Ο Σάρας αποτελεί στόχο του Παναθηναϊκού για τον πάγκο της ομάδας, με τον Λιθουανό, να το σκέφτεται, ωστόσο έχει τους ενδοιασμούς του, για το αν είναι έτοιμος να αναλάβει head coach.

Ο Γιασικεβίτσιους μίλησε στην «El Mundo Deportivo», για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, αλλά και για το ποια είναι η φιλοσοφία του ως προπονητής.

Αναλυτικά:

«Μέχρι τώρα δεν έχω μιλήσει σοβαρά με κάποια ομάδα. Ξέρω πως υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον και ζήτησα χρόνο από τη Ζαλγκίρις για να δούμε τι υπάρχει στην πραγματικότητα. Μου έδωσαν χρόνο. Δεν έχουμε μιλήσει σοβαρά, απλά γνωρίζω πως υπάρχει ενδιαφέρον».

Για το αν θα δούλευε σαν προπονητής στην Μπαρτσελόνα:

«Ναι, γιατί όχι; Θα ήθελα να εργαστώ στις ομάδες που ξέρω, θα ήταν κάτι ξεχωριστώ», είπε. Μιλώντας για την προπονητική του φιλοσοφία, ανέφερε: «Έμαθα πολλά από τον Ομπράντοβιτς και τον Πασκουάλ. Θα ήθελα να ακολουθήσω ένα παρόμοιο μοντέλο, αλλά πρέπει να προσαρμόζεσαι πάντα σε αυτό που έχεις».

Κάνοντας τον απολογισμό της σεζόν που τον βρήκε βοηθό στη Ζαλγκίρις, είπε: «Ήταν μια απίστευτη σεζόν. Πήραμε το νταμπλ και δεν χάσαμε κανένα ματς στα play offs. Είχα ένα αφεντικό (Γκιντάρας Κραπίκας) που με άφηνε να δουλεύω και όλα πήγαν καλά».

Τέλος, ξεκαθάρισε πως έχει «σκοτώσει» τον παίκτη μέσα του: «Όταν πήρα την απόφαση να σταματήσω εστίασα στη δουλειά του προπονητή και δεν έχω μπει στον πειρασμό να παίξω. Είμαι πλέον προπονητής και αποδέχομαι τα πράγματα με ηρεμία, ως έχουν».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS