ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Τους έχουμε με 50-50

Η διαιτησία, τα ριμπάουντ και η καθίζηση στις αρχές του γ' δεκαλεπτου έφεραν την ήττα στο ΣΕΦ (76-70) αλλά ο Παναθηναικος θα επιστρέψει για το μπρεικ.

Τους έχουμε με 50-50

Τα πολλά λάθη και τα χαμένα ριμπάουντ, στέρησαν τη νίκη από τον Παναθηναϊκό, που είχε σε μεγάλη βραδιά τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη που τελείωσε το ματς με 23 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Υβριστικά συνθήματα σε όλη τη διάρκεια του ματς από τους φίλους του Ολυμπιακού, με αποδέκτες την Οικογένεια Γιαννακόπουλου, αλλά και τους Διαμαντίδη και Μαυροκεφαλίδη.

Το ματς

Με τους Νέλσον, Γιάνκοβιτς, Σλότερ, Φώτση και Μαυροκεφαλίδη επέλεξε να ξεκινήσει την αναμέτρηση ο Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Το «τριφύλλι» ξεκίνησε με λάθη τις πρώτες το επιθέσεις ενώ και ο Ολυμπιακός ήταν άστοχος στη δικές του επιθέσεις, μετά από δύο λεπτά στο ματς. Οι «πράσινοι» θέλησαν εξαρχής να περάσουν τη μπάλα μέσα στη ρακέτα, όμως ο Ολυμπιακός έκλεινε καλά τις αποστάσεις. Το πρώτο καλάθι στην αναμέτρηση το πέτυχε με τρίποντο ο Φώτσης 2’45’’ από το τζάμπολ, με τον Ολυμπιακό να είναι άστοχος από την περιφέρεια σε σουτ του Πρίντεζη στην επόμενη φάση.

Με γρήγορο 6-0 οι «ερυθρόλευκοι» πήραν κεφάλι στο σκορ (6-3) στο 4’ με καλάθια των Ντάρντεν, Σπανούλη και Πρίντεζη, ενώ ο Νέλσον έχασε μοναδική ευκαιρία για καλάθι εξ’ επαφής στη συνέχεια και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στους πάγκους για τις πρώτες ανάσες.

Ο Σλότερ στην συνέχεια έκανε λάθος πάσα για τον Φώτση, ενώ ο Ολυμπιακός στην επίθεση, θέλησε να τρέξει με τον Σπανούλη, όμως οδηγήθηκε στις βολές για το (8-3), μετά από το φάουλ του Μαυροκεφαλίδη.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να περνάνε τη μπάλα στο «ζωγραφιστό» με τον Νέλσον και το Φώτση να σημειώνουν το (8-7) στο 7’. Το σερί του «τριφυλλιού» αυξήθηκε στη συνέχεια (6-0) και με τον Διαμαντίδη με βολές ανέκτησε το προβάδισμα (8-9). Οι «πράσινοι» είχαν προβάδισμα μέσα στη ρακέτα και με τον Μαυροκεφαλίδη να κερδίζει το φάουλ από τον Πέντγουεϊ, πήραν προβάδισμα +2 (8-10).

Το προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό, διεύρυνε ο Διαμαντίδης από την περιφέρεια (8-13), δύο λεπτά πριν το φινάλε του δεκαλέπτου. Η σκληρή άμυνα του Παναθηναϊκού, άφησε τον Ολυμπιακό άποντο για πάνω από 3 λεπτά, ενώ ο Φώτσης με καλάθι και φάουλ σημείωσε το (8-15) στο 9’.

Εν τέλει, ο Ντάνστον ήταν αυτός που έδωσε σκορ για την ομάδα του Σφαιρόπουλου (10-15), μετά από περιπετειώδη τρόπο, 40’’ πριν τη λήξη. Το φινάλε του δεκαλέπτου, βρήκε τον Μαυροκεφαλίδη να σκοράρει μετά από ασίστ του Διαμαντίδη, για το (10-17).

