ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Από την γκρίνια… στην καθιέρωση (Pics & Vids)

Ο Λουκ Στιλ ήρθε κάτω από αμφισβήτηση, αλλά σε λίγους μήνες κατάφερε να εξελιχθεί σε ένα πολύτιμο εργαλείο, για τον Γιάννη Αναστασίου και τον Παναθηναϊκό.

Από την γκρίνια... στην καθιέρωση (Pics & Vids)

Μετά την μεταγραφή του Στέφανο Καπίνο στην Μάιντς το καλοκαίρι του 2014, ο Παναθηναϊκός έψαχνε έναν τερματοφύλακα που θα του προσφέρει σιγουριά κάτω από τα δοκάρια και ο Νίκος Νταμπίζας τον βρήκε στο πρόσωπο του Λουκ Στιλ.

Ο τότε τεχνικός διευθυντής των πρασίνων, παρακολούθησε αρκετές φορές από κοντά τον Στιλ σε παιχνίδια της Μπάρνσλεϊ, κάτι που είχε τονίσει και ο Άγγλος στις πρώτες του δηλώσεις: «Ο Νίκος ήταν υπέροχος, με παρακολούθησε για αρκετό καιρό και είδε πολλά παιχνίδια. Είχε κάνει την προεργασία του. Με θέλει για να παίξω ποδόσφαιρο και αυτό θέλω να κάνω και εγώ».

Στιλ-Νταμπίζας

Ο Στιλ έρχεται στην Ελλάδα και ανακοινώνεται από το τριφύλλι στις 18 Ιουλίου, έχοντας παραστάσεις από την Πρέμιερ Λιγκ, ενώ παράλληλα τα τελευταία 5 χρόνια ήταν ο βασικός κίπερ της Μπάρνσλεϊ στην Τσάμπιονσιπ. Στα πρώτα παιχνίδια της ομάδας ωστόσο σε Ευρώπη και Ελλάδα, ο Άγγλος κάθεται στον πάγκο και φανέλα βασικού παίρνει ο Κοτσόλης, ενώ από εκείνη την στιγμή αρχίζουν και οι πρώτες γκρίνιες για την αξία του, παράλληλα με το κακό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη.

Δεν έκανε ντρίμπλες, ούτε τσαλιμάκια: Ο «σκύλος» που λάτρευαν οι οπαδοί του ΠΑΟ έδινε και την ψυχή του μέσα στο γήπεδο
Δεν έκανε ντρίμπλες, ούτε τσαλιμάκια: Ο «σκύλος» που λάτρευαν οι οπαδοί του ΠΑΟ έδινε και την ψυχή του μέσα στο γήπεδο 10.076 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η ομάδα δέχεται πολλά γκολ στα πρώτα της παιχνίδια, ο Στιλ συνεχίζει να είναι στον πάγκο και πρέπει να περιμένει μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου για να κάνει το ντεμπούτο του, σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου. Από εκείνη την στιγμή όλα αλλάζουν και ίσως ούτε ο ίδιος δεν περίμενε πως θα εξελιχθούν τόσο καλά τα πράγματα στην πορεία.

Στιλ

Το ντεμπούτο του και στο πρωτάθλημα, έρχεται λίγες ημέρες μετά στην αναμέτρηση με την Νίκη Βόλου και από εκείνο το σημείο ο Στιλ γίνεται ο βασικός τερματοφύλακας του τριφυλλιού. Η συνέχεια γνωστή. Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει πάρα πολύ εικόνα, η άμυνα είναι ίσως η καλύτερη του πρωταθλήματος και ο Άγγλος γκολκίπερ παίζει μεγάλο ρόλο, εξαιτίας των εξαιρετικών του εμφανίσεων.

Ο Γιάννης Αναστασίου και η διοίκηση του «τριφυλλιού», ξέρουν ότι έχουν βρει τον βασικό γκολκίπερ για τα επόμενα χρόνια και ήδη κάνουν κινήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2018.

Οι αριθμοί του Λουκ Στιλ στο ελληνικό πρωτάθλημα:

Αγώνες: 29

Γκολ που δέχτηκε: 26

Αποκρούσεις: 75

Επεμβάσεις: 83

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...