ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Νίκες εμείς, δέος οι αντίπαλοι…»

Για όλους και για όλα… μίλησε ο Τάκης Μπαλτάκος στην «Πράσινη». «Ο κόσμος μας πρέπει να περιμένει για μας νίκες και για τους αντιπάλους μας… δέος», τονίζει χαρακτηριστικά.

«Νίκες εμείς, δέος οι αντίπαλοι…» | panathinaikos24.gr

Ο νέος νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επέστρεψε στον Παναθηναϊκό και το μπάσκετ γενικότερα, μιλάει για τον Ολυμπιακό του τώρα και του τότε, ενώ αποσαφηνίζει το γιατί οι ποινές στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, είναι αντισυνταγματικές.

Όσα είπε ο Τάκης Μπαλτάκος στην «Πράσινη»:

Για την επιστροφή του και το ρόλο του: «Ο χώρος του αθλητισμού έχει το δικό του αέρα και αυτός μου έλειψε. Ο ρόλος μου θα χαρακτηρίζεται από τη δημιουργική ασάφεια του Βαρουφάκη. Είμαι νομικός σύμβουλος της ομάδας, όπως ήμουν και τα προηγούμενα 17 χρόνια. Ό,τι απαιτήσεις υπάρχουν, διοικητικές ή άλλες, θα καλύπτονται. Ο κόσμος μας πρέπει να περιμένει για μας νίκες και για τους αντιπάλους μας… δέος».

Για το πώς αντιμετωπίζει την επιστροφή του ο Ολυμπιακός: «Χαίρομαι για το γεγονός πως προκαλεί… σκέψεις σε αντίπαλες ομάδες η επιστροφή μου στον Παναθηναϊκό. Υπάρχει ένα παρελθόν στην ομάδα, δικό μου, για 17 χρόνια, το οποίο ο κόσμος του Ολυμπιακού το ξέρει, όχι όμως οι Αγγελόπουλοι γιατί τότε ήταν φίλαθλοι. Έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν δεύτερες σκέψεις. Πρέπει όμως να έχουμε στο μυαλό μας κάτι. Η μεγάλη ομάδα δεν παραπονείται ποτέ. Κάνει τις άλλες να παραπονούνται».

Για τις ομοιότητες και τις διαφορές με την προηγούμενη θητεία του: «Δεύτεροι ήμασταν και τότε, δεύτεροι είμαστε και τώρα. Ο Ολυμπιακός τότε ήταν πανίσχυρος και κατά τα φαινόμενα και μόνο ισχυρός τώρα. Κατά τα φαινόμενα. Το τονίζω αυτό. Κατά την άποψή μου ο Ολυμπιακός τώρα δεν έχει ισχύ. Αυτό θεωρώ, χωρίς να έχω πολλές πληροφορίες. Τότε ήταν πραγματικά ισχυρός. Δεν υπήρχε περίπτωση να στρίψεις και να μην το αντιληφθούν. Έλεγες καλημέρα στο δρόμο σε διαιτητή και το μάθαινε ο Ιωαννίδης».

Για τις τιμωρίες που έχει δεχτεί η ΚΑΕ και ο Δ. Γιαννακόπουλος: «Η αντιμετώπιση που έχει ο Παναθηναϊκός από τα δικαιοδοτικά όργανα είναι υπερβολική. Σίγουρα δεν αρμόζει στην ιστορία του συλλόγου. Και στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Για το θέμα της Ευρωλίγκας πρέπει να υπάρξει επανεξέταση του όλου θέματος και αναλόγως να δούμε και την πολιτική που θα ακολουθήσουμε».

Για τις ποινές στον Δ. Γιαννακόπουλο: «Το Σεπτέμβριο του 2014 ο Δ. Γιαννακόπουλος υπέγραψε την προκήρυξη του πρωταθλήματος ως πρόεδρος της ΚΑΕ, όχι ως άτομο. Έφυγε το Νοέμβριο από πρόεδρος της ΚΑΕ και δεν είναι στο ΔΣ. Ο άνθρωπος αυτός, που δεν έχει υπογράψει την προκήρυξη, μπαίνει μέσα στο γήπεδο και τον κατηγορούν για κάτι. Δεν θα πας στο ΜΔΟ του ΕΣΑΚΕ, δεν έχει αρμοδιότητα. Θα πας στο Πρωτοδικείο για να τον τιμωρήσεις. Θες να του κάνεις μήνυση; Κάνε. Θέλει ο Σπανούλης να κάνει αγωγή; Ας κάνει. Δεν θα πας στον ΕΣΑΚΕ όμως. Εκεί, όπως λέει το σύνταγμα, πηγαίνουν όσοι εθελουσίως έχουν υποβληθεί στην αρμοδιότητα του ΜΔΟ. Γι’ αυτό οι τιμωρίες αυτές είναι αντισυνταγματικές».

Για τον έλεγχο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού: «Την εικονικότητα μιας συναλλαγής δεν μπορεί να την κρίνει η ΕΕΑ. Μπορεί να την κρίνει το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Το σύνταγμα λέει πως οι ιδιωτικές διαφορές υπάγονται στα τακτικά πολιτικά δικαστήρια. Δεν μπορεί μια επιτροπή, όπως η ΕΕΑ, να κρίνει πως μια ιδιωτική συναλλαγή είναι εικονική. Δεν της πέφτει λόγος».

Για τα σενάρια περί υποβιβασμού: «Νομικά δεν μπορεί να γίνει. Το σχετικό άρθρο λέει με σαφήνεια πως υποβιβάζεται μια ομάδα όταν δεν τηρήσει συγκεκριμένες υποχρεώσεις, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται η εικονικότητα. Η εικονικότητα έχει ανεξάρτητη ποινή. Αν θέλουν να υποβιβάσουν, ας υποβιβάσουν. Μετά θα πάει η υπόθεση στο Εφετείο κι εκεί θα κριθεί. Κι εκεί θα σπάσει ο τσαμπουκάς, αν γίνει τέτοιο λάθος».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

READ MORE

close