ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βόλεϊ

Κουτουξίδου: «Μόνο ευχάριστες στιγμές με τον Παναθηναϊκό»

Για την επιστροφή της στο «τριφύλλι» αλλά και για τους στόχους της ομάδας της επόμενη σεζόν, μίλησε η Νικολέττα Κουτουξίδου στην «Πράσινη».

Κουτουξίδου: «Μόνο ευχάριστες στιγμές με τον Παναθηναϊκό»

Η έμπειρη αθλήτρια, μια μέρα μετά την επίσημη επιστροφή της στο τριφύλλι, μιλώντας στην «Πράσινη» αναφέρθηκε στους λόγους που επέστρεψε στην ομάδα, τη φετινή πορεία του τριφυλλιού, αλλά και στο ρόλο που θα της ανατεθεί την επόμενη χρονιά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Μετά από τέσσερα χρόνια στο εξωτερικό σε κάποια απ’ τα κορυφαία Πρωταθλήματα της Ευρώπης, επιστρέφεις στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό.

«Μετά από τέσσερα χρόνια, θεωρώ ότι έκλεισε αυτός ο κύκλος. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία, σε αγωνιστικό και εξωγηπεδικό επίπεδο. Φέτος αποφάσισα να επιστρέψω στην πατρίδα μου, για πολλούς λόγους. Είχα επικοινωνία με τον κύριο Μαλακατέ, όπου μετά από μία σύντομη κι εποικοδομητική συζήτηση, δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να πάρω την απόφαση της επιστροφής στον Παναθηναϊκό. Εξάλλου είναι ένα σωματείο που το γνωρίζω πολύ καλά, έχω μόνο ευχάριστες στιγμές να θυμάμαι».

Τα πρώτα συναισθήματα που σου προκαλεί η επιστροφή σε γνώριμα λημέρια, βλέποντας ανθρώπους με τους οποίους έχεις συνεργαστεί στο παρελθόν με μεγάλη μάλιστα επιτυχία;

«Είμαι πολύ χαρούμενη. Είδα σήμερα πρόσωπα στα γραφεία που είχα να δω χρόνια. Πρόσωπα που έχουμε συνεργαστεί και ξέρω ότι θα συνεργαστούμε και πάλι πολύ καλά. Είναι σαν να επιστρέφω στην οικογένεια».

Παναθηναϊκός: Που θα δείτε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
Παναθηναϊκός: Που θα δείτε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό 1.083 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Έχεις παρακολουθήσει την πορεία του Παναθηναϊκού τα χρόνια που λείπεις και ειδικότερα τη φετινή σεζόν;

«Την τελευταία χρόνια παρακολούθησα περισσότερο. Είδα ότι τα κορίτσια είχαν μια πολύ καλή σεζόν, δεδομένων του ρόστερ και των οικονομικών δυνατοτήτων, θεωρώ ότι έγινε πολύ καλή δουλειά. Αυτό φαίνεται άλλωστε και στο γήπεδο».

Θεωρείς ότι η ποιότητα σου και η εμπειρία σου, είναι αυτό που λείπει απ’ την ομάδα για να δώσει την ώθηση για το κάτι παραπάνω;

«Νομίζω ότι η εμπειρία μου κυρίως θα βοηθήσει. Με κάποιες απ’ τις κοπέλες έχω συνεργαστεί στο παρελθόν, επομένως είμαι σίγουρη ότι θα συνεργαστούμε και πάλι πολύ καλά. Από κει και πέρα, θεωρώ ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα για το κάτι παραπάνω».

Πιστεύεις ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές σε σχέση με τον Ολυμπιακό που ήταν ο αντίπαλος στους δύο φετινούς τελικούς;

«Όχι. Νομίζω ότι στις λεπτομέρειες κρίθηκαν τα πάντα. Μπορεί θεωρητικά λόγω των ξένων αθλητριών που έχει ο Ολυμπιακός να είχε προβάδισμα, στην πράξη το επίπεδο και η ανταγωνιστικότητα ήταν σχεδόν ίδια.

Με τον κόουτς έχεις μιλήσει; Σου έχει πει τι ακριβώς θέλει από σένα;

«Δεν έχουμε μιλήσει λεπτομερώς για το αγωνιστικό. Έχουμε βρεθεί, κάναμε μια πρώτη συζήτηση. Γνωριζόμαστε,  έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν, ξέρω πως δουλεύει και είμαι βέβαιη ότι θα υπάρξει πολύ καλή συνεργασία».

Δεδομένης της μεγάλης προσπάθειας που κάνει η διοίκηση. Έφερε εσένα, παλεύει να φέρει κι άλλες ποιοτικές παίκτριες και να καλύψει τα κενά που εμφάνισε πέρυσι, είναι ο στόχος η κορυφή;

«Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα με τον κόουτς γι’ αυτό, αλλά θεωρώ ότι αυτός είναι ο στόχος. Δεδομένης και τη φετινής σεζόν, ο στόχος θα οριστεί εκεί. Να κάνουμε το παραπάνω βήμα σε σχέση με πέρυσι».

Σου έχει λείψει η ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος του Παναθηναϊκού, συγκρίνοντας και με το κοινό στη Γαλλία που αγωνιζόσουν μέχρι πρόσφατα;

«Είναι εντελώς διαφορετική η επαφή με το γαλλικό κοινό σε σχέση με την Ελλάδα. Γενικότερα η φιλοσοφία του αθλητισμού είναι πολύ διαφορετική. Το… ταπεραμέντο και η θερμότητα του Έλληνα δεν υπάρχει. Ναι, μου έχουν λείψει τα συνθήματα του κόσμου, η επικοινωνία, η επαφή με τους οπαδούς. Ανυπομονώ να το ξαναζήσω».

Μετά τη συμμετοχή στο Champions League και τον τελικό του γαλλικού Πρωταθλήματος, είσαι έτοιμη να γίνεις η μαέστρος του Παναθηναϊκού που θα τον οδηγήσει στο Πρωτάθλημα;

«Ναι, είμαι αισιόδοξη, έχω εμπιστοσύνη και στον εαυτό μου και στις αθλήτριες και τον προπονητή. Αν λειτουργήσει η «χημεία» μεταξύ μας, μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Μπορώ να δώσω στην ομάδα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.