Το δεύτερο δεκάλεπτο, ξεκίνησε με άστοχο τρίποντο για τον Λοτζέσκι, ενώ οι Μπλουμς και Φώτσης, έδωσαν διψήφιο προβάδισμα στο «τριφύλλι» (10-23) στο 12’. Ο Ολυμπιακός με καλάθι και φάουλ του Σλούκα, μείωσε στους -10 (13-23), με τους «πράσινους» στη συνέχεια να κάνουν δύο λάθη στις δικές τους επιθέσεις. Η διαφορά μειώθηκε σε μονοψήφιο αριθμό μετά από αρκετή ώρα, με τον Χάντερ να σκοράρει από κοντά για το (15-23) στο 14’.

Το ξέσπασμα από πλευράς Ολυμπιακού συνεχίστηκε, με τον Σλούκα να σημειώνει καλάθι και φάουλ για το (18-23). Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό στη συνέχεια δημιουργήθηκε, όταν ο Χάντερ χρεώθηκε το 3ο προσωπικό του φάουλ.

Οι ερυθρόλευκοι με 3 συνεχόμενους πόντους (μια βολή ο Ντάνστον και καλάθι του Σλούκα), πλησίασαν στο σκορ (21-23), με τους «πράσινους» να μοιάζουν εγκλωβισμένοι στην επίθεση, κάτι που αντιλήφθηκε ο Μανωλόπουλος, καλώντας σε γρήγορο τάιμ άουτ.

Ο Ολυμπιακός με μεγάλο πρωταγωνιστή στις τελευταίες επιθέσεις τον Ντάνστον, ανέκτησε το προβάδισμα και προηγήθηκε με +3 (26-23). Μάλιστα οι «πράσινοι» συμπλήρωσαν γρήγορα πέντε ομαδικά φάουλ, στέλνοντας εκ νέου τον Ολυμπιακό στις βολές με τον Σλούκα να διαμορφώνει το (28-23) στο 17’. Οι «πράσινοι» με τις βολές του Γιάνκοβιτς παρέμειναν κοντά στο σκορ (28-25), όμως ο Ντάνστον ξανά ανέβασε τη διαφορά στο +5 (30-25). Το ματς στη συνέχεια οδηγήθηκε στις βολές με τον Διαμαντίδη να είναι εύστοχος για το (30-27).

Διαμαντίδης και Μαυροκεφαλίδης συνεργάστηκαν άψογα, με τον Έλληνα σέντερ να πετυχαίνει καλάθι και φάουλ για το (31-30), 1’37’’πριν το ημίχρονο. Οι «πράσινοι» με καλάθι του Νέλσον πήραν κεφάλι στο σκορ (31-32), όμως με τον Λοτζέσκι ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα για το (33-32). Το φινάλε του ημιχρόνου βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με καλάθι του Μαυροκεφαλίδη για το (33-34).

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με το «τριφύλλι» να βρίσκει σκορ με τον Μαυροκεφαλίδη (33-36), όμως γρήγορα μείωσε ο Ντάρντεν (35-36), με πανομοιότυπο τρόπο. Ο Μάντζαρης με τρίποντο στη συνέχεια τιμώρησε τη ζώνη που επέλεξε ο Μανωλόπουλος για να βάλει μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό με +2 (38-36). Ξανά με τον ίδιο τρόπο, ο Πρίντεζης στη συνέχεια, έδωσε «αέρα» +5 (41-36). Οι «πράσινοι» είχαν απαντήσεις και με τον Μαυροκεφαλίδη να ρολάρει στον Ντάνστον, μείωσαν για το (41-38) στο 24’. Τα μαρκαρίσματα στη συνέχεια δεν βγήκαν, με τον Σπανούλη να σκοράρει από κοντά για το +5 (43-38). Οι «πράσινοι» είχαν να αντιμετωπίσουν και τον παράγοντα φάουλ, αφού συμπλήρωσαν τα πέντε ομαδικά νωρίς, στέλνοντας τον Πρίντεζη στη γραμμή.

Το +9 για τον Ολυμπιακό στη συνέχεια δημιουργήθηκε με τρίποντο του Πρίντεζη (3ο εύστοχο για τον Ολυμπιακό στο δεκάλεπτο) για το (47-38) και τον Μανωλόπουλο να καλεί σε τάιμ άουτ, ακριβώς στα μισά του δεκαλέπτου.

