ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Ο ΠΑΟ προχωρά, οι υπόλοιποι ψάχνονται

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τον άψογα εκτελεσμένο σχεδιασμό του Παναθηναϊκού, την ώρα που ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ δεν έχουν καν προπονητή.

Ο ΠΑΟ προχωρά, οι υπόλοιποι ψάχνονται

Είναι εντυπωσιακή η διαφορά που υπάρχει στον σχεδιασμό του Παναθηναϊκού σε σχέση με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Και είναι δεδομένο πως αυτός ο ποδοσφαιρικός τρόπος σκέψης που υπάρχει στο «τριφύλλι» κάποια στιγμή θα οδηγήσει στην δικαίωση. Διότι το ποδόσφαιρο εν τέλει δικαιώνει από μόνο του τις σωστές επιλογές και τον σωστό τρόπο προσέγγισής του.

Ο Παναθηναϊκός έχει αυτή στιγμή τρεις ανθρώπους του ποδοσφαίρου, οι οποίοι πριν τελειώσει η μία χρονιά, «εκτελούν» το σχέδιο για την επόμενη. Προσέξτε, όχι απλά σχεδιάζουν, αλλά «εκτελούν». Αναστασίου, Φύσσας και Βόκολος βρίσκονται στον σωστό δρόμο, κάνοντας ξεκάθαρο πως θέλουν να κάνουν τον Παναθηναϊκό ξανά πρωταθλητή. Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ δεν έχουν ούτε καν προπονητή, χρειάζονται αρκετές μεταγραφές βασικών ποδοσφαιριστών, χωρίς να έχουν προχωρήσει σε κάποια απ’ αυτές, έχουν χάσει τις εντυπώσεις από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έφερε τον Εσιέν και δυσκολεύονται να προχωρήσουν έστω και στα βασικά του σχεδιασμού τους. Έχοντας μάλιστα και χρήματα να διαθέσουν.

Θα πει κάποιος πως ο Παναθηναϊκός ξεκινάει στα τέλη Ιουλίου τις υποχρεώσεις του. Σωστό, αλλά ο ΠΑΟΚ ξεκινάει ακόμα νωρίτερα και ο Ολυμπιακός σε λιγότερο από ένα μήνα έχει προγραμματίσει να φύγει για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Μια προετοιμασία που έχει οργανωθεί απ’ όλους τους υπόλοιπους, πλην του προπονητή που θα έχει! Δεν το λες και ιδιαιτέρως καλό ποδοσφαιρικό προγραμματισμό…

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.371 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Την ώρα, μάλιστα, που οι ανταγωνιστές του «ψάχνονται» και δεν μπορούν να κλείσουν παίκτες διότι πρέπει να ρωτήσουν τους προπονητής που… δεν έχουν, ο Αναστασίου «ξεφούρνισε» στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου πως η ομάδα του εκτός από τις τωρινές μεταγραφές, ψάχνει και για εκείνες του Ιανουαρίου. Θέλει, με λίγα λόγια, να είναι απολύτως έτοιμος σε περίπτωση που δεν του βγει κάποιος παίκτης ή που προκύψει αποχώρηση ακόμα και αναπληρωματικού ποδοσφαιριστή.

Το ποδόσφαιρο χρειάζεται ανθρώπους που το γνωρίζουν, που το έχουν ζήσει, που βρίσκονται σε καθημερινή τριβή μαζί του για πολλά χρόνια. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται τα βασικά για να σε ανταμείψει. Κι ο Παναθηναϊκός τα κάνει και με το παραπάνω, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές του, που μοιάζουν να τα… αγνοούν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.