ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Καταστροφή για το Ελληνικό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός»

Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ σε συνέντευξη του στο «Goal» είπε ότι αυτά που κάνει ο Ολυμπιακός δεν γίνονται πουθενά ενώ αποκάλυψε και βρισιές των διαιτητών.

«Καταστροφή για το Ελληνικό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός»

Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη του αναφέρθηκε και αποκάλυψε αρκετά πράγματα ενώ ταυτόχρονα χαρακτήρισε καταστροφή για το ελληνικό ποδόσφαιρο τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σίλντενφελντ στο «Goal»:

Για τη στιγμή που θέλει να σβήσει φεύγοντας από την Ελλάδα: «Όχι μία, πολλές… Όλα αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Φίλε, θα σου πω κάτι, όσο πιο απλά μπορώ. Αυτά που γίνονται με τον Ολυμπιακό δεν τα έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου. Είναι καταστροφή για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 70.157 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Από πού να ξεκινήσω; Από το γεγονός ότι παίρνει τους ταλαντούχους παίκτες των υπόλοιπων ομάδων όχι για να τους εκμεταλλευτεί αγωνιστικά ο ίδιος, αλλά για να τους δώσει δανεικούς από εδώ και από εκεί; Αποδυναμώνει συγκεκριμένα κλαμπ, δυναμώνει άλλες ομάδες με δανεικούς ανάλογα με το τι θέλει και τι τον βολεύει. Πόσους έχει, 50-60 παίκτες; Είναι δυνατόν να εξελιχθούν αυτοί οι ποδοσφαιριστές; Χάνονται παίκτες και παίκτες και κανείς δεν ασχολείται… Επίσης όλο αυτό με τους διαιτητές…

Αυτό που γίνεται ξεπερνάει κάθε φαντασία. Ακόμη και οπαδοί του Ολυμπιακού το βλέπουν αυτό και δεν τους αρέσει. Όλοι το βλέπουν, αλλά νιώθουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Ελπίζω να μπορέσει το ελληνικό ποδόσφαιρο να ξεφορτωθεί όλη αυτή την κατάσταση. Σε κανέναν αθλητή δεν αρέσει να βλέπει αυτά τα πράγματα. Ξέρω, διαβάζαμε τους τελευταίους μήνες ότι γίνονται κινήσεις πλέον δικαστικά. Μακάρι να ξεκαθαρίσουν όλα αυτά και να αλλάξουν τα πράγματα. Δεν είναι ωραίο να πηγαίνεις παντού στο εξωτερικό και να ακούς να μιλάνε για την απόλυτη διαφθορά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Έπαιξα και στην Τουρκία με την Μπεσίκτας. Κι εκεί είναι “περίεργα” τα πράγματα, αλλά αυτό που γίνεται εδώ είναι πλέον κάτι παραπάνω από… προφανές. Σε κοροϊδεύουν μέσα στο πρόσωπό σου και κάποιοι τα θεωρούν όλα αυτά… φυσιολογικά. Είναι πραγματικά κρίμα γιατί η Ελλάδα έχει μεγάλα κλαμπ, με θερμούς οπαδούς που αγαπούν τις ομάδες τους. Την επόμενη σεζόν ανεβαίνει στην πρώτη κατηγορία και η ΑΕΚ και το πρωτάθλημα θα έπρεπε να έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Είναι κρίμα να χαλάνε τα πάντα όλα όσα συμβαίνουν γύρω από το ποδόσφαιρο».

Για τις δηλώσεις Αναστασίου ότι δεν άφησαν τον Παναθηναϊκό να πάρει το πρωτάθλημα:«Συμφωνώ απόλυτα. Αν είχαμε ό,τι είχε έξω από το… γήπεδο ο Ολυμπιακός, θα παίρναμε εμείς το πρωτάθλημα. Ακόμη στο 50-50 να ήταν τα πράγματα, θα ήμασταν πρωταθλητές. Δεν θα χάναμε βαθμούς σε κρίσιμα ματς. Μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μας αφαίρεσαν 3 βαθμούς γι΄αυτά που έγιναν πριν από τον αγώνα. Ωραία, πολύ ωραία…

Μήπως θυμάται κανείς τι συνέβη πέρυσι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που νικήσαμε 3-0; Θυμάται κανείς ότι χτυπήθηκε ο Αναστασίου με αντικείμενο από την κερκίδα κι έγιναν ένα σωρό άλλα; Αλλά εκεί η τιμωρία στον Ολυμπιακό ήταν… αστεία. Καμία αφαίρεση βαθμών. Τώρα έκαναν ό,τι έπρεπε να κάνουν για να… ξεφορτωθούν τον Παναθηναϊκό.