Οι «πράσινοι» είχαν χάσει τα πατήματά τους στην άμυνα που έδειξαν στο πρώτο μέρος, αφού έχαναν συνεχόμενα ριμπάουντ, δίνοντας έτσι εξτρά επιθέσεις στους «ερυθρολεύκους» που με τον Μάντζαρη έγραψαν το +11 (49-38).

Οι «πράσινοι» με τον Μποχωρίδη βρήκαν στη συνέχεια σκορ από την περιφέρεια (51-42), ενώ με τον Μαυροκεφαλίδη μείωσαν ακόμα περισσότερο για το (51-44). Το σερί των «πρασίνων» ανέβηκε στο 7-0 με το Φώτση να σκοράρει από τα πέντε μέτρα για το -5 (51-46) και τον Σφαιρόπουλο να καλεί σε τάιμ άουτ για να κόψει το ρυθμό των «πρασίνων» στο 27’. Με μικρό σερί 4-0, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι κοντά στο σκορ (53-50), έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Η λήξη του δεκαλέπτου εν τέλει, βρήκε τον Ολυμπιακό, να προηγείται +5 (55-50) με τις δύο εύστοχες βολές του Λοτζέσκι.

Με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει την άμυνα ζώνης, ο Πέτγουεϊ ανέβασε τη διαφορά στους 7 (57-50) στο 31’. Μάλιστα ο Μάντζαρης ανέβασε και τη διαφορά στους 10 (60-50), όμως ένα γρήγορο 5-0 για το «τριφύλλι» έφερε το (60-55) στο 33’.

Με τρίποντο του Λοτζέσκι, ο Ολυμπιακός επανέφερε το +10 (65-55) αρχικά ενώ και ο Ντάνστον μετά από συνεργασία με τον Σλούκα, βρήκε κοιμώμενους του ψηλούς του «τριφυλλιού» για το (67-55).

Ένα τρίποντο από τον Γιάνκοβιτς και τον Σλούκα στο τέλος της επίθεσης, δημιούργησε το (70-58) πέντε λεπτά πριν το φινάλε για τις δύο ομάδες, με τον Πέντγουεϊ στη συνέχεια να αυξάνει τη διαφορά στους +12 (72-58) υπέρ του Ολυμπιακού.

Οι «πράσινοι» δεν τα παράτησαν και στο τελευταίο τρίλεπτο του ματς, μείωσαν με τρίποντο του Γιάνκοβιτς για το (72-61), βγάζοντας παράλληλα και καλές άμυνες. Ο Μαυροκεφαλίδης δήλωσε «παρών» στο ματς και με προσωπική ενέργεια και καλάθι, μείωσε για το (72-63). Οι δύο βολές του Ντάνστον επανέφερε το +11 (74-63), με τον Μαυροκεφαλίδη να μειώνει με μια βολή για το (74-64) δύο λεπτά πριν το φινάλε.

Το ματς έδειχνε να έχει κριθεί υπέρ των «ερυθρολεύκων», με τον Μποχωρίδη απλά να μειώνει για το (74-66), με ένα λεπτό να μένει για το φινάλε. Με τον Μαυροκεφαλίδη πρωταγωνιστή, ο Παναθηναϊκός έριξε εκ νέου τη διαφορά για το (75-68), όμως ο χρόνος που απέμενε δεν ήταν ικανός για την ανατροπή.

Το τελικό σκορ, διαμορφώθηκε με δύο βολές του Μαυροκεφαλίδη για το (76-70), με τη σειρά τώρα να πηγαίνει στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό να θέλει νίκη για να μείνει μέσα στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 10-17, 33-34, 55-50, 76-70

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 4, Χάντερ 2, Ντάνστον 13(12 ριμπ.), Σπανούλης 7(2/11 σουτ), Ντάρντεν 4, Σλούκας 16(1), Λαφαγιέτ, Λοτζέσκι 13(2), Πρίντεζης 12(2), Αγραβάνης, Μάντζαρης 5(1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μανωλόπουλος): Σλότερ, Μποχωρίδης 5(1), Γιάνκοβιτς 8(2), Φώτσης 15(2), Νέλσον 4, Μαυροκεφαλίδης 23, Διαμαντίδης 7(1), Μπλουμς 6(2), Κούπερ 2, Μόργκαν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