Σίγουρα τα 4 εκατ. ευρώ είναι τεράστιο ποσό, αλλά η αλήθεια είναι ότι πλέον οι πράσινοι πρέπει να κάνουν υπερβάσεις σε όλους τους τομείς για να ξανακαθίσουν στον θρόνο τους και να επιστρέψουν στα Final-4.

Η συγκεκριμένη κίνηση είναι τελείως διαφορετική από μια απλή μεταγραφή και αν προχωρήσει θα έχει πολλαπλά κέρδη για το τριφύλλι. Ο Σλούκας συγκαταλέγεται στους 3-4 καλύτερους γκαρντ του ελληνικού μπάσκετ και το πιο θετικό είναι ότι το τριφύλλι θα ενισχυθεί σημαντικά σε μια θέση που πονάει, αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα σε μεγάλο βαθμό τον Ολυμπιακό.

Μετρώντας το ελληνικό στοιχείο (που πάντα παίζει ρόλο) στους λεγόμενους «κοντούς», από τη μία θα υπάρχουν οι Παππάς, Σλούκας, Διαμαντίδης (ίσως Καλάθης) και Μποχωρίδης, ενώ από την άλλη οι Σπανούλης και Μάντζαρης, καθώς και ο Κατσίβελης θεωρείται φευγάτος. Καλά όλα αυτά θα πει κάποιος, αλλά ποιες μπορεί να είναι οι πιθανότητες να προχωρήσει το deal; Σίγουρα πολύ περισσότερες από το 1,6 εκατ. για δύο χρόνια που ήταν η αρχική πρόταση.

Ξέρουμε όλοι μας ότι η μετάβαση από το ΣΕΦ στο ΟΑΚΑ δεν είναι εύκολο πράγμα και ο Παναθηναϊκός ποντάρει ουσιαστικά να κάνει αυτό που έπραξαν ανάλογα το 2010 οι ερυθρόλευκοι με τον Σπανούλη. Πλέον δεν υπάρχει λάθος και σωστή προσέγγιση όπως λέγαμε μετά την δημοσιοποίηση της πρώτης πρότασης των πράσινων, όταν μιλάμε για τέτοια νούμερα όλα απλοποιούνται.

Το τριφύλλι προσφέρει όσα θα ήθελε ένας αθλητής στα 25 του χρόνια, εμπιστοσύνη με βάθος χρόνου, πρωταγωνιστικό ρόλο, άφθονο χρήμα και υγιές περιβάλλον. Αν ο παίκτης κάνει οποιαδήποτε άλλη επιλογή για το μέλλον του αυτό είναι άλλη ιστορία, το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του και έδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι τον θέλει…