Μας ισοπέδωσαν την ψυχολογία μετά το ντέρμπι, αφού παίζαμε ξέροντας πως ό,τι κι αν κάνουμε δεν θα μπορούσαμε να γίνουμε πρωταθλητές. Ή έστω να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Δείξαμε ποιοι είμαστε και στα 4 ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Βάλε κάτω ένα προς ένα τα ματς και θα δεις ότι συνολικά είμαστε πολύ καλύτερη ομάδα από αυτούς. Αλλά σε εμάς πάντα “πόλεμος”… Γιατί; Γιατί έτσι θέλουν κάποιοι… Ξέρεις τι είναι να έρχεται ο διαιτητής και να σε βρίζει μπροστά στα μούτρα σου; Κι εσύ να μαζεύεις όση δύναμη έχεις για να μην… ξεφύγεις και πέσεις στη παγίδα του; Από ένα σημείο και μετά γελούσα μαζί τους για να μην κάνω τίποτα άλλο. Αλλά, φίλε, είσαι αθλητής και δεν μπορείς να βλέπεις να σε γαμ… με διατησίες και ένα σωρό άλλες καταστάσεις. Τρελαίνεσαι και κάνεις εμετό με όλα αυτά…».

Για το πόσο δύσκολο ήταν να πάρει την απόφαση της αποχώρησης: «Είναι αλήθεια πως με βασάνισε πολύ. Κλείστηκα στον εαυτό μου και δεν ήθελα να ακούσω κανέναν. Ήθελα ό,τι αποφασίσω να είναι καθαρά από εμένα. Πέρασα δύο καταπληκτικά χρόνια στον Παναθηναϊκό. Όταν είσαι καλά κάπου, είναι πάντα δύσκολο να το αποχωριστείς, να φύγεις. Ειδικά οι τελευταίες μέρες στην ομάδα ήταν πολύ φορτισμένες. Αλλά έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι η δουλειά μου. Πρέπει να συνεχίζεις και να κοιτάς μπροστά. Ήθελα να μείνω, αλλά ορισμένες φορές υπάρχουν κι άλλα πράγματα που πρέπει να λαμβάνεις υπόψη σου…».

Για την πιο δύσκολη στιγμή στον Παναθηναϊκό: «Είχα κάποια προβληματάκια στην αρχή. Όχι τόσο στο να προσαρμοστώ στο στυλ παιχνιδιού και στη φιλοσοφία της ομάδας, αλλά στον συνολικό τρόπο λειτουργίας του συλλόγου. Σε κάποιους εσωτερικούς κανονισμούς. Να πας για ύπνο από τις 10-11 το βράδυ, να μην κάνεις αυτό, να μην κάνεις το άλλο. Εγώ ήμουν 29 χρονών, ήμουν πλέον αρκετά μεγάλος και είχα τον δικό μου τρόπο ζωής. Εννοείται ότι είσαι επαγγελματίας και πρέπει να ακολουθήσεις κανόνες. Στην πορεία βρήκαμε την ισορροπία μας με τον κόουτς και με την ομάδα και τον δεύτερο χρόνο ήταν πολύ πιο εύκολα σε όλα…».

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα τη νέα σεζόν: «Σαφώς και μπορεί, όμως χρειάζεται να γίνουν ορισμένες κινήσεις επιπλέον ενίσχυσης σε συγκεκριμένες θέσεις. Θα μου επιτρέψεις να πω κάτι εδώ. Ξέρω ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, είναι πολύ ενθουσιασμένοι με τη μεταγραφή του Εσιέν. Ναι, είναι λογικό, αλλά εγώ δεν θεωρώ την συγκεκριμένη κίνηση καλή ιδέα. Είναι μεγάλος παίκτης, με τεράστια καριέρα, μεγάλη προσωπικότητα. Όμως γι΄αυτή την ομάδα, που τα τελευταία δύο χρόνια έκανε μεγάλα αποτελέσματα, που χτίστηκε από την αρχή και έγινε ομάδα εντός κι εκτός γηπέδων, όλο αυτό ίσως να μην είναι τόσο δίκαιο για τους υπόλοιπους παίκτες που έχουν μείνει πίσω.

Πολλές φορές είναι και θέμα ισορροπιών και δεν είναι και τόσο καλό να υπάρχει αυτή η οικονομική ανισορροπία μέσα στην ομάδα. Με αυτά τα λεφτά θα μπορούσες να πάρεις 3-4 επίσης πολύ καλούς παίκτες και να έχεις καλά αποτελέσματα. Εννοείται πως είναι μεγάλος παίκτης ο Εσιέν, αλλά αυτή είναι η δική μου σκέψη, δική μου φιλοσοφία. Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι άνθρωπο που έχουν την ευθύνη της ομάδας και εύχομαι ολόψυχα να δικαιωθούν στο τέλος εκείνοι…».

Για την φετινή ομάδα σε σχέση με αυτή που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια: «Ναι, φεύγουν αρκετοί παίκτες. Κάποιοι είναι σημαντικοί. Ελπίζω να βρουν τους σωστούς αντικαταστάτες και ό,τι γίνει να είναι το καλύτερο για την ομάδα. Να τη χτίσουν ακόμη καλύτερη…».

Για το τι τον έκανε να νιώσει περήφανος στον Παναθηναϊκό: «Το γεγονός ότι βουλώσαμε το στόμα όλων όσων έλεγαν στο ξεκίνημα ότι ”α, να κι αυτοί που θα παλέψουν για την παραμονή τους”. Δώσαμε απαντήσεις, δείξαμε ποιοι είμαστε και όχι μόνο δεν… διαλυθήκαμε όπως ευχόντουσαν πολλοί, αλλά παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Δείξαμε ότι αυτή η ομάδα έχει πολύ καλούς παίκτες και είναι πολύ μεγάλο κλαμπ σε όλα. Βεβαίως, νιώθω περήφανος και για το Κύπελλο που κατακτήσαμε πέρυσι, παίζοντας καταπληκτικά στον τελικό με τον ΠΑΟΚ. Ήτα τρομερό… η ατμόσφαιρα, το γήπεδο, ο κόσμος μας. Σε γέμιζε δύναμη όλο αυτό…».

Για το τι δεν πήγε καλά στην Ευρώπη και τι μπορεί να αλλάξει τη νέα σεζόν: «Κοίτα, φίλε… Πριν κάνεις κριτική για τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία αυτής της ομάδας, θα πρέπει να έχει υπόψιν σου ένα πράγμα. Η πλειοψηφία των παικτών που είχαμε στο ρόστερ μας ήταν νέα παιδιά και δεν είχαν αγωνιστεί ξανά στα κύπελλα Ευρώπης. Ήταν κυρίως θέμα πείρας και είναι δύσκολο να πας αμέσως καλά. Στα κρίσιμα σημεία πληρώσαμε την απειρία μας και χάσαμε παιχνίδια σε λεπτομέρειες και από δικά μας λάθη. Όλα αυτά είναι μαθήματα. Έτσι ωριμάζεις όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά συνολικά στη ζωή ως άνθρωπος. Πιστεύω ότι του χρόνου η ομάδα θα είναι πολύ πιο έτοιμη για να πετύχει περισσότερα πράγματα στην Ευρώπη και στους ομίλους…».

Για το πως θέλει να τον θυμάται ο κόσμος του Παναθηναϊκού: «Το μόνο που θέλω είναι να έχουν καλές αναμνήσεις από εμένα και να ξέρουν ότι πάντα προσπαθούσα για το καλύτερο…».

Για το τι του έχει μείνει από την Ελλάδα, φεύγοντας για την Κροατία: «Όλα! Έζησα πολύ έντονες καταστάσεις. Κάποια πράγματα βίωσα για πρώτη φορά τόσο δυνατά στην καριέρα μου, όπως την αγάπη και τη βοήθεια των φίλων μας, την ατμόσφαιρα στο γήπεδο… Αν νιώθεις κάπου καλά, δεν υπάρχει περίπτωση να μην παίξεις κι εσύ μετά καλά στο χορτάρι. Ήταν δύο απολαυστικά χρόνια». Για το αν θα πάει στα μπουζούκια αν ο Παναθηναϊκός κατακτήσει τον τίτλο του χρόνου:«Ναι, σίγουρα! Και αν έχω κάποιο ρεπό με τη Ντινάμο να ξέρεις πως θα έρθω στην Αθήνα για να δω την ομάδα live. Θα μου λείψει πολύ η Λεωφόρος…».

Για τον Γιάννη Αναστασίου: «Ο κόουτς… Έδειξε πολλά πράγματα με τη δουλειά του σε μια νέα ομάδα. Δεν φοβήθηκε τις δυσκολίες, είχε το δρόμο του και τον τρόπο του και ήξερε τις περισσότερες φορές να παίρνει αυτά που θέλει από τους παίκτες. Η ομάδα τον ακολούθησε και είχε αποτελέσματα… Είχαμε καλή σχέση».

Για τον Νίκο Νταμπίζα: «Ήταν ο άνθρωπος που με έφερε στον Παναθηναϊκό. Αυτός πίεσε για να έρθω στην ομάδα και με ξανάφερε και τη δεύτερη σεζόν από τη Ντινάμο Μόσχας. Πιστεύω ότι τα πήγε καλά κι έκανε πολλά καλά πράγματα στην ομάδα. ΟΚ, έφυγε στις αρχές της φετινής σεζόν, αλλά κι αυτό είναι μέρος της δουλειάς και του ποδοσφαίρου. Έχω πολύ καλή γνώμη για το Νίκο…».

Για τους Τάκη Φύσσα – Λεωνίδα Βόκολο: «Για να είμαι ειλικρινής, είχα πολύ πιο στενή σχέση με τον Βόκολο. Και με το Φύσσα μιλούσαμε, αλλά ο Βόκολος ήταν πιο κοντά μας κι αυτό είναι λογικό γιατί ήταν ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας. Κάνουν καλά τη δουλειά τους, προσπαθούν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό να ξαναγίνει η ομάδα που ήταν πριν από λίγα χρόνια. Έχω καλά πράγματα να θυμάμαι…».

Για τον Γιάννη Αλαφούζο: «Με τον πρόεδρο δεν είχαμε πολλές επαφές, πέραν των προπονήσεων που ερχόταν και κάποιων συναντήσεων που είχαμε ως ομάδα. Σίγουρα έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα και προσπαθεί για το καλύτερο. Με συγκίνησαν πολύ τα λόγια του στην τελευταία συνάντησή μας στα αποδυτήρια πριν φύγω μετά το ματς με τον Αστέρα και τον ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό…».

Για τον Ντάνιελ Πράνιτς: «Καταπληκτικός συγκάτοικος, απίθανο παιδί και ο άνθρωπος που ξέρει πως να σου φτιάχνει το κέφι. Παντοτινός φίλος και αδερφός…».

Για τον Μλάντεν Πέτριτς: «Μεγάλος παίκτης και τρομερός χαρακτήρας. Είναι προς το τέλος της καριέρας του, αλλά έχει τρομερή ποιότητα και θα βοηθήσει πολύ την ομάδα και του χρόνου με την πείρα και την κλάση του. Ήταν πολύ σωστή κίνηση η παραμονή του».

Για τον Μάρκους Μπεργκ: «Υπερπολύτιμος για την ομάδα. Ο killer μας και πολύ σπουδαίος παίκτης. Είναι σε τρομερή κατάσταση την τελευταία διετία και εύχομαι να μείνει έτσι hot και τα επόμενα χρόνια. Αν είναι έτσι ο Μάρκους, ο Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβάται τίποτα και κανέναν».

Για τον Γιώργο Κουτρουμπή: «Είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει αυτή η ομάδα, αλλά είναι μαλ…ς. Έτσι όπως στο λέω. Είναι το μεγαλύτερο ταλέντο, αλλά θα πρέπει να αλλάξει το μυαλό του, να συγκεντρωθεί στη δουλειά. Και το λέω έτσι, επειδή τον εκτιμώ πολύ… όταν το κάνει αυτό, θα γίνει μεγάλος παίκτης. Κανείς σας, ούτε ο ίδιος δεν έχει καταλάβει πόσο καλός παίκτης είναι».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...