ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Η ιστορία γράφεται με τους παρόντες…

… και όχι με τους απόντες, λέει το ρητό. Ως εκ τούτου, οι «πράσινοι» καλούνται απόψε να δείξουν το… μέταλλο του πρωταθλητή. Όσοι αγωνιστούν θα δώσουν τα πάντα. Χώρος για γκρίνια, ηττοπάθεια και δικαιολογίες, δεν υπάρχει.

Η ιστορία γράφεται με τους παρόντες…

Μετά τις δεδομένες απουσίες των Γκιστ και Παππά, αλλά και αυτήν του Μπατίστα (όσον αφορά το αποψινό ματς τουλάχιστον), οι περισσότεροι έθεσαν και δικαιολογημένα, ως το απόλυτο αουτσάιντερ, τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» προερχόμενοι από μία κάκιστη σεζόν, με τα πάνω και τα (πολύ) κάτω της, έφτασαν στους τελικούς, χωρίς τρεις κομβικούς παίκτες. Σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, αυτή η κατάσταση θα είχε προκαλέσει… τρικυμία, εντούτοις στον μαθημένο στα δύσκολα Παναθηναϊκό, μάλλον συσπείρωση έχει προκαλέσει.

Τα σημεία αναφοράς…

Μανωλόπουλος-Λυκογιάννης

Μετά την αποπομπή Ιβάνοβιτς, η διοίκηση των «πράσινων» έδωσε τη μπαγκέτα στον Σωτήρη Μανωλόπουλο. Ο 45χρονος κόουτς δεν έχει την απαραίτητη εμπειρία, ωστόσο ως… παλιός πλέον στην ομάδα, γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις και αμέσως μετά την αποχώρηση του Ιβάνοβιτς, άρχισε και έβαζε τις δικές του πινελιές στην ομάδα.

Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός!
Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός! 43.433 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η διοίκηση δεν τον άφησε μόνο του σε αυτή τη… μάχη, τοποθέτησε δίπλα του τον Άρη Λυκογιάννη, με τους δύο άντρες να συνθέτουν ένα σχήμα με στόχο να οδηγήσει το «τριφύλλι» σε μία ακόμα κατάκτηση, ενός πρωταθλήματος, όσο δύσκολο και αν φαντάζει αυτό.

Ποντάρισμα σε Λουκά…

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης θα κληθεί να κάνει… υπερωρίες απόψε, με δεδομένη την απουσία του Μπατίστα. Ο Λουκάς όταν βλέπει… κόκκινο αφηνιάζει και απόψε θα αποτελέσει την αιχμή του Παναθηναϊκού, όντας σε μεγάλη φόρμα.

Η εμπιστοσύνη με την οποία τον περιβάλλει το τεχνικό τιμ, του έχει σηκώσει την ψυχολογία στα ύψη και ο σέντερ του Παναθηναϊκού, θα τραβήξει πολύ… κουπί και σήμερα.

Άνοδος Νέλσον-Μποχωρίδη

Δύο μεγάλα στοιχήματα φαίνεται πως έχει κερδίσει το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Ο Νέλσον βρήκε ρόλο, παίζει παιχνίδι στα… μέτρα του, βρήκε ψυχολογία και η όποια συμβολή του στη σειρά (αρχής γενομένης από απόψε), ενδεχομένως να αποβεί και καθοριστική. Ούτως η άλλως, ο Παναθηναϊκός αν θέλει να πάρει αυτό το πρωτάθλημα, θα πρέπει να βγάλει άσους… από τα μανίκια του.

Ο φαντάρος… Λευτέρης Μποχωρίδης, πήρε χρόνο συμμετοχής, πολύ περισσότερο απ’ όσο είχε πρωτύτερα. Ένα καλό δεκάλεπτο-δεκαπεντάλεπτο του «Μποχω», θα αποτελέσει μεγάλη βοήθεια στον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος θα αποτελεί τον Νο.1 στόχο του Σφαιρόπουλου, στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Τα ερωτηματικά…

Μόργκαν και Κούπερ ήρθαν λίγο πριν την έναρξη των πλέι οφ, με σκοπό να αντικαταστήσουν τους Παππά και Γκιστ. Αμφότεροι πήραν χρόνο συμμετοχής, έδειξαν τι μπορούν και τι δεν… μπορούν να κάνουν και η δική τους απόδοση θα παίξει καταλυτικό ρόλο.

Ο Ντι Τζέι Κούπερ, μοιάζει λίγο πιο… ενσωματωμένος στο ρόστερ, η θέση του άλλωστε το επιτρέπει αυτό. Θα δώσει μεγάλη βοήθεια στην επίθεση με τις δημιουργικές του ικανότητες κυρίως, ωστόσο θα πρέπει να «κρυφτεί» στην άμυνα στις ειδικές καταστάσεις και στα miss match.

Από την άλλη ο Ρέιμαρ Μόργκαν, θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις, απέναντι στον φορμαρισμένο Πρίντεζη και θα πρέπει να αποτελέσει την κολώνα του… Μαυροκεφαλίδη, όταν θα είναι μαζί στο παρκέ.

Οι αμυντικές του επιδόσεις (κυρίως), είναι αυτές που θα κρίνουν το πόσο πολύ θα βοηθήσει η όχι, αφού ο Ολυμπιακός με τον Πρίντεζη στο παιχνίδι στο low post θα «χτυπήσει», πολύ απόντος του Γκιστ, ο οποίος αποτελούσε το φόβητρο του φόργουορντ των γηπεδούχων.

Να βγει μπροστά…

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης σήμερα θα έχει και αυτός πολύ δουλειά, καθ΄ότι από την δική του απόδοση, κρίνεται εν πολλοίς, όλη η επιθετική αλλά και αμυντική «ευρωστία» του «εξάστερου».

Ο αρχηγός όπως κάνει πάντα θα έχει το… γενικό πρόσταγμα, αν βρεθεί δε και σε καλή μέρα έξω από τα 6,75, τότε μιλάμε για άλλη ιστορία…

Συμπέρασμα

Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου χρειάζεται όλους τους παίκτες της απόψε για να φτάσει στη νίκη. Ο Παναθηναϊκός έχει πλάνο, έχει διάθεση και θα παλέψει για το «διπλό». Σε περίπτωση δε, που αυτό δεν έρθει θα έχει ξανά την ευκαιρία του, ωστόσο η ιστορία δείχνει, ότι το πρώτο ματς, είναι… κομβικό, γεγονός που το γνωρίζουν στην ομάδα, όπως επίσης ξέρουν, ότι το άγχος είναι με την πλευρά του αντιπάλου…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.