Το περισσότερο απ’ όλα είναι οι ομοσπονδίες, πρέπει να αλλάξουν σκεπτικό, να μπούνε σε καινούργια πρότυπα. Οι αποφάσεις και τα αποτελέσματα να παίρνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

-Οι βλέψεις για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού;

«Έχουμε βλέψεις για πρωτάθλημα, Κύπελλο και αν δεν έρθει το Τσάμπιονς Λιγκ, υπάρχει και το Γιουρόπα».

-Ο κόσμος έχει δείξει ότι και στα εύκολα και στα δύσκολα, στηρίζει τον Παναθηναϊκό. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε;

«Θέλουμε τον κόσμο μας να είναι συνέχεια στο πλευρό της ομάδας, δίνοντας δυναμικό παρών σε κάθε παιχνίδι. Ας πιστέψει ο κόσμος στην Παναθηναϊκή συμμαχία».

*Ευχαριστούμε το Cafe NG Brothers για τη φιλοξενία

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...