ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βαγγέλης Νεραντζιάς

Έτσι θα αλλάξει τα δεδομένα

Μπορεί να μην υπάρχει καλή ήττα, ειδικά όταν μιλάμε για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό, ωστόσο, κοιτάζοντας το ποτήρι μετά τον πρώτο τελικό κόντρα στους ερυθρόλευκους, αυτό μοιάζει σίγουρα μισογεμάτο… Γράφει ο Βαγγέλης Νερατζιάς.

Έτσι θα αλλάξει τα δεδομένα

Οι πράσινοι μπήκαν με σωστή νοοτροπία στο ματς και όσο είχαν δυνάμεις πάλεψαν το παιχνίδι μπλοκάρισαν τον αντίπαλο και έδειξαν ότι μπορούν… Όσο άντεξαν οι 7-8 παίκτες που είχαν ουσιαστική συμμετοχή, τόσο το πάλεψε το τριφύλλι. Οι Σλότερ, Κούπερ και Μόργκαν πέρασαν και δεν ακούμπησαν, με αποτέλεσμα να μικρύνει το ήδη μικρό ροτέισον του Μανωλόπουλου και να έρθει η ήττα. Με τους 12 πόντους συνολικά που πέτυχαν στο ΣΕΦ οι πέντε ξένοι του τριφυλλιού δεν γίνεται τίποτα.

Όμως… Οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι όσο υπήρχε καθαρό μυαλό η ομάδα είχε προβάδισμα στο σκορ εξαφάνισε και πάλι τον Σπανούλη, έπαιξε επιθετική άμυνα και χτύπησε στις αδυναμίες του αντιπάλου, κυρίως με τον μεταμορφωμένο Μαυροκεφαλίδη και τον αγέραστο Φώτση που έπαιξε παρά 1,5 λεπτό ολόκληρο το σαραντάλεπτο…

Την ίδια στιγμή ο Μποχωρίδης δικαιώνει όσους φωνάζαμε από το φθινόπωρο ότι είναι παίκτης έτοιμος να μπει στην πρώτη γραμμή του ροτέισον. Ένα από τα μεγάλα λάθη του Ιβάνοβιτς ήταν ο παραγκωνισμός του νεαρού γκαρντ, καθώς και ο παίκτης έμεινε πολύ πίσω σε αγωνιστικό ρυθμό, αλλά και ο Διαμαντίδης δεν είχε βοήθεια, καθώς ο Νέλσον μπήκε αργά.

Συνολικά τώρα και συμπερασματικά. Ο Παναθηναϊκός ήταν ανταγωνιστικός στο ΣΕΦ χωρίς τα 3/5 της βασικής του πεντάδας και με τους μισούς παίκτες σε κακή βραδιά. Γιατί να μην είναι αισιόδοξος ενόψει του δεύτερου αγώνα; Φυσικά και θα λείπουν ως το τέλος της σειράς οι Παππάς, Γκιστ, ωστόσο, τη Τετάρτη θα έχει πιθανότατα δύο παίκτες παραπάνω, τον Μπατίστα και το ΟΑΚΑ…

Βέβαια θα πρέπει να μπουν στην εξίσωση και άλλοι. Ο Νέλσον να δώσει κάποιους πόντους με τις μπούκες του, οι Σλότερ και Μπλουμς να θυμηθούν ότι πληρώνονται για να σουτάρουν… και ο Μόργκαν να δώσει κανονικές μάχες κάτω από τα καλάθια.

Αν συμβούν αυτά, συνυπολογίζοντας ότι οι Μαυροκεφαλίδης, Φώτσης, Διαμαντίδης θα κυμανθούν σε γνωστά στάνταρ και ο Γιάνκοβιτς θα είναι καλύτερος, τότε ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει το 1-1 και να είστε σίγουροι ότι σε αυτή τη περίπτωση κάποιος… θα τρομάξει. Πιθανή ισοφάριση θα αλλάξει τα δεδομένα και το τρίτο ματς είναι κατάλληλο για μπρέικ.

Βήμα βήμα όμως, πρώτα η ισοφάριση και στη συνέχεια βλέπουμε αν θα διατηρήσει τα σκήπτρα του ο πρωταθλητής Ελλάδος κόντρα στην πιο «πετυχημένη» ομάδα της τελευταίας επταετίας(σ.σ. γελάει ο κόσμος)…

Με τα αν δεν γράφεται η ιστορία, αλλά όπως φάνηκε από το πρώτο ματς και με δεδομένη τη γνωστή προϊστορία σε τελικούς αιωνίων, με Παππά και Γκιστ ακόμη και φέτος άλλος θα ήταν το φαβορί.

Υ.Γ. Καλή η διαιτησία τώρα; Ναι, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα γεννημένων πρωταθλητών που δεν ψάχνει δικαιολογίες, δεν στέκεται στον κάθε προκλητικό Χριστοδούλου και οι παίκτες του κοιτάζουν πρώτα τη δική τους απόδοση.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE