ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Δυνατά σημεία οι Άσσοι των Άαλεσουντ και Γκοϊάς

Στον απόηχο του χθεσινού μεγάλου τελικού ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους που βρήκε θριαμβευτές τους Καταλανούς με 3-1, από το σημερινό κουπόνι ξεχωρίζει η 6η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague

Δυνατά σημεία οι Άσσοι των Άαλεσουντ και Γκοϊάς

Στον απόηχο του χθεσινού μεγάλου τελικού ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους που βρήκε θριαμβευτές τους Καταλανούς με 3-1, από το σημερινό κουπόνι ξεχωρίζει η 6η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague που θα κρίνει ποιες ομάδες εκ των ΠΑΟΚ, Ατρομητος και Αστέρας θα πάρουν το «καλό» εισιτήριο για το Europa League και ποια θα καταφέρει να αποφύγει την τελευταία θέση σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα ώστε να μην αρχίσει προετοιμασία σε λίγες μέρες. Κατά τα άλλα έχουμε την τελευταία αγωνιστική στη Δανία και αρκετούς αγώνες από τα Σκανδιναβικά Πρωταθλήματα αλλά και την Λατινική Αμερική.

Στήριγμα η Άαλεσουντ

Αρχίζουμε τα σημερινά προγνωστικά στοιχήματος με το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι ο «Άσσος» της Άαλεσουντ κόντρα στη Χάουγκεσουντ σε απόδοση 2.00 στην Magicbet. Δεν είναι σε καλή κατάσταση η Αάλεσουντ και αυτό φάνηκε και την Τετάρτη στο ματς Κυπέλλου με τη Χοντ (δεύτερη κατηγορία). Παρά το γεγονός ότι παρατάχθηκε με αμιγώς βασική ενδεκάδα, ηττήθηκε 1-0 και αποκλείστηκε απ’ τη συνέχεια του θεσμού. Το ματς ήταν τοπικό ντέρμπι και όπως είναι προφανές, οι οπαδοί δεν είδαν με καλό μάτι τον αποκλεισμό. Κακή εμφάνιση και δίκαιο το τελικό αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι βρίσκονται στην 13η θέση της βαθμολογίας, προέρχονται από αρνητικό σερί τεσσάρων αγωνιστικών (0-2-2), τελευταία φορά που κέρδισαν ήταν στις 10 Μαΐου (1-3 εκτός έδρας τη Σάντεφιορντ). Σήμερα όμως ήρθε η ώρα για αντεπίθεση για αυτό και θα τη στηρίξουμε στη νίκη και στον «Άσσο».

Κρατάει εκτός η Μπάρεουμ

Μένουμε στη Νορβηγία και περνάμε στη Β’ Κατηγορία εκεί όπου επιλέγουμε το Χ2 της Μπάρεουμ με αντίπαλο τη Σάντες σε απόδοση 2.30. Ολοένα και καλύτερη γίνεται η Μπαερούμ, το απέδειξε και την περασμένη Κυριακή κόντρα στην Ασάνε. Παρά το γεγονός ότι είδε τον αντίπαλο να προηγείται στο 14’, έκανε την ανατροπή μέχρι το 73’, ισοφαρίστηκε εκ νέου στο 81’, αλλά στο 88’ σκόραρε το νικητήριο 3-2. Ήταν η 8η νίκη στα τελευταία 10 ματς για τους φιλοξενούμενους σε όλες τις διοργανώσεις, έχουν ανέβει πλέον στην 3η θέση και στο -1 απ’ τη 2η Χοντ. Την Τετάρτη δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου, καθώς ηττήθηκαν εντός έδρας 0-1 απ’ την Κρίστιανσουντ. Το πιο δίκαιο θα ήταν οι δύο ομάδες να πάνε στην παράταση, ωστόσο το γκολ της Κρίστιανσουντ στο 84’ έμεινε αναπάντητο.

Νίκη με DNB η Κάλμαρ

Μεταφερόμαστε λίγο πιο δίπλα, στη Σουηδία από όπου έχουμε κρατήσει το «Διπλό» DNB (σ.σ: Draw No Bet: Ισοπαλία όχι Στοίχημα. Το στοίχημά μας επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης της Κάλμαρ. Αν ο αγώνας έρθει ισόπαλος τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμά μας) σε απόδοση 2.30. «Διπρόσωπη» η Κάλμαρ την Πέμπτη κόντρα στη Χάμαρμπι, το «πλήρωσε» με το ισόπαλο 2-2. Έκανε καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο, διάστημα όπου έκανε το 1-0, ενώ στην έναρξη του δευτέρου μέρους έγινε και το 2-0. Χαλάρωσε πάρα πολύ στη συνέχεια, έδωσε χώρο στον αντίπαλο και στο 72’ το ταμπλό έδειχνε 2-2! Προσπάθησε να πιέσει για να σκοράρει τρίτη φορά, αλλά δεν κατάφερε να βρει διαδρόμους. «Είμαι απογοητευμένος απ’ την αντίδραση μας στο δεύτερο ημίχρονο», επεσήμανε ο κόουτς, Πέτερ Σβαρντ. Εκτός έδρας η Κάλμαρ έχει σοβαρά αμυντικά ζητήματα, μετράει ρεκόρ 1-0-4, με απολογισμό τερμάτων 5-8. Επιστρέφουν και δίνουν λύσεις οι Μ. Νίλσον (ΑΜ 11/0) και Ντ. Ελμ (ΕΠ 9/2).

Παίρνει το τρίποντο η Ελσίνκι

Μένουμε στη Σκανδιναβία και πάμε να δούμε την πρότασή μας για το πρωτάθλημα της Φινλανδίας. Συγκεκριμένα θα στηρίξουμε στο «Διπλό» την Ελσίνκι κόντρα στη Λάχτι σε απόδοση 2.08. Αν και βρέθηκε κοντά σε ακόμη μια γκέλα, η Ελσίνκι κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη κόντρα στην ντεφορμέ Ιλβ με 2-1. Βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο 14’ με τον Σαβέιτζ, με τον Λάχτινεν στο 21’ να ισοφαρίζει για την Ιλβ. Ο Σόρσα τελικά στο 53’ λύτρωσε την Ελσίνκι, χαρίζοντας της την νίκη. Παρέμεινε έτσι αήττητη για έβδομο διαδοχικό παιχνίδι με πέντε νίκες και δυο ισοπαλίες, έχοντας κρατήσει ανέπαφη την εστία της μόλις σε μια αναμέτρηση από τις πέντε τελευταίες. Βρίσκεται στην κορυφή και στο +5 από την Σεϊναγιόεν, έχοντας πάντως δυο παιχνίδια περισσότερα από την αντίπαλο της. Καλείται έτσι να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, με τη νίκη σήμερα κόντρα στην Λάχτι να είναι μονόδρομος.

Δυνατό σημείο και ο Άσσος της Γκοϊάς

Από τη Βραζιλία έρχεται το δεύτερο δυνατό μας σημείο για σήμερα μετά την Άαλεσουντ. Πρόκειται για τον «Άσσο» της Γκοϊάς με αντίπαλο την Αβαΐ σε απόδοση 1.90. έλος στο αήττητο σερί της Γκοϊάς έβαλε το “χαστούκι” της περασμένης αγωνιστικής από τη φορμαρισμένη Σπορτ Ρεσίφε. Πλέον οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 9η θέση του πίνακα με 8 βαθμούς (2-2-1 το σερί) και θέλουν σήμερα να διευρύνουν το εντός έδρας αήττητο, μετρώντας μέχρι στιγμής μία νίκη (2-0 επί της Ατλέτικο Παραναένσε) και μία ισοπαλία (1-1 με Γκρέμιο).

Over 2.5 στο Σολτ Λέικ – Κολοράντο

Κλείνουμε τα προγνωστικά ποδοσφαίρου με το Over 2.5 στον αγώνα Σολτ Λέικ – Κολοράντο σε απόδοση 2.20. Μία απ’ τις πιο άσχημες σεζόν της ιστορίας της πραγματοποιεί μέχρι τώρα η Σολτ Λέικ μετά από 14 παιχνίδια που έχει δώσει, αφού με τέσσερις νίκες, πέντε ισοπαλίες και πέντε ήττες είναι στην προτελευταία θέση του δυτικού ομίλου. Η Ρεάλ που είναι μία απ’ τις παραδοσιακές δυνάμεις των ΗΠΑ, έχει σκοράρει μόλις 13 τέρματα που είναι η δεύτερη χειρότερη επίδοση στη Δύση, κάτι που οφείλεται γι’ αυτό η απουσία του Πλάτα και του Χάιμε που έχασαν αρκετά ματς λόγω τραυματισμών, αλλά και το γεγονός ότι οι Γκαρσία και Σαμπόριο έχουν σκοράρει μόλις τρία γκολ (και τα τρία του Σαμπόριο). Υπάρχουν ορισμένες ελλείψεις για τον αγώνα με την Κολοράντο, καθώς τρεις ποδοσφαιριστές έχουν διεθνείς υποχρεώσεις, ενώ τραυματίας είναι ο Σούλερ. Τα τρία απ’ τα πέντε τελευταία της ματς ήταν G/G και Οver 2.5.

Άλλη μία εντός έδρας ήττα γνώρισε η Κολοράντο που έχασε με 2-1 απ’ την Πόρτλαντ, ισοφαρίζοντας στο 89΄ με τον Κρόνιν, όμως στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων δέχτηκε και δεύτερο τέρμα, δείγμα του πόσο έλλειψη αυτοπεποίθησης υπάρχει για την κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος, τη στιγμή που μόλις έχει φτάσει κοντά σ’ αυτό. Είναι στην τελευταία θέση του δυτικού ομίλου έχοντας τη χειρότερη επίθεση με 11 γκολ, ωστόσο αμυντικά τουλάχιστον κρατάει συνολικά καλό χαρακτήρα με τα 12 τέρματα που έχει δεχτεί. Σέρνα και Ο’ Νιλ είναι διεθνείς με την ΗΠΑ U23 και θα χάσουν τον αγώνα στη Σάντι της Γιούτα.

Πρεμιέρα τελικών με Under 145.5 στο ΣΕΦ

Πρώτος αγώνας σήμερα μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για τα τελικά του πρωταθλήματος Μπάσκετ και εμείς θα πάμε με το Under 145.5 που πληρώνει απόδοση 1.88. Το ζεύγος Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος είναι με διαφορά το πιο αναμενόμενο ζεύγος τελικών στο παγκόσμιο μπάσκετ και δεν βλέπουμε πότε θα σταματήσει αυτό το «φαινόμενο». Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά λοιπόν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν ώστε να αναδειχθεί ο πρωταθλητής Ελλάδας για το 2015. Ο πρωταθλητής θα κριθεί στις τρεις νίκες και το πλεονέκτημα έδρας κατέχει ο Ολυμπιακός που τερμάτισε πρώτος στην κανονική περίοδο με ρεκόρ 25-1.

Φέτος Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές, μία φορά στον προημιτελικό κυπέλλου που ο Παναθηναϊκός νίκησε 77-76 με το κάρφωμα του Μπατίστα στο τελευταίο δευτερόλεπτο και δύο φορές στην κανονική περίοδο της Α1 με τον Ολυμπιακό να επικρατεί και τις δύο φορές με 81-75 στο ΣΕΦ και 66-77 στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός εκτός του γεγονότος ότι διαθέτει το πλεονέκτημα έδρας δείχνει ότι είναι καλύτερη ομάδα γι’αυτό και δίνεται το απόλυτο φαβορί της σειράς. Για να αποφευχθούν ευτράπελα στο ζεύγος το σύστημα άλλαξε από το 2-2-1 των ημιτελικών σε 1-1-1-1-1 δηλαδή μετά από το ματς σε κάποια έδρα η σειρά μεταφέρεται στην έδρα της άλλης ομάδας. Άλλη μια απόδειξη πόσο αστεία αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα τα πλέι-οφ του μπάσκετ. Επίσης πολλή κουβέντα έγινε για τον τρίτο αγώνα της σειράς του Ολυμπιακού με τον Άρη και απόλυτα φυσιολογικά γιατί δεν δικαιολογείται μια ομάδα που είχε νικήσει με διαφορά κοντά στους 40 πόντους πριν να ηττάται άνετα με δικαιολογία την απουσία του Σπανούλη.

Ο Παναθηναϊκός υποφέρει από τις δύο γνωστές πολύ σοβαρές απώλειες των Γκιστ και Παππά. Ο Γκιστ βρέθηκε θετικός σε χρήση ινδικής κάνναβης και τιμωρήθηκε από τον ΕΣΑΚΕ ενώ ο Παππάς χτύπησε το γόνατό του στον δεύτερο αγώνα με τον Κολοσσό και χάνει όλο το υπόλοιπο της σεζόν, ακόμα και το ευρωμπάσκετ τον Σεπτέμβριο. Δύο λοιπόν από τα βασικότατα στελέχη του Παναθηναϊκού δεν θα δώσουν το παρόν στα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν για τους «πράσινους» και είναι δεδομένο ότι οι «αντικαταστάτες τους Ρέιμαν Μόργκαν και Ντι Τζέι Κούπερ δεν μπορούν να καλύψουν το μεγάλο κενό. Κούπερ και Μόργκαν έχουν δείξει στοιχεία της αξίας τους αλλά σε παιχνίδια χαμηλής δυναμικότητας.

Στοιχηματικά το ζεύγος είναι δύσκολο να το πιάσουμε από το πρώτο κιόλας ματς. Μπορεί το χάντικαπ οκτώ πόντων που δίνεται να καλύψει ο Ολυμπιακός να φαίνεται μεγάλο αλλά είναι και το φυσιολογικό για την εν γένει ποιότητα των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός αν παίξει την άμυνα που μας έδειξε όλη την χρονιά σε Ελλάδα και Euroleague, ειδικά στο ΣΕΦ, τότε μπορεί να νικήσει πολύ εύκολα με διψήφια διαφορά. Με Γκιστ και Παππά ο Παναθηναϊκός θα ήταν άλλη ομάδα αλλά είμαστε αναγκασμένοι να μελετήσουμε τους τελικούς χωρίς αυτά τα δύο βασικά «γρανάζια» της μηχανής του ΠΑΟ. Πιθανώς οι ομάδες να ξεκινήσουν τη σειρά προσεκτικά και να αφοσιωθούν κυρίως στην άμυνα. Επιλογή λοιπόν το Under 145.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE